reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Symptomy zbliżajacego się porodu

Kazda z nas jest inna i u kazdej porod zaczynal/zacznie sie inaczej. Ja dzien przed porodem jeszcze biegalam po sklepach i spodnie mierzylam :-) Zero boli, skurczow itd. W srode bylam na KTG i nic nie wykazalo, w czwartek przed poludniem zaczelam miec krwiste uplawy, a o 18:20 Sara byla juz na swiecie. Rozwarcie mialam prawie 3 cm jak przyjechalam do kliniki, ale skurcze zupelnie bezbolesne i dopiero oksy je wywolala, no i calosc potoczyla sie blyskawicznie :-)

Dziewczyny, trzymam kciuki za Was i Wasze porody! Oby byly jak najszybsze i najmniej bolesne! A jak ktoras ma okazje skorzystac z ZZO to niech sie nawet nie zastanawia i bierze - ulga niesamowita :-)
Pozdrawiam!

reklama
witam! to całkiem prawdopodobne, że poród tuż tuż. Ja urodziłam małego w 38tyg. lekkie bóle jak przed okresem co 3min po 30sek. i w gatkach odrobina śluzu z krwią. Nie wiedzieliśmy czy to poród ale że krew była to postanowiliśmy pojechać do szpitala. Okazało się, że te bóle to skurcze, krew to odchodzący czop a rozwarcie na 4cm już było - tak więc całkiem inaczej wyobrażałam sobie początek porodu a ten miło mnie zaskoczył:laugh2:

Ptyszul a dużo miałas tej wydzieliny zwanej czopem sluzowym, bo u mnie to jakoś tak niewiele, poza tym skurcze czesto mnie nie dopadają na razie, tylko jakiś taki twardy brzuchol, na razie czekam;-) co będzie sie dalej działo

Nie było dużo tej wydzieliny hmm.. kilka smużek śluzu z domieszką krwi. Ja wiem..coś takiego jak na początek okresu, który u mnie zaczyna się dość skąpo.

Monexa,
ja z kolei mialam taka jakby brazowa-czerwona wydzieline - tez niewiele - tak jak sie konczy okres i nie jest juz taka krwistoczerwona tylko taka bardziej wpadajaca w braz.

Sandra ja też nie miałam takiej czystej krwi, tylko taką jakby zabrudzoną, ale nie była to też taka wydzielina jak przy stanach zapalnych. Poza tym oprócz bólu pachwin nic się nie dzieje, ciagle czekam, a mówiąc szczerze myslałam że po odstawieniu fenoterolu poród przyjdzie szybko

reklama
Do góry