reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Symptomy zbliżajacego się porodu

moze sie im pop.. obliczeniach a moze po prostu malenstwo ma gdzies ich obliczenia i bedzie sobie siedzialo ile dusza zapragnie ;) ja bym tylko chciala nie rodzic po terminie bo jak juz bede musiala czekac po na niego to bym chyba z niecierpliwienia umarla ;)

reklama
Ja na kilka dni przed terminem czulam skurcze w udach i lekkie pobolewanie w brzuchu,takie jak przy miesiaczce a i tak urodzilam 4 dni po terminie a porod byl wywolywany.Pozdrawiam

najgorsze jest to czekanie i niepewnosc.... a pozniej to juz wogole, bo wiesz, ze moze cie zlapac w kazdej chwili... mogloby byc juz po wszystkim... ale my mozemy sobie chciec... maluchy same wiedza kiedy wyjda...
iwonka2006 juz 4 dni po terminie wywoluja? u nas jest troche inaczej...:no: do 7 dnii jeszcze tylko musisz codziennie biegac na ctg, na 8 dzien cie klada do szpitala i dopiero 14 dni po terminie wywoluja, chyba, ze przypalisz glupa, ze jestes psychicznie zmeczona, masz dosc i zagrazasz z tego powodu sama sobie, to wtedy moga ci skrocic oczekiwania kilka dni... jak uwierza oczywiscie...

Ja chodzilam na ktg tez od dnia terminu az w koncu wynik ktg nie byl zadowalajacy i zdecydowali sie na wywolanie.To jest dopiero przezycie jak czlowiek wie tak jak ja ze jutro rano zabieraja mnie na porodowke i rozpocznie sie porod.Cala noc nie spalam bo i tak w obcym miejscu i ciagle ktos sie krecil.I tak sie stalo o 8;00 podlaczyli kroplowke a o 10;00 zaczela sie jazda(non stop bole) i o 16;00 urodzilam moja córeczke!!!

masz racje, chyba lepiej nie wiedziec kiedy, ale nie wiedziec i czekac w nieswiadomosci, to tez mozna swira dostac! kazdy sygnal z oraganizmu, napawa nadzieja ...."moze to juz". ja narazie spokojna, po terminie bedzie czas na niecierpliwosc, ale mam nadzieje ze moja coreczka bedzie punktualna i przyjdzie o czasie...:-)

czesc ja tez czekam na poród jestem po terminie dwa dni i strasznie sie denerwuje a rozwarcie tylko na 1 centymetr co zrobic zeby wreszcie sie zaczeło!?

hhej dziewczynki czy długo juz macie skurcze takie napinanie sie brzucha, czy to znaczy ze juz niedługo, o ile wczesniej wystepuje takie napinanie?? przeraziłam sie bo mam jeszcze ok 5- 6 tyg, a myslalam ze moze juz niedlugo i przed czasem wszystko sie rozwiaze.??

reklama
ja juz od dwoch tygodni mam taki skurcze ciagle napinanie sie brzucha...wszyscy sie ze mnie smieja ze mi sie brzuch stawia ale poza tym nie mam zadnych objawow porodowych...wiec mysle ze to normalne tak pod koniec...

Do góry