reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Symptomy zbliżajacego się porodu

no bylam dzis u lekarza i mam rozwarcie na 2 cm maly juz sie uklada dobrze i powiedziala ze w kazdej chwili moze sie zaczac
pozniej zauwazylam ze sluz zmienil kolor ciekawe ile jeszcze to potrwa:)
ale czuje ze jestem coraz blizej no i jak co noc maly nie daje mi spac wiec siedze na bb:)
pozdrowionka

reklama
drogie mamuski mam pytanie bo sie troche zmartwilam o godz 21 dzwoni do mnie lekarka ze szpitala i mi mowi ze ma wyniki moczu i pyta czy jestem uczulona na penicyline...? bo niby cos tam w moczu wykryli i mi wysle recepte i mam wykupic i brac do porodu a jak pzyjade na odzial z bolami to dadza mi antybiotyki tez i nie wiem o co chodzii??? powiedziala zebym sie nie martwila bo to nic strasznego... ale nie wiem co mam myslec???

Witam Was
piostanowiłam napisać tutaj, bo od wczoraj wieczora pewna sprawa nie daje mi spokoju, a do swojego ginekologa nie moge sie dodzwonić.
Jestem w 31 tyg. ciąży i czeka mnie cięcie cesarskie- to wiem od początku. Temin mam na 18 XI, ale już teraz wiem że na okolo 10 dni wczęsnie trzeba bedzie pojechac do szpitala. Skurcze macicy i stawianie sie brzuszka czuję już od kilku tygodni, jednak wczoraj okolo 22 ich częstotliwosc stala sie dla mnie niepokojąca-odstępy 10-15 minutowe, a czasami nawet co2-3 minuty. Nie chciałam panikowac, polozylam się...w tej pozycji zdecydowanie rzadziej wystepowaly ale jednak bylo to niepokojące (wiem, że bezpiecznie jest gdy występują w ilosci do 4 na godzinę), choć bezbolesne. Również wczoraj ale wczesniej bo za dnia zauwazylam bialo-polprzejrzysta wydzieline w niewielkiej ilości.
Wczorajsze skurcze potrwały 2-3 h po czym minęły -caly ten czas przelezalam choc chwilami malam juz wizję pakowania sie do szpitala...
/po tym czasie (nie wiem wciaz czy to moja sugestia (a jestem nerwusem) mam wrazenie ze brzuszek mi zmiekł i obnizyl sie minimalnie. Ruchy dziecka wciaz czuję, i brzuszek co jakis czas tez mi sie stawia chociaz juz lekko.
Poradzcie prosze czy w takiej sytuacji powinnam wciąz usilnie dodzwonic sie do swojego lekarza ? Jestem wprawdzie pod kontrolą co 2 tygodnie, ale denerwuję sie troszke czy te skurcze nie wywolaly juz rozwarcia.

No i powiedzcie czy to obsunięcie brzuszka (w moim odczuciu,) i uczucie l"ekkości" to znak ze powinnam juz byc w szpitalu....

ka-ro-la myslę, że możesz (na wszelki wypadek) spakować torbę i wybrać się do szpitala na KTG - nic nie zaszkodzi - może jedynie pomóc, a lepiej się nie domyślać tylko sprawdzić. Powodzenia !!!!

ja mialam rozwarcie 2 cm na dwa tygodnie przed porodem ale przez ten czas nic sie nie dzialo, jesli sie nie pokoisz jedz do szpitala niech sprawdza, ale moze tez byc tak ze dzidzia sie obnizala i przez to te skurcze ale nie musi to znaczyc ze rodzisz, jednak mysle ze w takiej sytuacji najbezpieczniej sie udac do szpitala, po co masz siebez sensu denerwowac!!

spoznione dzieki kropecka.
Prorocze to byly slowa, przemeczylam sie jeszcze nastepna dobe :( bylo coraz weselej ;) i o 6 odeszly mi wody. Malutka ma teraz 3 miesiace i jest cudna!!! ;D

jesli skurcze mijają jak sie polozysz to są przepowiadające; ja juz expertem jestem 9 dni po terminie ::) gdy zlapią skurcze nalezy zmienic pozycje tzn lezysz zacznij chodzic; siedzisz sie poloz itp; mozna tez wziasc cieply prysznic i pluskac brzusio i plecki sama wiem jak plecki bolą; po prysznicu sie poloz i czekaj jak sie nasilą pakowac torbe i jechac; gdy masz skurcze co 10 minut jechac natychmiat lub jak odejdą wody :)

reklama
dzikuska nie martw sie wszytsko wiesz ale i tak cie zaskoczyy hii cierpliwosci ja czekalam na bole itp a tu mi wody odeszle:))))

Do góry