saleminka8
Fanka BB :)
moją siostrę bolał jedyni w dole brzuch i źle się czuła.
A ja hmm jakieś bóle okresowe,krzyżowe,mocne napiecia brzucha...
A ja hmm jakieś bóle okresowe,krzyżowe,mocne napiecia brzucha...
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Witam Was.
Jestem tu nowa :-) ale bacznie czytam Wasze posty. Ja jestem w 38 tygodniu ciazy,Nikodem wg kalendarza urodzi sie 12 listopada,a objawy o ktorych piszecie mam juz od jakiegos czasu. Balam sie ze urodze juz 2 tygodnie temu,bo czulam sie kiepsciutko,ale na szczescie jakos sie zregenerowalam i dotrwalam do magicznego 38 tygodnia-przynajmniej bedzie sie rodzil w terminie :] ale tez jest juz ciezko-nie sadzilam ze chodzenie potrai sprawiac tyle trudnosci i ze tak bede tesknila za spaniem na brzuszku ;-). Pozdrawiam wszystkie przyszle mamy
a ja czym bardziej chcę urodzim tym termin porodu mi bardziej ucieka hehe
Szyjka bardzo wolno zaczęła się skracać,nie jest zgładzona
tp wg OM miałam 30.10 i co piękne to,że termin mi się oddalił,bo wg wczesnych usg wypadało mi na 7.11 a tu nic-nic nie zapowiada porodu w najbliższych dniach, 15.01 miałam zabieg łyżeczkowania...22.01 miałam krwawienie wyglądające jak okres.
A na osobę przed porodem nie wyglądam,więc moja ginekolog zaczęła się zastanawiać jak mi to wyliczyć,ale chociaż wiem kiedy miałam owulacje i liczyła mi 38tygodni od owulacji i wyszło 16.11 dostałam też na ten dzień skierowanie do szpitala,że gdyby nic nie ruszyło w tym kierunku to na wywołanie...więc od dzisiaj będę sprzątać,sprzatać i jeszcze raz sprzątać,zakupy...może coś ruszy.Sex odpada,bo krocze mam obolałe