reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Symptomy zbliżajacego się porodu

reklama
ja trzymam kciuki zebys w poniedzialek to dala znac ze tulisz maluszka :-)
oj dzieki . kurcze dzisiaj tak mnie kregoslub nap.....ze masakra. normalnie jak wstaje nogi sie pode mna uginaja ale to od dzisiej szego robienia- nie dosc ze oczywiscie narobilaam sie jak glupia to jeszce po biedronce biegalam. masakra . z reguły jak mnie plecy bolalay to polezalam troche i przechodzilo a dzisiaj nie.... no ale poza tym oczywiscie cisza.....mam nadziej ze u Ciebie cos sie ruszyło:tak:

oj dzieki . kurcze dzisiaj tak mnie kregoslub nap.....ze masakra. normalnie jak wstaje nogi sie pode mna uginaja ale to od dzisiej szego robienia- nie dosc ze oczywiscie narobilaam sie jak glupia to jeszce po biedronce biegalam. masakra . z reguły jak mnie plecy bolalay to polezalam troche i przechodzilo a dzisiaj nie.... no ale poza tym oczywiscie cisza.....mam nadziej ze u Ciebie cos sie ruszyło:tak:

No ja tez dalam sobie dzis wycisk, ale niestety u mnie bez zmian, powoli oswajam sie z mysla ze czeka mnie indukcja! Jutro jade na KTG a w srode na oddzial

noja na prawde przesadzilam. Q jak mnie boli tzn jak siedze czy leze w jednej pozycji to jet ok ale jak tylko sie rusze albo sprobuje wstac- tragedia. ja na oddzial jutro chybaze nie bedzie miejsc to we wtorek.i sie zacznie ochhhh na sama mysl sie boje

Bac to ja tez sie boje !!!!! Ale chce juz miec za soba bo z dnia na dzien mam wiekszy strach a i tak nas to czeka i tak nie unikniemy tego

anulaws i minutka trzymam za Was kciuki...wspolczuje Wam, kurcze ja dzis kiepsko sie czulam, brzuch mnie bolal jak przy okresie i kilka razy mnie zakulo i mialam taka mysl ze moze sie cos zacznie dziac..wiem ze przed terminem ale..w sumie to bym juz bardzo chciala..:// ale wszystko sie uspokoilo..:(( takze czekamy..
trzymam kciuki za Was i dajcie jutro znac..ze tulicie swoje malenstwa...oby tak bylo..

anulaws i minutka trzymam za Was kciuki...wspolczuje Wam, kurcze ja dzis kiepsko sie czulam, brzuch mnie bolal jak przy okresie i kilka razy mnie zakulo i mialam taka mysl ze moze sie cos zacznie dziac..wiem ze przed terminem ale..w sumie to bym juz bardzo chciala..:// ale wszystko sie uspokoilo..:(( takze czekamy..
trzymam kciuki za Was i dajcie jutro znac..ze tulicie swoje malenstwa...oby tak bylo..

Jutro to mnie jeszcze odesla do domu :-( dopiero w srode mam sie stawic na oddzial jutro samo KTG.
Ja przed terminem mialam wiecej oznak zblizajacego si eporodu niz teraz a to juz 5 dni po.

A duzo jestes przed terminem??

hej, jestem w 40 tyg. i tez boli mnie spojenie ale nie bardzo wiem co to oznacza. w zeszlym tygodniu mialam skurcze i tzw. bole krzyzowe przez 2 godziny co 5-6 min. pojechalam do szpitala ale odeslali mnie do domu bo ktg bylo super i nie mialam rozwarcia.
czy ktos moze mi poweidziec kiedy moge sie spodziewac mojej maliznotki :-(

ja piernicze nie spie od 6 z tych nerwow. niedobrze mi zoladek mnie boli-tragedia. mam milion mysli na minute. boje sie jak cholera. jade do szpitala dopiero o 15- tak zeby zjesc jeszce obiad w domku i posiedziec z cora.
kurcze minutka tez tak mam ze boje sie jak diabli ale chce to miec juz za soba.dzisiaj juz mialam takie filmy ze masakra- a jak mi sie cos stanie przy porodzie? co bedzie z Monia- moja corka , albo jak malej sie cos stanie- jak ja to przezyje. normalnie nie sluchajcie mnie- juz glupoty pisze z tych nerwow!!!!:zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Monikaaa62 dzieki bardzo za kciuki-przydadza sie.to sa pewnie u Ciebie te objawy przepowiadajace ale zycze Ci kochana zebys juz mogla urodzic i nie meczyla sie po terminie jak my- bo to tylko dodatkowy stresor.
kundzia oby Twoja dzidzia zdecydowala sie wyjsc juz teraz. witaj w klubie 40 tygodniowek i przeterminowanych:-) no i widze ze Ty tez pozamykana- u mnie to samo zero rozwarcia, szyja dluga.zobaczymy co w szpitalu powiedza.

Ostatnia edycja:
reklama
Mnie meczyly w nocy skurcze az lzy w oczachmi stawaly poprostu bylam juz pewna ze cos sie rusza wstalam o 4 i nie moglalm spac, oczywiwsice po wstaniu z wyrka wszystko jak reka odjal ;/ A w nocy mialam taki bol w podbrzuszu i kroczu oby to bylo jakies rozwarcie ajajajaja.... ale sie boje!!!
anulaws- trzymam kciuki za ciebie!!! ja tez mam glupie mysli ale musimy je od siebie odgonic bo teraz trzeba nam duzo sily !!!! Ja jade na KTG dzis tez po obiedzie bo boje sie ze juz dzis mnie moga zostawic bo zauwazylam zmiany w ruchliwosci dzidzi mam nadzieje ze swiadcza one o zblizajacym sie porodzie a nie czyms zlym !!!!!
kundzia- trzymam kciuki aby twoja dzidzia zechciala wyjsc w terminie!!!

Do góry