reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Symptomy zbliżajacego się porodu

Mnie meczyly w nocy skurcze az lzy w oczachmi stawaly poprostu bylam juz pewna ze cos sie rusza wstalam o 4 i nie moglalm spac, oczywiwsice po wstaniu z wyrka wszystko jak reka odjal ;/ A w nocy mialam taki bol w podbrzuszu i kroczu oby to bylo jakies rozwarcie ajajajaja.... ale sie boje!!!
anulaws- trzymam kciuki za ciebie!!! ja tez mam glupie mysli ale musimy je od siebie odgonic bo teraz trzeba nam duzo sily !!!! Ja jade na KTG dzis tez po obiedzie bo boje sie ze juz dzis mnie moga zostawic bo zauwazylam zmiany w ruchliwosci dzidzi mam nadzieje ze swiadcza one o zblizajacym sie porodzie a nie czyms zlym !!!!!
kundzia- trzymam kciuki aby twoja dzidzia zechciala wyjsc w terminie!!!
no wiec minutka powozenia oby to byla znak ze juz sie u Ciebie zaczeło- tez trzymam kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! do usłyszonka apap

reklama
anulaws będe trzymac kciuki :) za Ciebie i Twoje dzieciątko :) ahh i jeszcze zebys trafiła na dobrą, ludzką położną bo mi trafiła sie paskudna... starsza kobieta bez dzieci.. :) :)

minutka myślę że Twoje dzieciątko przygotowuje sie do wyjscia i dlatego mniej sie rusza.. zbiera siły maleństwo :)
Przyzwyczajam własnie córcie do tatusia :) Leżą sobie razem w drugim pokoju a ja czekam na krzyki malutkiej, ale ich nie ma :) Jak bym chciała zeby nauczyła sie czasem zasnąc przy tatusiu.. a ona sprytna i otwiera oczka za kazdym razem jak ją kładę :)

No dziewczyny zycze Wam z całego serducha zeby juz dzis albo jutro a najpózniej w środe było wielkie boooooommmm :tak:;-):-) zebyscie juz tuliły swoje maleństwa w ramionach....

Cześć dziewczyny. Jestem tu po raz pierwszy. Mam jeszcze troszke do porodu,ale już sie boje.Naczytałam sie o objawach zbliżającego sie porodu i wyszukuje je u siebie.Nie moge pozbyć sie tych myśli,to mój pierwszy poród i panikuje. Dziewczyny czy macie ucisk na kość ogonową ?

minutka zostalo mi dokladnie 9 dni to terminu..kurcze dziewczyny tak jak Was tu czytam to normanie szok!!przerazajace! niby juz sie rusza...i stop, to musi byc straszna nerwowka, naprawde bardzo WAm wspolczuje i zycze zebyscie chociaz porod mialy lekki zamian za te cierpienia teraz..
Madziaas jestem 9 dni przed terminem i boli mnie cale krocze, brzuch i wogole ciezo sie chodzi, takze nei stresuj sie..to normalne..organizm przygotowuje sie do porodu, bo to nielada wysilek..

minutka zostalo mi dokladnie 9 dni to terminu..kurcze dziewczyny tak jak Was tu czytam to normanie szok!!przerazajace! niby juz sie rusza...i stop, to musi byc straszna nerwowka, naprawde bardzo WAm wspolczuje i zycze zebyscie chociaz porod mialy lekki zamian za te cierpienia teraz..
Madziaas jestem 9 dni przed terminem i boli mnie cale krocze, brzuch i wogole ciezo sie chodzi, takze nei stresuj sie..to normalne..organizm przygotowuje sie do porodu, bo to nielada wysilek..
Dziękuje za odpowiedź :-) Dobrze,że mam wizyte u gina w piątek bo sie stresuje jak nie wiem:nerd:

no wiec minutka powozenia oby to byla znak ze juz sie u Ciebie zaczeło- tez trzymam kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! do usłyszonka apap

Kochana nadziei to ja juz za bardzo nie mam zeby cos sie ruszylo samo chociaz bol mam w kroczu taki ze isc nie moge i krzyz tak mnie rwie ze szok !!! I bol w podbrzuszu, zobaczymy co wyjdzie na KTG bo skurcze mam.
Do uslyszenia kochana :-) miejmy nadzieje ze nas wzmie ;-)

anulaws będe trzymac kciuki :) za Ciebie i Twoje dzieciątko :) ahh i jeszcze zebys trafiła na dobrą, ludzką położną bo mi trafiła sie paskudna... starsza kobieta bez dzieci.. :) :)

minutka myślę że Twoje dzieciątko przygotowuje sie do wyjscia i dlatego mniej sie rusza.. zbiera siły maleństwo :)
Przyzwyczajam własnie córcie do tatusia :) Leżą sobie razem w drugim pokoju a ja czekam na krzyki malutkiej, ale ich nie ma :) Jak bym chciała zeby nauczyła sie czasem zasnąc przy tatusiu.. a ona sprytna i otwiera oczka za kazdym razem jak ją kładę :)

Oby bylo tak jak mowisz to moze unikne wywolania!!!

Cześć dziewczyny. Jestem tu po raz pierwszy. Mam jeszcze troszke do porodu,ale już sie boje.Naczytałam sie o objawach zbliżającego sie porodu i wyszukuje je u siebie.Nie moge pozbyć sie tych myśli,to mój pierwszy poród i panikuje. Dziewczyny czy macie ucisk na kość ogonową ?

Kochana ja ucisk na kosc ogonowa mam od 7 miesiaca! Wiec spokojnie, nic sie martw, wszystko bedziesz dobrze, dzidzia ustawia sie glowka w dol do kanalu rodnego i stad nacisk na kosc ogonowa bynajmniej tak moje obawy rozwial lekarz pod koniec 7 miesiaca.

No to juz niebaweam utulisz maluszka trzymam kciuki zebys rozpakowala sie sama bez wspomagaczy i zbednych meczarni!!!!

Moje drogie jestem po KTG, zapis trwał dziś wyjątkowo krótko oczywiście bardzo mnie to zastanowiło no i jak się okazalo skurcze które mam jak to lekarz nazwal "to juz skurcze porodowe" co 9 minut o sile 100 a nawet wiecej trzymaja juz dosc dlugo co zreszta czuje najbardziej moj krzyz na tym cierpi !!! Lekarz powiedzial ze biegusiem na porodowke ze jeszcze tylko sprawdzi jakie jest rozwarcie (swiecie przekonany ze jest bo powiedzialm ze skurcze takie mam juz 3 dzien) jak mnie zbadal to sie bardzooo zdziwil okazalo sie ze nadal nie mam rozwarcia :-( moze byc tak ze czeka mnie jednak cc :-( powiedzial ze wierzyc mu sie nie chce ze przy takich ladnych skurczach nie mam jeszcze rozwarcia!!! Poki co kazal sie nie zalamywac powiedzial ze wszystko moze sie zmienic nawet w ciagu godziny ale ja juz powoli trace nadzieje. Zapytalam jeszcze o szyjke no to troszke sie skrócila ostatnio byla skorcona o 50% teraz o jakies 60% wiec bez szalu ale zawsze cos !!! W srode na oddzial, no chyba ze cos sie ruszy. Po jego badaniu mam taki silny bol krocza ze nie moge stac na nogach jak usiadlam tak siedze bo gdy tylko proboje podniesc tylek od krzesla to az mi lzy do oczu naplywaja nie wiem czy mi cos poruszyl czy co????? No i jeszcze jedna przykra wiadomosc to taka ze chyba jednka nie skorzystam zzo mimo ze daja je u mnie za darmo, poniewaz w miejscu wklucia mam tatuaz i malo ktory anastezjolog podejmuje sie wklucia w takie miejsce bo podobno nie widac i ciezko sie wbic :-( Ehhh... mam powoli dosc :-(

reklama
Minutka,współczucia kochana...obys tez szybko juz była po wszystkim,zycze Ci tego i trzymam kciukasy za srodę!!!! Powiedz mi prosze gdzie bedziesz rodzic ???...bo widze ze My z tego samego miasta Bydzia :-)...

Pozdrawiam :-)

Do góry