Dokladnie tego samego sie boje zwlaszcza ze jak juz pisalam mojej mamy wszystkie 3 porody tak sie konczyly, a nie chce cierpiec razy 2 !!! Bole porodowe i pozniej po cc :-/ a niestety w moim szpitalu cc robia jak juz odjezdzasz nie predzej, mecza do ostatniej chwili
reklama
Mo-na
Mamusia Moniusi i Nadusi
no u mnie tak samo- chyba ze 3 razy kroplówka, jak to nie pomoze to tez zel i w ostatecznosci tną....masakra...juz bym wolala zeby mnie odrazu pod nóż wzieli a nie po takich mekach kore z tydzien pewnie potrwaja.Dokladnie tego samego sie boje zwlaszcza ze jak juz pisalam mojej mamy wszystkie 3 porody tak sie konczyly, a nie chce cierpiec razy 2 !!! Bole porodowe i pozniej po cc :-/ a niestety w moim szpitalu cc robia jak juz odjezdzasz nie predzej, mecza do ostatniej chwili
No na pewno nie ma tak dobrze beda meczyc bo porod SN przede wszystkim !!! Na moje to jezeli szanse na porod SN sa nikle i nie widac efektow indukcji na CC powinnie decydowac sie szybciej a nie w ostatniej chwili kiedy juz tak naprawde cos zagraza kobiecie albo maluszkowi, ja mam wielkie obawy zeby tylko nic sie zlego nie stalo podczas porodu :-( tak bardzo bym chciala zeby samo sie ruszylo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mo-na
Mamusia Moniusi i Nadusi
ja tez mam takie obawy...w ogole jak za długo sie nie rusza zaczynam łapac filmy czy przypadkiem cos sie nie dzieje- łozysko sie nie odkleja, wody zielone nie sa czy nie zaplatala sie w pepowine.a juz nie mowie o samym porodzie-boje sie ze cos pojdzie nie tak...poprzedni porod mialam ciezki i malej tetno zanikalo....ale na szczescie dobrze sie skonczylo.
ja tez mam takie obawy...w ogole jak za długo sie nie rusza zaczynam łapac filmy czy przypadkiem cos sie nie dzieje- łozysko sie nie odkleja, wody zielone nie sa czy nie zaplatala sie w pepowine.a juz nie mowie o samym porodzie-boje sie ze cos pojdzie nie tak...poprzedni porod mialam ciezki i malej tetno zanikalo....ale na szczescie dobrze sie skonczylo.
Trzymam kciuki zeby wszystko poszlo gladko :-) musimy myslec pozywtynie bo inaczej stres nas zje! Na szczescie czasu z dnai na dzien ubywa i musimy myslec ze juz blizej niz dalej, miomo ze kazdy dzien coraz to dluzszy ale kiedys to sie musi skonczyc
Mo-na
Mamusia Moniusi i Nadusi
no dokładnie- jakby nie patrzac to na dniach na pewno urodza sie nasze malenstwa ( kto wie moze "blizniakami" beda heheh) tylk ze to tak strasznie sie dłuży....pomysl co maja powiedziec te dziewczyny co maja na lipiec czy na sierpien - tez maja nadzieje ze lada dzien a tu nic...wiec jestesmy w tej lepszej sytuacji:-):-):-)
:-) moze i beda blizniaczki hehhehe.... no ja to czasami mam plan zapisac sie lipcowek :-) hehe tam mam szanse byc gdzies w okolicach podium bo u czerwcowcek to moge zajac pierwsze miejsce na podium od konca oczywiscie bo jakby nie patrzec trzymajac sie teorii ze mozna gora 2 tyg przenosic to u mnie wypada 30 czerwca wiec na szarym koncu !!!!
A wspomnilas cos o zelu, slyszlam oo tym i o jakims baloniku wiesz czy to moze boli i jak wyglada w praktyce???
A wspomnilas cos o zelu, slyszlam oo tym i o jakims baloniku wiesz czy to moze boli i jak wyglada w praktyce???
Mo-na
Mamusia Moniusi i Nadusi
powiem ci szczerze ze nie dokonca. wiem tylko tyle ze jest to zel dopochwowy prostaglandynowy ( co kolwiek to znaczy) i podonie chyba jak oxy ma wywołac skurcze macicy- pewnikiem tez sa tak bolesne jak przy oxy....a o baloniku nic nie slyszalam????podejrzewam ze tym zelem masuja chyba szyjke albo cos a moze jest wprowadzany w postaci czopka- na prawde nie wiem, nie wnikalam w to hnigdy głebiej bo nie przyszlo mi do głowy ze kiedys bde tej wiedzy potrzebowac...wiem ze to u nas stosuja.:-) moze i beda blizniaczki hehhehe.... no ja to czasami mam plan zapisac sie lipcowek :-) hehe tam mam szanse byc gdzies w okolicach podium bo u czerwcowcek to moge zajac pierwsze miejsce na podium od konca oczywiscie bo jakby nie patrzec trzymajac sie teorii ze mozna gora 2 tyg przenosic to u mnie wypada 30 czerwca wiec na szarym koncu !!!!
a co do tego zapisywania to chyba tez zapisze sie do lipcowek- moze wlasnie bede jedna zpierwszych co urodza hehehehh:-):-):-):-)
reklama
Mo-na
Mamusia Moniusi i Nadusi
oj ja tez jak i wszystkich innych tych wywoływan.mam nadzieje ze uda nam sie bez tego. trzymam kciuki zeby Cie w nocy badz jutro juz złapało i oby malenstwo urodzilo sie zdrowiutkie i grzeczne heheh a porod szybki i lekki jurto raczej sie nie odezwe bo z reguły w niedziele jestesmy w plenerze ale w poniedzialek przed szpitalem napewno.paapja czytalam wczoraj troche na ten tema ale opinie ktore znalazlam sa tak sprzeczne ze mam jeden metlik w glowi, ogolnie ja bardzo sie boje masazu szyjki grrrrrrrrrr
Podziel się: