reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Świętochłowice mamusie obecne i te przyszle,zapraszam na forum

o widzicie - zapomniałam o cytrynie! przecież ja też miałam dodaną cytrynę! po prostu wycisnęłam pół cytryny do tej glukozy i tyle! ale fakt i tak było to kiepskie...

reklama
Marzenko80 – miałam 50g – więc widzę, ze nie najgorzej.. Ale jak ja rano nic nie zjem to strasznie mnie mdli.. Gdyby mi jakąś kromkę chleba pozwolili zjeść.. Zapytam się tej mojej lekarki – bo w ciąży badania na czczo – choć w żołądku nic nie mam – tak właśnie się u mnie kończą.. :-(
Pasibrzuch to dałaś ją do tego prywatnego w Świętochłowicach?? Bo wiem, że taki jest.. Tyle, ze jak się obawiam, że dzidzię będę musiała oddać już po macierzyńskim.. Czyli w 5 miesiącu życia.. :-( Babcie oczywiście mówią, że są chętne do pomocy – ale ta do której mamy najbliżej to pracuje.. Więc nie zawsze by mogła, a druga daleko.. i wolałabym ten żłobek niż wożenie dziecka rano gdzieś na drugi koniec świata!! Zresztą jakoś to w ‘praniu; wyjdzie..
Savannah – jak pójdę już na L4 to spróbuję jeszcze raz, a że chce od następnej wizyty – to tak może za trzy tygodnie powtórzę to badanie.. Wtedy tylko na badanie wstanę, a nie, że najpierw do pracy, zaznaczyć, ze jestem i dopiero po godzinie badanie.. Bo to czas bez śniadania się rozciąga strasznie..

Miłego dnia!!!

NIANIA!!!! Oj - to to może być za drogo.. :-( Myślę, że jakoś się to ułoży samo.. Tylko denerwuje mnie to, że nie zrobili dłuższego tego macierzyńskiego.., skoro takiego małego szkraba nie przyjmują raczej.. Bez sensu!!
Muszę się w końcu wybrać do tego żłobka rozeznać jak to jest.. ale ciągle coś na głowie mam.. i nie po drodze.. Choć nie powiem, marzy mi się wygrana w totka i siedzenie z dzidzią - i kolejnymi.. - ile mi się podba ;-) w domciu!! Tyle, że raczej nie ma na to szans - bo rzadko kupujemy sobie te 'marzenia za 3zł'.
Widzę, ze Twoja mała księzniczka ma już dwa ząbki - tak?? Bardzo cierpicie.. ?? Gorączka, płacz itp.
Mój maluch dalej leniwy.. Chyba się nie doczekam jego wyraźnych ruchów.. Do tego w pracy mi sie dłuży dziś niemiłosiernie.. Tym bardziej, że się rano dowiedziałam o śmierci koleżanki z podstawówki..

Wiesz co, nie gorączki ani nic z takich rzeczy nic nie mieliśmy, tylko w nocy budziła się z płaczem, pewnie ją bolało. No a teraz póki co cisza, czekamy na kolejne ząbki.
Co do siedzenia w domu z dziećmi, to zobaczysz w praniu, ja też zakładałam, że 3 lata z Fafcią posiedzę ;-)

Hallo!

Witaj Pasibrzuch! Miło Ci znowu widzieć!

ja też zakładałam, że 3 lata z Fafcią posiedzę ;-)

zakładałaś? zmieniłaś zdanie?

a gdzie w Świętochłowicach jest w ogóle to prywatne przedszkole/żłobek? W Katowicach kurcze jest ich pełno, ale ceny masakryczne! Jakbym miała oddać tam dziecko to szczerze mówiąc za bardzo nie opłaciłoby mi się iść do pracy. W takim najbliższym miesięczny abonament 9-godzinny kosztuje 950 zł i to jest bez wyżywienia. Z wyżywieniem to by jeszcze ponad 200 zł więcej było... tak, że szok!

Łooo :szok: na Wojska Polskiego jest Vivienne, 440zł za miesiąc z wyżywieniem, w ciągu dnia to 8,5h, za każdą godzinę dodatkową dopłaca się 5zł.

cześć

jakoś nie miałam ostatnio czasu na kompa,weekend zajęty,w sobote byliśmy u znajomych na parapetówce,w niedziele u teściów na obiedzie,co weekend jeździmy albo do moich rodziców albo do teściów,wygodni jestesmy hihi
no a w tygodniu spacerki z małym póki jeszcze nie leje,odwiedzinki u mamy i tak ten czas szybko leci

byłam tez u mojego lekarza i przepisał mi recepty na tabletki anty, i mam tez powiększony prawy jajnik :baffled:, raczej stan zapalny bo robiłam badania i CRP mi wyszło wysokie-46, jeszcze jedno badanie miałam -CA125 ale wynik dopiero dziś po południu

Klaudi ja tez w ostatnich dniach czułam że mi brzuch pęknie,był juz tak duży,skóra naciagnięta na maksa,ale nie pęknął :-D

Maruda1 Ty już na półmetku,to teraz Ci z górki poleci:-) tak, Pabian był ordynatorem w Św-cach,szczegółów nie znam ale wiem że kiedy on sie zwalnał to też inni lekarze się pozwalniali bo dyrektor był jakiś powalony,i w dniu kiedy Pabian się zwalniał to jakaś kobitka miała powazne problemy,co inni to olali a Pabian uratował jej życie i jeszcze dyrektor mu zrobił aferę że już zwolniony a się zajmuje pacjentkami, miłej wycieczki do Łodzi i trzymam kciuki za zwierzątko

co do żłobka to w publicznym przyjmują dzieci zaraz po macierzyńskim,czyli od 5-6 miesiaca,moja teściowa pracuje w żłobku w Zabrzu,tu mamy tylko dwa żłobki i babki przychodzą zapisywac dzieci jak są juz w ciaży bo miejsc malutko

miło popołudnia

W Świętochłowicach okazało się, żłobków nie ma, tylko przy trzech przedszkolach są punkty opieki, każdy z nich przyjmuje po 123 dzieci, więc nawet nie startuję, bo szanse praktycznie żadne.

reklama
W Świętochłowicach okazało się, żłobków nie ma, tylko przy trzech przedszkolach są punkty opieki, każdy z nich przyjmuje po 123 dzieci, więc nawet nie startuję, bo szanse praktycznie żadne.

porażka z tymi żłobkami, a tak chcą żeby więcej dzieci się rodziło a nawet podstawowej opieki i pomocy nie ma,ach....

Do góry