reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Świętochłowice mamusie obecne i te przyszle,zapraszam na forum

Pasibrzuch- Jeszcze raz ogromne gratulacje!!! Dzielna z Ciebie kobieta:tak:
Nie spodziewałam się, że tak szybko Cię wypuszczą:szok:. Podziwiam twoje zaparcie dotyczące karmienia piersią. Mimo CC masz tyle siły i energii:-). Podziwiam Cię. Z tego wniosek cesarka wcale nie taka straszna;-)

reklama
Oto spóźnialska pannica :-D
Dzisiaj pobiła chyba rekord - obudziła się po 4 godzinach, possała cyca przez 5 minut i od 2 godzin dalej śpi :szok::-D

Pasibrzuch, ależ Ona słodka:tak: I te za duże śpioszki... ach! Nataszka też ma takie fajne zdjęcie w za dużych spodniach... super to wygląda!!! No i zazdroszczę tego snu. My tak nie mieliśmy:no: Natasza zbyt dużo nie spała... a cycka ptrafiła ssać kilka godzin:wściekła/y: Buźka dla Was dziewczyny!!!

Pasibrzuch - super! Malenstwo urocze! :-) szykuj nowy suwak i odliczamy dni do pierwszych urodzinek!!!! co do duzych spiochów.. skad ja to znam... MEla przy porodzie miala 46cm! :tak: a spiochy najmniejsze na 56 ale szybko wrastała i nim sie obejrzalam robily sie za małe..

Marzena80 - "kujon" - hahaha to mnie rozbawilas tym :tak::-D:-p

Ostatnia edycja:
Pasibrzuch- mała po prostu boska :-) :-) :-)
a z mi sie zachciało :-)
Fajnie masz, że taka spokojna, pozwoli ci spokojnie wracac do sił:-)

co do duzych spiochów.. skad ja to znam... MEla przy porodzie miala 46cm! :tak: a spiochy najmniejsze na 56 ale szybko wrastała i nim sie obejrzalam robily sie za małe..
Natasza miała niby 56 cm,a le j akoś dziwnie rzeczy na 56 cm były za duże:baffled: a i tych na 56 miałam malutko, bo każdy mówił, żeby nie kupować za dużo, bo szybko wyrośnie i się nie opłaca... i tym sposobem często ubierałam dziecię w ciuszki na 62 cm i wyglądała komicznie!!! pamiętam jak jej raz na noc ubrałam takie spodenki, w których nogawki podwinęłam ze 3 razy, a ona w nocy zaczęła płakać i mój mąż do niej wstał, po czym przychodzi do mnie i mów "wiesz jej to chyba gumka pękła w tych spodniach, bo takie szerokie w pasie" - a ja mu, że żadna gumka nie pękła tylko te spodnie są takie duże i mniejszych nie mam, bo wszystko brudne... do dziś śmiejemy się z pękniętej gumki:tak::tak::tak:

Dziewczynki dziekuje
Melodia - no dokładnie Kujon - tak jest zawsze najpierw trzęsie portkami a potem 5!!! A co Ty w ogóle za kierunek studiujesz, bo mi chyba coś umknęło.

Pasibrzuch - Mała jest śliczna, śpioszki też. Nie chce Cie dołować ale Ty sie tym spaniem to tak nie podniecaj ;) - na razie to ona ciągnie na zapasach z Twojego brzuszka, oby za kilka dni sie nie zmieniło...bo wiesz ze Ona takie płodowe zachowania jeszcze ma ....ale to dobrze Ty odpoczniesz, wrócisz do sił, trochę sie otrząśniesz. A jak sie w ogóle czujesz. Z tym cięciem to bardzo możliwe, co piszesz. Ja jak poszłam na konsultacje anestezjologiczna teraz przed cięciem to anestezjolog sie za głowę chwyciła ze mnie przy pierwszym porodzie Zewnątrzoponówką znieczulili jeżeli było ogromne prawdopodobieństwo ze skończę na stole a nie Podpajęczynówkową. Podobno nie powinnno sie tak robić. Może wiec dlatego nie chcieli Ci dać Z-O. Boroku siemusiałaś na męczyć...Dobrze że już po wszystkim.

Pasibrzuch- Śliczna ta Twoja córeczka:-)
Kurcze, ja też prawie wszystkie ciuszki na 62 mam, wszyscy mówią, że te na 56 mogą być małe albo szybko z nich wyrośnie:-p, chyba dokupie jeszcze kilka mniejszych śpiochów i pajaców:tak:

reklama
Hej kobietki! :-)
i te małe i te wieksze :-p
trzymajcie za mnie jutro kciuki lub chociaz pomyslcie miedzy 7 a 14-tą o mnie... jade sie bronić

Marzena - "pęknieta gumka" :-D - dobre!! hahaha

Kamuzo kujon do mnie nie pasuje - bardziej farciara, szcześciara.. to już szybciej:-D, ps. ja studiuje pielegn.

Pasibrzuch - co do spania małej, sprawdz czy nie jest go za duzo.. dzieci kilkudniowe tak niekiedy mają ze przez rozwijajaca sie zoltaczke fizlologiczną sa apatyczne i ospałe.. czesto przystawiaj do piersi , jak trzeba to nawet podawaj glukoze do picia zeby wypłukać bilirubine z organizmu małej. moze to jej fizjologia ze tak duzo spi.. ale jesli musisz ja budzic do karmienia to to taka czerwona lampka.. jaki poziom bilirubiny miala przy wypisie ze szpitala? nie "zółknie" coraz bardziej? mam nadzieje ze nie, ale lepiej dmuchac na zimne.

a co do małych dzieci......
jej...... mnie tez sie marzy coraz bardziej maleństwo z M.. ale wiem ze z tym jeszcze troche poczekamy chyba ze... bedzie co ma być :-p:tak:;-):-):-D:cool2: najbardziej by mi pasowało tak mniec w 2012 lub 2013.... tzn fajnie by bylo... poki co musze drapnac jakas prace (najpierw uzyskac dyplom!! :-D) potem mieszkanie, moze jakas legalizacja konkubinatu ;-).. i.. zycie pokarze co dalej ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry