reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Świętochłowice mamusie obecne i te przyszle,zapraszam na forum

Kamuzo - widzę, że Twoja Mala już mesiąc skończyła... jak ten czas leci... Gratuluję!!!

Melodia - myślami byłam z Tobą, ale oczekuję relacji..

Moniat - może za wiele tych na 56 nie trzeba kupować, ale kilka sztuk jest potrzebnych. I tak jak Ci mówię - Natasza niby miała 56 cm jak się urodziła, a dziwnie te ubranka na 56 były toszkę za duże, więc jednak w nich "pochodziła":tak:

reklama
Marzena - Poszlo swietnie! nawet zbyt łatwo.. ciesze sie przeogromniaście!! :-D:-D Tytuł licencjata mam na swoim koncie , jupi!
jak kto jakies zastrzyki to sie polecam haha ;-) :-D

Ps. gdzie sie wszyscy podziali?:confused:

Ostatnia edycja:
Melduję się nareszcie :-) Mała śpi teraz po 3-4 godzinki, zaliczyliśmy wizytę położnej, powiedziała, że wszystko jest i z mała i ze mną ok :-) wczoraj zdjęli mi szwy, cięcie się ładnie goi, tylko ciągnie jeszcze przy wstawaniu z łóżka. Z karmieniem tez nie mam problemu, odstawiliśmy butelkę, położna mnie uspokoiła, że nawału mam się nie spodziewać, bo mała wszystko wypija :-)
Co do ciuszków, to wszystkie na 56 odpadły na dzień dobry, teraz zostały nam te większe, ale małej nie robi to różnicy, w czym jest, byle cyce były w pogotowiu ;-)
Melodia, gratuluję obrony!

Melodia - gratuluje !!! Co do dzieciątka - wszystko się ułoży, a co ma być to będzie. Czasem nie warto nic planować - życzę pisze samo najlepsze scenariusze. Sama wiem po sobie ze jedno sie planuje a wychodzi drugie.

Moniat84 - rozmiar rozmiarowi nie równy - to jedno - a powiem Ci szczerze, że moje maluchy oba miały 58 cm po urodzeniu a w rozm.56 Pacio leżałam mi ładny miesiączek a Julia jeszcze ma luźne...a w poniedziałek będzie mieć 6 tygodni więc spokojnie.

Marzenka - to prawda czas leci a mnie żal ze mała coraz starsza - jest taka niewinna. Jak czasem oglądam zdjęcia Pawcia jak miał rok albo 2 - aż mi łezki lecą - miał taką słodką buźkę jak z reklamy kaszki...a teraz dostał już takich dojrzałych rys na twarzy - owszem dziecięcych ale już inne...

Pasibrzuch - ciesze się strasznie że możesz karmić. Jak je i śpi - to super. Szczerze mówiąc to nawet Ci trochę zazdroszczę... :) Życzę wszystkiego najlepszego dla Ciebie i maleństwa.

Kurcze dziewczyny jak to jest - jak chodziłam w ciąży to było wszystko o.k. - na myśl o wizycie u ginekologa zero stresu i myśli w tym kierunku. Uwaga skupiona na dzieciątu i tym zeby wszystko było o.k. Dzisiaj dzwoniłam umówić sie na wizytę do mojego ginekologa, bo by tak wypadało i mimo ze przez telefon był sympatyczny i żartował, tak jak zwykle- na samą myśł włażenia na fotel sie denerwuje.Z Pawłem tez tak miałam ... dopóki sie nie urodził to człowiek chodził po tych lekarzach i pokazywał...to i owo jak sie urodził poszłam po połogu na kontorle a potem chyba mineły az 2 lata zanim zebrałam sie na odwagę...a może to kwestia lekarza i teraz będzie inaczej. Jak to jest z Wami ??

Dzien dobry:tak:

A u nas jakos dni lecą migiem:-p Obie moje panny dają mamie w kość!
Własnie rozpalnowuje jak starsza nauczyc robic do nocnika:-D Bo nie mam juz sił zmieniac pieluch obu pannom:-p a Paulinka juz dobrze rozumie, gdzie ma sikac... czas na nią:-p

Pasibrzuch, Kamuzo... sliczne te wasze malenstwa:tak:

Na wiosne to koniecznie trzeba zorganizowac jakis wspolny spacerek:-D

A tu moje dziewczynki:

Kamuzo, jeśli chodzi o karmienie, to wzięłam sobie to na luz, jak mała ciągnie, to czytam sobie książkę. Nie powiem, że serce mi się krajało, jak dawałam jej butlę, ale przystawiałam ją kiedy tylko się dało. Za to wystarczyła jedna wizyta mojej mamy i babci, żebym miała dość, jak obie nade mną stanęły i deliberowały jak to ja karmię...

Asiowo, na spacerek musimy się umówić, może dla zdrowia psychicznego będziemy spotykały się w jakieś określone dni na babskie rozmowy :-)co Wy na to dziewczyny?
A dziewczynki masz śliczne :-)

dziekuje za mile słowa i gratulacje! :)
Asiowo - ja tez nocnikuje małą.. raz sie uda potem nie.. łatwiej bedzie na lato jak mozna bedzie dziecku pozwolic bez pampersa biegac z gołą pupą :)
dzwiczynki na zdjeciach super! :)

Co do spacerków to ciekawe czy sie juz gdzies nie mijamy/nie mijalismy na skałce czy w centrumm :)

Melodia... teraz zauwazyłam, ze mamy dziewczynki w podobnych wieku, ale jestem spostrzegawcza:-D

Pasibrzuch, ja jestem ZA:tak:;-)

reklama
Witam:-)
Melodia gratuluję obronionego licencjata.

Jak już dojdę do siebie po porodzie, to też chętnie się z wami spotkam:tak:

Dziś się zaopatrzyłam w pieluchy poporodowe, podkałady, maść na brodawki i Tantum Rosa. Coraz częściej sobie zdaję sprawę, że wielki dzień zblia się milowymi krokami:tak::dry:

Pasibrzuch- Super, że tak dobrze sobie radzisz. Nie bolą cię piersi gdy mała ssie? Bo ja się trochę tego boję. Mam nadzieję, że mały nie zmasakruje mi sutków:baffled:

Asiowo- Dziewczynki są prześliczne:-)

Ostatnia edycja:
Do góry