reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Świętochłowice mamusie obecne i te przyszle,zapraszam na forum

Maruda co do przchodni to nie pomogę, bo w Św-cach nie wiem, która dobra... Jeśli chodzi o położną, to ja w Katowicach sama tam musiałam pójść i powiedzieć, że chcę, zeby przyszła. U mnie była dwa razy i pytała czy jeszcze chcę, żeby przyszła. Oczywiście wizyty były za darmo. Ale jakbym sama nie zgłosiła sie to nikt by do mnie nie przyszedł. A i tak to było do bani, bo pierwszy raz przyszła do mnie jak Natasza miała już chyba ze 3 tygodnie. Wcześniej była na urlopie akurat... a tak w zasadzie to moim zdaniem jak ma przychodzić to powinna być zaraz pierwszego dnia po wyjściu ze szpitala, żeby mi np. pokazać jak się dziecko kąpie. Po 3 tygodniach to już mi to potrzebne nie było... no, ale było, minęło...

A jeśli chodzi o fryzjera to ja kiedyś byłam naprzeciwko Kauflandu i tam byłam bardzo zadowolona! A ja też raxzej z tych wiecznie nie zadowolonych... A Ty chcesz tak bardzo krótko??? Bo wydaje mi się, że dłuższe będą nawet wygodniejsze, bo zwiążesz w kucyk i już! A takie krótsze to dopiero trzeba modelować i układać...

reklama
Marzenko, tak myślałam żeby do ramoni były, tak żeby szło jeszcze je w kucyk właśnie spiąć.. To kiepskie narzekanie.. bo do tego, że długie to są strasznie grube.. więc i porządnie je wycieniowac bym chciała.. Choc dużo słyszałam, że po porodzie włosy i tak bardzo wypadają..
Nie wiem czy to lenistwo ciążowe, czy co.. ale nawet mi się ich rozczesywać nie chce. Przez to mam nadzieje, że ja maluch będzie na świecie, to przynajmniej mam nadzieje, że będę miała motywację, żeby coś kolwiek robic.. nie będzie wyboru.. Bo teraz to mi się trochę nudzi.. a tak przynajmniej trzeba będzie karmic, przewijac i kąpac :-D a w nocy też i tak się budzę, więc przynajmniej będę miała w końc 'kompana'. No chyba, że po porodzie skończy się przymus nocnego wstawania.. :-p

No a ta położna, jak po 3 tyodniach dopiero do Ciebie dotarła - to serio bez sensu..
Ja w czwartek się wybieram do rodziców i siostry, wezmę wszystko co jeszcze mogę, oprócz tego łóżeczka - i w końcu będę wiedziec co mi jeszcze potrzeba.
Aaaa.. wczoraj wylicytowałam laktator.. Jak nie teraz, to po powrocie do pracy się przyda - żebym tylko miała pokarm!!!
A jakie są Wasze doświadczenia z tym sprzętem.. Ja kupiłam taki ręczny, ale nie na pompkę, tylko na taką klapkę.. bo słyszałam opinię, że te na pompkę nie są za fajne.

Pozdrawiam serdecznie!!!

Witam!

Dziewczyny mam do Was pytanko ;-) Może któraś z Was wie czy dr Andrzej Pietrzak pracuje w Świętochłowicach? Będę wdzięczna za odpowiedzi :-)

halo...
ja dziś na krzywej byłam..fuuuujjj, okropieństwo..ale jakoś dałam radę i mam już za sobą, ufff..w sumie to myślałam że będzie gorzej. Tylko te kłucia co pół godziny..dobijające
teraz jem bułkę z kiszonym ogórkiem, bo na słodycze nie spojrzę chyba tydzień ;)

No i zagadnęłam tam jedną z pielęgniarek, mówiła że pacjentki chwalą sobie pediatrę dr Gajda, przyjmuje w przychodni koło kościoła ewangelickiego. Ale nie wiem gdzie to jest dokładnie, bo tak daleko się nie wypuściłam jeszcze :)

icarium - nie mam pojęcia. Na stronie szpitala nie ma żadnego nazwiska, bo też już szukałam kiedyś :(

Madline - kościół ewangelicki jest na głównej ulicy. obok jest pko i chyba takie małe tesco... a na przeciw kościoła - tuż przy przystanku tramwajowym - jest przychodnia, więc to pewnie o tą chodzi. ja tej przychodni nie znam, nigdy tam nie byłam, więc nie wiem jacy lekarze tam przyjmują.

icarium - ja też nie pomogę... nie znam....

Maruda - jak już zetniesz te włosy to wrzuć nam fotkę!!! a laktator miałam ręczny z aventu. ja sporo odciągałam, więc zaprzyjaźniłam się z tym sprzętem...

Dzięki dziewczyny, może on jednak gdzie indziej pracuje... A że na stronie szpitala nie ma nazwisk to wiem i ubolewam nad tym :-(

ale tu cicho...jesteście??

u mnie ok, dzidzia coraz większa, rozpycha się już łokciami i kolanami, stopy pcha za żebra..ale fajnie jest :)
i jak słońce świeci to od razu raźniej :)

miłego weekendu wszystkim :)))

HIHI Madline - mój też się rozpycha - jakby chciał już wyskoczyć przez brzuch. Ale cieszę się na każdy jego kopniaczek. Uwielbiam patrzeć na mój wielki, falujący brzuchol!!

W środę w MultiBabyKino będzie w tym tygodniu "jak się pozbyć cellulitu" - koleżanka z pracy poleca :-) Może mąż weźmie sobie wolne - to pojedziemy na film, a przy okazji odabamy teren - to Wam opowiem jak to wygląda :-) Już się nie mgę doczekać!!!

Dzisiaj tak króciutko, bo zaraz lecę do okulisty - zobaczymy co mi powie.
Marzenko jeszcze się nie obcięłam.. Boję się.. :baffled: ale muszę to zrobić!!

no i jak tam Maruda, co powiedział okulista? i gdzie tu jest w świonach taki specjalista, bo moja przychodnia nie podpisała kontraktu, więc odpuściłam wizytę, ale jak jest gdzieś w pobliżu...to może się jeszcze wybiorę :)

pozdrawiam :)

reklama
Madline ten okulista (a raczej ta okulistka) jest w pobliżu.. Tylko jak Ci to wytłumaczyć.. Bo nie wiem jaka tam jest ulica.. Ale trzeba przejść pod takim mostkiem.. i dużo specjalistów tam jest. W tej przychodni - dlatego rozważam zapisanie tam mojego niemowlaczka.. ale jeszcze nie podjęłam, decyzji. Ja musiałam iść prywatnie (50zł) do najbliższy termin z NFZ był na maj.. Ale lekarka powiedziała, że to jak ma być rozwiązany poród to ich normalna praca. Więc ta babka co nie chciała mi napisać zaświadczenia.. to jakiś przekręt był.. Zastanawiam się nad złożeniem skargi.. Bo w końcu w pracy płacą za dodatkową opiekę medyczną.. Więc kasę za mnie babka zgarnęła, ale nie wykonała usługi.. Bo ja już wcześniej byłam u jednej okulistki.
No ale wracając do sprawy - to ciąża może być rozwiązana naturalnie :-) Ja się cieszę, bo jakoś ta cesarka mnie nie ciągnie.
HA - ale jestem durna, mam receptę wydrukowaną :-D
PORAD-MED ul. Hutnicza 8, tel. 32 245 55 90, ale za to nie umiem znajeźć kartki z numerami telefonu do okulistki :-( Bo jak prywatnie to lepiej telefonicznie, bo tam same babcie siedzą w poczekalni i lepiej z nimi nie zadzierać.. ;-) I trzeba dzwonić do kancelarii. Tam się mnie babka wypytała dokładnie co ja chcę od lekarki - zanim mnie z nią połączyła.. Bo musiałam się najpierw dowiedzieć, czy mi napisze na kartce.. Bo inaczej nie mam po co się umawiać.
Okropne krople mi wkropiła, które najpierw mnie sczypały, a potem przez dwie godziny nie było widać za dobrze z bliska.. Dziwne uczucie.. Ale sprawdziła mi wzrok wzdłuż i wszerz - więc jestem zadowolona.

A dzisiaj byłam z mężusiem na MultiBabyKino w tym Zabrzu. Pierwsze były dwie ciężarówy i mój facet - a na sali ciemno jak w du.. Ja nie wiem - chyba zapomniel załączyć światła.. Ale potem w końcu załączyli i pojawiły się pierwsze mamy z dziećmi w wózkach. Nic nie było przygotowane - dopiero po jakimś czasie przywieźli jeden przewijak, dwa takie - ja nie wiem jak to się azywa - kocyki z zabaweczkami powieszonymi nad głową malucha.. ale z tego nikt niekorzystał - tylko jedna pani przebierała swoją pociechę. No i dzieci naet aż tak nie płakały.. Bardziej przeszkadzał nadgorliwy tata co za nami siedział i wszystko komentował na głos (a nie szeptem).. Poza tym było ok - i pewno z moim maluchem też się wybiorę :-) Ale nie ma co liczyć na nosidełko z kina- choć tak piszą na stronie, trzeba mieć własne, albo po prostu wózek. Światełko przyciemniają jak fajnie, że nie przeszkadza ani dorosłym ani dzieciom, głos niby też przyciszony.. ale po reklamach trochę zgłośnili - No właśnie, miałam nadzieje, że reklam nie będzie.. ale całkiem normalnie 15-20 minut przed filmem..
Ale się napatrzyłam na dzieciaczki, jakie maleńkie te aniołki.. masakra, że ja za miesiąc będę miała takiego samego :szok:

Miłego wieczorku, PAPAPA

Edit:
Zapomniałam dodać, że w kinie dostaliśmy 'gadżeta' w postaci smoczka :-) Ale mimo tego, że kupiliśmy dwa bilety to dostaliśmy jednego.. Ale myślę, że Ci co przyszli poźniej w ogóle nie dostali.

Ostatnia edycja:
Do góry