reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Święta:-) grudzień 2010 :-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Futrzaczku ja polecam OBI tez juz pewnie maja swiateczne ''pierdołki'';) a zawsze maja ogromny wybor,w kazdym kolorze i za nie wielkie pieniadze:) Ja planuje dokupic cos złotego na tegoroczna choine;)

reklama
jak będę miała czas to na pewno pojeżdżę po sklepach w poszukiwaniu swiątecznych cudeniek:-) a że czasu nie będzie to znowu wszystko na ostatnia chwilę...:-D

u nas pierwsze święta razem tj po ślubie i na (prawie)własnym i nie mamy ani jednej bombeczki- będzie szaleństwo zakupowe w tym roku :D

uff caly temat przeczytalam bo dopiero co go zauwazylam:)

u nas to beda pierwsze wspolne swieta bo do tej pory uwazalismy ze kazdy powinien spedzac je w domu z wlasna rodzina i spotykalismy sie dopiero w szczepana a w tym roku juz jako maleznstwo wiec w koncu razem:)jeszcze nie wiem jak one beda wygladaly chcialabym abysmy wszyscy spotkali sie u nas tzn moja rodzinka i jego chociazby z prostej przyczyny ze jego dom rodzinny to 20km dalej a czym tam pojechac?wiec wlasnie takie mi sie marza a jak bedzie to sie zobaczy my zawsze kolacje jedlismy w domu a poznij i tak jechalismy do rodzinni taty na wies mimo ze co roku mowil ze zostajemy ja lubie jak w wigilie jest duuzo ludzi wtedy jest tak cieplej:)i jeszcze marzy mi sie zywa choinka bo zawsze sztuczna ojciec uwazal ze prawdziwa sie sypie i za duzo sprzatania ale za to zapach mmm:)

ozdobki w obi juz byly pod koniec pazdziernika:p

ja coś czuje że u nas to beda ostatnie świeta ze szklanymi bombkami dobrze że mam duzo plastików chociaż wygladaja jak szkło

A ja się dziwię, że jeszcze reklam świątecznych nie ma.. Zawsze po wszystkich świętych już się pojawiały, wiadomo coca-cola, kawy :D
Ja to bym już chciała, żeby wokoło zaczęło się to bożonarodzeniowe szaleństwo :D
U nas dzisiaj za oknem pada śnieg z deszczem i ja już mam banana na ryjku :D

a ja wole aby jeszcze ich nie bylo przynajmniej do polowy listopada bo pozniej sie "przejedza" nam te swieta i jak juz przyjda to sie ich tak nie chce moze w tym roku bedzie inaczej bo nie pracuje w zeszlym dla sprawiedliwosci nikt nie mial wolnego w tym okresie zeby wojny nie bylo wiec teraz bede mogla na spokojnie w domu posprzatac pomoc w robieniu jedzonka ubrac choinke jak czlowiek:)

a tak zapomnialam dopisac ze ja i moja siostra to na swieta tylko barszcz i uszka bo juz nic wiecej sie nie miesci moze w tym roku wcisne wiecej pysznosci;)

Cornelka - o tak! święta bez barszczu i uszek to nie święta! plus pierogi ....pyyyyyyyyyyyyyhota...
a u mojego eMka to z kolei tylko grzybowa:-( fuja!

reklama
A właśnie popiszmy jakie robimy potrawy na wigilijny stół, co??

U mnie (znaczy u dziadków i moich rodziców) zawsze była najpierw zupa owocowa z kluskami, a potem tak obiadowo: ziemniaki, śledź w śmietanie, różne ryby smażone, uszka, pierogi, ryba po grecku, a do picia barszcz.. Jakimś cudem zawsze jest 12 potraw :D

Ps. A moja teściowa się zdziwiła, że u nas ziemniaki na wigilii i teraz jak ja chcę zrobić dla wszystkich razem, to musimy jakiś kompromis z eM wymyślić, żeby wszystkim pasowało, zaczniemy chyba naszą wspólną tradycję ;))))

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry