reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Święta:-) grudzień 2010 :-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Futrzaczku ja polecam OBI tez juz pewnie maja swiateczne ''pierdołki'';) a zawsze maja ogromny wybor,w kazdym kolorze i za nie wielkie pieniadze:) Ja planuje dokupic cos złotego na tegoroczna choine;)

reklama
jak będę miała czas to na pewno pojeżdżę po sklepach w poszukiwaniu swiątecznych cudeniek:-) a że czasu nie będzie to znowu wszystko na ostatnia chwilę...:-D

u nas pierwsze święta razem tj po ślubie i na (prawie)własnym i nie mamy ani jednej bombeczki- będzie szaleństwo zakupowe w tym roku :D

uff caly temat przeczytalam bo dopiero co go zauwazylam:)

u nas to beda pierwsze wspolne swieta bo do tej pory uwazalismy ze kazdy powinien spedzac je w domu z wlasna rodzina i spotykalismy sie dopiero w szczepana a w tym roku juz jako maleznstwo wiec w koncu razem:)jeszcze nie wiem jak one beda wygladaly chcialabym abysmy wszyscy spotkali sie u nas tzn moja rodzinka i jego chociazby z prostej przyczyny ze jego dom rodzinny to 20km dalej a czym tam pojechac?wiec wlasnie takie mi sie marza a jak bedzie to sie zobaczy my zawsze kolacje jedlismy w domu a poznij i tak jechalismy do rodzinni taty na wies mimo ze co roku mowil ze zostajemy ja lubie jak w wigilie jest duuzo ludzi wtedy jest tak cieplej:)i jeszcze marzy mi sie zywa choinka bo zawsze sztuczna ojciec uwazal ze prawdziwa sie sypie i za duzo sprzatania ale za to zapach mmm:)

ozdobki w obi juz byly pod koniec pazdziernika:p

ja coś czuje że u nas to beda ostatnie świeta ze szklanymi bombkami dobrze że mam duzo plastików chociaż wygladaja jak szkło

A ja się dziwię, że jeszcze reklam świątecznych nie ma.. Zawsze po wszystkich świętych już się pojawiały, wiadomo coca-cola, kawy :D
Ja to bym już chciała, żeby wokoło zaczęło się to bożonarodzeniowe szaleństwo :D
U nas dzisiaj za oknem pada śnieg z deszczem i ja już mam banana na ryjku :D

a ja wole aby jeszcze ich nie bylo przynajmniej do polowy listopada bo pozniej sie "przejedza" nam te swieta i jak juz przyjda to sie ich tak nie chce moze w tym roku bedzie inaczej bo nie pracuje w zeszlym dla sprawiedliwosci nikt nie mial wolnego w tym okresie zeby wojny nie bylo wiec teraz bede mogla na spokojnie w domu posprzatac pomoc w robieniu jedzonka ubrac choinke jak czlowiek:)

a tak zapomnialam dopisac ze ja i moja siostra to na swieta tylko barszcz i uszka bo juz nic wiecej sie nie miesci moze w tym roku wcisne wiecej pysznosci;)

Cornelka - o tak! święta bez barszczu i uszek to nie święta! plus pierogi ....pyyyyyyyyyyyyyhota...
a u mojego eMka to z kolei tylko grzybowa:-( fuja!

reklama
A właśnie popiszmy jakie robimy potrawy na wigilijny stół, co??

U mnie (znaczy u dziadków i moich rodziców) zawsze była najpierw zupa owocowa z kluskami, a potem tak obiadowo: ziemniaki, śledź w śmietanie, różne ryby smażone, uszka, pierogi, ryba po grecku, a do picia barszcz.. Jakimś cudem zawsze jest 12 potraw :D

Ps. A moja teściowa się zdziwiła, że u nas ziemniaki na wigilii i teraz jak ja chcę zrobić dla wszystkich razem, to musimy jakiś kompromis z eM wymyślić, żeby wszystkim pasowało, zaczniemy chyba naszą wspólną tradycję ;))))

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry