reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Święta:-) grudzień 2010 :-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
ja mojemu eMkowi powiedziałam że przyszłą Wigilie my robimy bo juz rodzina będzie w komplecie itd:-) ... z jego miny wywnioskowałam że jest to nie do zrobienia ze względu na jego rodzinę ale powiedział: zobaczymy...bo przecież nie wiadomo jak dzidzia da popalić itp...

ehhh... mój eMek w tamtym roku powiedział że możemy sobie sami zrobic wigilię a potem iść do jego rodziny.. więc ewnie taki argument i powstanie w przyszłych latach.. ale to jakos juz nie to samo:-(

ehhh ... jakby żyli moi rodzice to miałabym większa kartę przetargową by robić u nas Wigilię... a tak klops!

ble! :-)

reklama
wracajac jeszcze do ozdóbek to ja w zeszłym roku nazbierałam szyszek w lesie i orzechów i jakiegoś suszu pomalowałam złotym sprejem i ozdóbki jak ta lala a zawsze mam czerwono złota choinke jakoś tak sie przyjeło

wiecie co... a ja mam plan na ten rok miec dwie choinki:-D jedna tradycyjna - olbrzymia w dużym pokoju z mnóstwem kolorowych bombali :-) a druga mniejszą do kuchni ozdobioną właśnie w bardziej "stylowy" sposób:-) o taaaak:-D będzie cudownie! :-)

a ja jeszcze prócz choinki to robię stroiki na stół wigilijny ... ze świeżych gałązek + w tamtym roku złota duza świeczka i czerwono złote ozdoby:-) taki mój stroik zajmuje gdzieś 20x30cm na stole ale uważam że wygląda super:-D

a my mamy jeszcze taką tradycję, że zawsze po kolacji wigilijnej, po rozdaniu prezentów, dawniej dziadek a po jego śmierci wujek (brat mojej mamy) mawia: "Święta, Święta i po Świętach" i wszyscy się śmieją jak głupi do sera :-D:-D:-D

U moich rodziców króluje prawdziwa choinka, ubrana na kolorowo, z kolorowymi światełkami :rofl2:
A my z M nie stawiamy u siebie choinki, i tak nie siedzimy w domu w święta. Ubieram za to u rodziców, a M ją przynosi ze sklepu. :-p

my choinki też w zeszłym roku nie mieliśmy (totalny brak miejsca), ale rozwieliśmy troszkę ozdób światecznych... mam nadzieję, że w tym roku będzie już u nas stało chociaz małe drzewko. trzymajcie kciuki, żebysmy do Świąt kupili mieszkanie...

ja raz w życiu nie miałam w domu choinki na święta. w naszą drugą, wspólną Wigilię kiedy synek miał trochę ponad roczek. wszystko go interesowało, wszystko musiał dotknąć, wpakować do buzi, zepsuć, urwać i wolałam z niej zrezygnować niż się stresować, że zrobi sobie krzywdę.

byłam wczoraj w Castoramie i już rozłożone są ozdoby świąteczne... całe mnóstwo i ful wybór:-) podejrzewam że już w wielu sklepach można zaopatrzyc się w ozdóbki:-) bo ja zawsze na ostatnia chwilę wszystko kupuję i niestety takiego wyboru juz potem nie ma:-)

reklama
Futrzaczku- to w tym roku wystartuj na takie zakupy wcześniej!!!!:):) I wybieraj do woli:)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry