reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Świadczenia, zasiłki, L4 , urlop macierzyński i wychowaczy

kiedy poszlyscie na zwolnienie

• I trymestr - do 12 tygodnia

Głosów: 124 43,5%
  • II trymestr - 13-27 tydzien

Głosów: 87 30,5%
  • III trymestr - po 27 tygodniu

Głosów: 74 26,0%

• Wszystkich głosujących
    285
czyli to zwolnienie jest wogole nie wazne czy wazne ale do 3 grudnia ?
ważne do 3 grudnia:tak: ale musisz poprawić bo będą cię wzywać o to i wszystko się przedłuży (wypłata pieniążków ) idziesz do lekarza i zmieni datę z 4grud do 3 grudnia i musi dać pieczątkę i podpis przy zmianie i wszystko :tak:

nie wiem jak z Nessi czemu jej się nie pokrywa ? bo rozumiem że inaczej mam daty niż wpisane dni na ile zwolnienie ? i nie wiem jak to ma się do liczenia pieniążków czy płacą jej za 30 dni czy za tyle ile wypada datami to jakby wychodziło ze za 2 dni ma mniej zapłacone to warto chociażby iść poprawić dla tych 2 dni by dostać za nie też pieniążki :confused:

może tak może też być w sumie ja wiem że powinno być tak jak pisałam wcześniej bo tak miałam wszystko tłumaczone ;-):tak:

reklama
ja jak zadzwonilam teraz i przedstaweilam sytuacje to lekarz powiedzial ze zwolnienie jest do poprawki wiec juz nie mam watpliwosci ze musi byc tyle dni ile faktycznie w datach jest ;//

ja jak zadzwonilam teraz i przedstaweilam sytuacje to lekarz powiedzial ze zwolnienie jest do poprawki wiec juz nie mam watpliwosci ze musi byc tyle dni ile faktycznie w datach jest ;//
no to dobrze że zauważyłaś w porę :tak:

Nessi ale mniej może być byle nie więcej niż 30 dni i musi się zgadzać ilość dni z datami :tak:masz dobrze 28 dni

ja zawsze biorę od wizyty do wizyty czasem wypadnie że musi mi wypisać 3 dni do przodu czasem 3 dni do tyłu czasem mam zwolnienie na 30 dni a czasem na 14 jak mam wizytę po 2 tygodniach bo wolę specjalnie nie jechać po zwolnienie bo mam daleko :tak:

No właśnie mniej dni to ja też mam- 22,26, 28 - nie chodzi mi o to że było mniej niż 30, tylko że ilość dni pokrywa się z wypisanymi na zwolnieniu datami. U Ciebie się pokrywają, to jest ok. Zwolnienie do poprawki- wszystko jasne. Lekarz się zagalopował i wypisał zwolnienie jak jest ustalona następna wizyta.
A tego, że juz nie może być 31 dni to nie wiedziałam, o proszę, i znów człek się czegoś dowiedział.

reklama
Do góry