reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Świadczenia, zasiłki, L4 , urlop macierzyński i wychowaczy

kiedy poszlyscie na zwolnienie

• I trymestr - do 12 tygodnia

Głosów: 124 43,5%
  • II trymestr - 13-27 tydzien

Głosów: 87 30,5%
  • III trymestr - po 27 tygodniu

Głosów: 74 26,0%

• Wszystkich głosujących
    285
reklama
Dzięki dziewczynki.Jestem spokojniejsza,że macierzyński jest 100%płatny:-D, ale martwi mnie wychowawczy.Mi wyjdzie więcej niż 504zł na osobę,więc wych nie dostanę:-(.jeśli moje dochody będą potrącane to rozumiem,że będą liczyć dochody tylko ojca dziecka tak?do wych oczywiście

witam
bylam dzis u lekarza. dostalam zwolnienie od 4 listopada do 4 grudnia. liczac jest to 31 dni. natomiast na zwolnieniu mam tych dni 30. czy to zwolnienie jest prawidlowo wypelnione ? pierwszy raz musialam wziac zwolnienie.

dziekuje :)

Ja mam podobnie, tyle, że do 1 grudnia ;-) i na zwolnieniu jest tyle dni ile faktycznie jest, czyli 28. Coś sie chyba machnął ten Twój lekarz? Chyba raczej powinno to być poprawione, nie mam pojęcia.

Raczej nie bo sama będę mieć kontynuację, a następne wypisuje od następnego dnia czyli od 2.12. Ty powinnaś mieć do 4.12 włącznie skoro takie daty widnieją na zwolnieniu, a następne od 5.12.
A na wizytę kontrolną już Cię zapisał? Jeżeli tak to na jaki dzień?

Ostatnia edycja:
reklama
Ja również nie mam wpisywanego pełnego miesiąca :confused: czym to się ma cholera wie ....... czasem wychodzi bez 1 dnia ,czasem bez 2 dni ......

Do góry