reklama
daizee
Fanka BB :)
a możecie mi powiedzieć, którego dnia miesiąca ZUS wypłaca wypłatę? bo ja będę na zwolnieniu pewnie całą ciążę - taki mam zamiar, bo praca na maxa stresująca - i teraz jestem na zwolnieniu od 19lutego. Czyli 24 marca mijają 33 dni jak jestem na zwolnieniu. Pracodawca zawsze płaci ok. 28mego każdego miesiąca. Ponieważ to jest mała firma, ZUS pewnie będzie wypłacał mi bezpośrednio i tak się zastanawiam, kiedy dostanę różnicę od pensji od pracodawcy - bo w tym miesiącu powinnam dostać od niego mniej.
gdzies tu na forum byla juz o tym mowa... chodzi o wczesniejszy macierzynki - mozna go zaczac juz 2 tygodnie przed porodem wiec lekarze podobno boja sie kontroli z ZUSu i nie chca wystawiac w ostatnich tygodniach ciazy L4 bo nie wiadomo kiedy nastapi rozwiazanie...dziewczyny wlasnie wrocilam od ginekologa.....oznajmil mi, ze na ostatni miesiac przed porodem nie wypisze mi l4, bo nie moze.....i co w takiej sytuacji? przeciez nie wroce do pracy na miesiac?
wyjsciem z sytuacji jest pojscie do internisty i wyjasnienie sytuacji - chyba nie zrobi ci wiekszej roznicy fakt ze bedziesz miala zwolnienie z powodu np. anginy czy zapalenia pecherza ;-)
gina jak dobry to raczej nie zmieniaj ;-)
reklama
Raisa
Początkująca w BB
z tego co wiem od nowego roku mamy 20 tygodni macierzyńskiego, możemy zrezygnować z 4 tygodni na rzecz Ojca; o tym, o czym piszesz nie słyszałam...
P.s. macierzyński kochana i w ogóle...zniesmaczył mnie trochę Twój post, może należałoby sprawdzić pisownię przed napisaniem czegokolwiek? Pozdrawiam
P.s. macierzyński kochana i w ogóle...zniesmaczył mnie trochę Twój post, może należałoby sprawdzić pisownię przed napisaniem czegokolwiek? Pozdrawiam