reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Świadczenia, zasiłki, L4 , urlop macierzyński i wychowaczy

kiedy poszlyscie na zwolnienie

• I trymestr - do 12 tygodnia

Głosów: 124 43,5%
  • II trymestr - 13-27 tydzien

Głosów: 87 30,5%
  • III trymestr - po 27 tygodniu

Głosów: 74 26,0%

• Wszystkich głosujących
    285
Ja pracowałam do końca 5 miesiąca i jak powiedziałam lekarzowi, że już nie daję rady w pracy bo jest ciężko (jestem fizjoterapeutką) to z wielką łaską mi wypisał, bo musiał mi wymyślać jakieś dolegliwości, których nie miałam.

reklama
a ja poszlam najpierw na zwykłe zwolnienie bo sie nabawiłam zapalenia krtani a potem już na ciązowe w zasadzie od 4 tygodnia bo miałam kiepskie wyniki krwi. No a poza tym mój lekarz wie jaką mam pracę i ze lepiej bym była na l4 niz sie stresowała i wylądowała w łózku leżąc. pierwszą ciąże miałam zagrożoną od samego początku. Teraz odpukać anemia sie cofnęła i wszystko wygląda super. Ale i tak zgody na pracę nie dostanę. I dobrze, mój dyrektor wie i już ustawił wszystko tak ze nie wracam aż do końca 2012 roku

Witam,
Ja z pierwszą córką na zwolnienie poszłam 2 dni przed CC (38 tc) a teraz drugą jestem od początku na zwolnieniu bo dużo gorzej znoszę :) Ze starsza córcią w brzuchu to mogłam góry przenosić czułam się lepiej w ciąży niż przed nią. Natomiast teraz moje samopoczucie jest równe chyba 80latce :)))

ja na zwolnieniu jestem od 18 tygodnia z powodu omdleń, miałam nadzieję na powrót do pracy, ale w 20 tygodniu wylądowałam w szpitalu z powodów skurczy i jestem na nim do dnia dzisiejszego

Witajcie, ja na zwolnienie poszłam praktycznie od razu jak się dowiedziałam. Mam pracę fizyczną i to tego w niskiej temperaturze. Poza tym wszyscy dookoła byli przeziębieni bo to akurat taki okres zimowy. Pracodawca też zalecił od razu zwolnienie, nie jest w stanie zapewnić stanowiska pracy chronionej, a nikt nie chce brać odpowiedzialności gdyby coś się stało. Nie ma co się poświęcać dla pracy, rok szybko minie i znów można wrócić, i wtedy pracować na pełnych obrotach, teraz co innego jest ważniejsze.

Ja poszłam od 5tygodnia. Mowia ze to bardzo wczesnie, ale sam kierownik mowił ze w markecie u nas prawie kazda poroniła, po zatym nie miła atmosfera w pracy, i to złe samopoczucie. Ogrzewanie sie popsuło i zachorowałam wiec innego wyjscia nie było jak dbac o zdrowie;)

Hej Milen !rozumiem ciebie bardzo dobrze ,ja tez pracuje w markecie,o ciazy sie dowiedzialam w 7 tygodniu ,jednakze mimo to do 18 tygodnia pracowalam mimo tego iz zle sie czulam ,lekarz twierdzil ze moge pracowac i mimo ze mowilam ze mi ciezko to on uznal to za fanaberie i musialam dalej pracowac ,dopiero jak trfilam do szpitala po zemdleniu to juz wtedy regularnie wystawiali mi zwolnienia,ale nie bylo latwo ja chodze panstwowo wiec dlatego z tym zwolnieniem zawsze duzo ciezej niz prywatnie

reklama
Do góry