Od razu:-) 6 tydzień,bo nienawidziłam swojej pracy i planowałam się zwolnić,ale się udało zajść w ciążę.Zresztą lekarka jak zapytał gdzie pracuje od razu stwierdziła,że musi byc zwolnienie,a ja nie protestowałam.NIe wierzę,że zaszkodzę swojej firmie, bo to światowa korporacja McDonald's, która wystarczająco wykorzystuje pracowników i sie wzbogaca na ich ciężkiej pracy.
reklama
Mimo że mam prace siedzącą i nie wymagającą wiecznego biegania po różnych pokojach w celu załatwienia spraw papierkowych, a moja szefowa tez nie pozwalała mi się przemęczać:-) poszłam na zwolnienie w 18 tygodniu. Nie miałam żadnych dolegliwości ciążowych:-) i mogłam równie pracować do teraz ale juz wtedy męczyły mnie dojazdy do pracy 2 przesiadki autobusowe i najgorsze to było to że zawsze te druga przesiadke miałam do juz załadowanego autobusu, nie mówię tu o ustapieniu miejsca dla mnie w autobusie. Tak więc zwolnienie rozpoczęłam myslę że w odpowiednim okresie.
evelinecka
Szczęśliwa:):)
Ja chyba niedługo sie zwolnię..czyli 14tc-17tc mimo ze wytrzymalam w pracy wszystkie mdlosci itp to moja szefowa zbzikowała ponadto odkrylam jaka to oszustka i sie msci na mnie non stop jestem zestresowana wczoraj cala noc przeplakalam...a bylo tak fajnie... Nie wiem co mam robic czy biegac meczyc sie i wykonywac to co do mnie nie nalezy czy odpuscic sobie i miec spokoj.. ale z drugiej strony nie chce aby moj m. byl zly..on i tak ciezko pracuje a chcialam go troche wspomoc.. nie mam nawet z kim o tym porozmawiać kompletna załamka:-(
evelinecka dlaczego chcesz sie zwolnic?nie lepiej pojsc na l4?przeciez jestes w ciazy i dostawalabys 100% wynagrodzenia i bez zadnego stresu ja poszlam w 9tc na zwolnienie dlatego ze atmosfera w pracy jest tragiczna i nie zamierzalam sie stresowac tymbardziej ze nie biore mniej niz bym pracowala a czasem bardziej oplaca mi sie siedziec w domu niz gdybym miala tam byc
fikusek1988
Mama Alanka:)
ja bylam na zwolneiniu od 7 tyg ciazy na samym pocztaku lezalam w szpitalu,pozniej mialam mdlosci i nei dojechalabym do pracy nawet jak bym chciala.
evelinecka
Szczęśliwa:):)
Gdybym mogła to z chęcia bym poszła ale ja pracuje na umowe zlecenie od 1,5 ms na pol etetu.. na caly etet pracowalam 2,5ms a z tego co wiem to mi juz l4nie przysługuje ona moze mnie zwolnic kiedy chce..
Witam, jestem w 17 tygodniu ciąży. Do tej pory byłam 2 tygodnie na zwolnieniu na zapalenie pęcherza moczowego. Dzis rozchorowałam sie - wysoka temp.,suchy meczacy kaszel..moze to grypa i na pewno pojde na dłuższe zwolnienie. Juz planuje je od 2 tygodni ze wzgledu na 7 godzinne siedzenie za biurkiem, ból kręgosłupa i stres na jaki jestem narażona. Powtórze raz jeszcze za poprzedniczkami: NIKT NIE DOCENI NASZEGO POŚWIĘCENIA! jesli czujemy sie zmeczone koniecznie wybierzmy zwolnienie!
Ja osobiscie planuje jeszcze wrocic do pracy ale nie sadze ze na długo.......
Ja osobiscie planuje jeszcze wrocic do pracy ale nie sadze ze na długo.......
reklama