monisia1979
Fanka BB :)
Pieniądze dostaniesz na 100%. U mnie była tez właśnie taka sytuacja z tym, że moja szefowa w rozmowie ze mną twierdziła że przez 2 miesiące nie dostała ode mnie żadnego zwolnienia!!! Ale to szczegół!!!
Po dostarczeniu zwolnień do Zusu i tak była wzywana bo czegoś tam jeszcze nie wpisała i musiała jeździć specjalnie.... hihih
A pieniądze dostałam dość szybko. Na szczęście
Uff,dzięki,za info.To dobrze,ze je dostanę,bo prawdę mówiąc bałam sie,że może być za późno,ale kamień z serca:-)
monisia1979 dopilnuj tylko żebyś dostała 100% które Ci się należą a nie 80% które mogą Ci dać....
No i tu jest problem,bo ja kompletnie nie wiem,jak to liczyć:-zawstydzona/y:
Hej dziewczyny, ja tez mam zwolnienie lekarskie z pracy, ale na szczęści nie mam takich przygód. Pieniądze splywają regularnie i tak trzymać. Tylko teraz z tego co się orientuje cos zmieniło sie w ZUS-ie i wyplata kasy nastepuje po 2 tyg. od zakończenia zwolnienia, więc mam tak, że czasem jeden miesiąc bez kasy za to w nastepnym dostaje podwujnie. Ale co tam ważne że jest. A orientuje cie sie może ktoraś, czy to prawdziwa informacja, że od tego roku mozna bedąc w ciaży chorowac 280 dni? a nie jak do tej pory, że 6 m-cy i potem ewentualnie wystąpic z wniosjkiem o świadczenie rehabilitacyjne na reszte czasu zwolnienia? Pozdrawiam dziewczyny!!!!
Z tego co wiem,to od 1 stycznia weszły przepisy,że można być na zwolnieniu 270 dni
Pozdrawiam !!!