Do połowy ciązy pracowałam w miarę normalnie, potem trafiłam do szpitala i znacznie zwolniłam tempo. Na zwolnienie poszłam w 9 miesiącu. Jednak nie mogę narzekać gdyż specyfika mojej pracy pozwoliła mi dość spokojny stosunek do pracy, mogłam wychodzić o której chciałam i jak nie czułam się na siłach mogłam nie przyjść.
reklama
W pierwszej ciaży pracowałam do 7 m-ca. Teraz znów spodziewam się dziecka i dosłownie od pierwszego dnia jak tylko lekarz potwierdził ciąże siedzę w domku. A tak dokładniej to leżę, niewydolność cieśnieniowo-męśniowa szyjki macicy. Dziś żałuję, że w pierwszej ciąży mino mdłości itp biegałam do pracy. Nikt tego nie docenił. Jeśli macie możliwość odpoczywajcie.pozdrawiam wszystkie mamusie
agutkaZG
<3 Zuzia <3 Kubuś <3
Ja poszlam na zwolnienie w 8 miesiacu ciazy. Pracowalabym dalej,gdyby nie te upaly,ktore tego lata byly ogrooooooomne. ;-)
Elżbietka
mother of two sons&angel
ja na zwolnieniu byłąm od 4 do 16 tygodnia. z powodu praktycznie całodziennych wymiotów.
teraz jestem na zwolnieniu od początku 7 miesiąca. z czystego lenistwa
teraz jestem na zwolnieniu od początku 7 miesiąca. z czystego lenistwa
Ja poszłąm na zwolnenie dopiero po koniec 6 miesiąca (praktycznie 7 ) i bardzo żałuje ze nie wcześniej (jeżdże bardzo dużo samochodem, jestem hAndlowcem). Nikt tego nie docenił a po powrocie spotykam same problemy ....... szkoda gadac. Przy drugim maluszku pójdę na zwolnienie od samego poczatku....
Megi80
Mama Krzysia i Oleńki
Ja na zwolnienie przy pierwszej ciąży poszłam na początku 5 miesiąca z powodu przedwczesnych skurczy. Przy drugiej ciąży nie musiałam być na zwolnieniu, bo i tak siedziałam w domku na wychowawczym :-)
zebrra
Potrójna mama :)
Ja się właśnie zastanawiam nad zwolnieniem... w sumie wszystko jest w porządku i czuję się dobrze, ale doświadczenia z pierwszej ciąży, mówią mi, że powinnam się oszczędzać... z drugiej strony musze najpierw wyszkolić osobę, która mnie zastąpi w pracy, bo nie mogę tak po prostu wszystkiego rzucić...sama nie wiem...
reklama