reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Świadczenia, zasiłki, L4 , urlop macierzyński i wychowaczy

kiedy poszlyscie na zwolnienie

• I trymestr - do 12 tygodnia

Głosów: 124 43,5%
  • II trymestr - 13-27 tydzien

Głosów: 87 30,5%
  • III trymestr - po 27 tygodniu

Głosów: 74 26,0%

• Wszystkich głosujących
    285
Do połowy ciązy pracowałam w miarę normalnie, potem trafiłam do szpitala i znacznie zwolniłam tempo. Na zwolnienie poszłam w 9 miesiącu. Jednak nie mogę narzekać gdyż specyfika mojej pracy pozwoliła mi dość spokojny stosunek do pracy, mogłam wychodzić o której chciałam i jak nie czułam się na siłach mogłam nie przyjść.

reklama
W pierwszej ciaży pracowałam do 7 m-ca. Teraz znów spodziewam się dziecka i dosłownie od pierwszego dnia jak tylko lekarz potwierdził ciąże siedzę w domku. A tak dokładniej to leżę, niewydolność cieśnieniowo-męśniowa szyjki macicy. Dziś żałuję, że w pierwszej ciąży mino mdłości itp biegałam do pracy. Nikt tego nie docenił. Jeśli macie możliwość odpoczywajcie.pozdrawiam wszystkie mamusie

Ja poszłąm na zwolnenie dopiero po koniec 6 miesiąca (praktycznie 7 ) i bardzo żałuje ze nie wcześniej (jeżdże bardzo dużo samochodem, jestem hAndlowcem). Nikt tego nie docenił a po powrocie spotykam same problemy ....... szkoda gadac. Przy drugim maluszku pójdę na zwolnienie od samego poczatku....

Ja na zwolnienie przy pierwszej ciąży poszłam na początku 5 miesiąca z powodu przedwczesnych skurczy. Przy drugiej ciąży nie musiałam być na zwolnieniu, bo i tak siedziałam w domku na wychowawczym :-)

Ja na zwolnienie poszłam w 8,5 miesiącu ciąży choć od 2 trymestru strasznie męczy mnie zgaga...:baffled:Do tego czasu normalnie pracowałam...

ja też wcześnie zaczełam. Jakoś w 4 czy 5 tyg poszłam na tydzień na zwolnienie, potem na tydzień wróciłam do pracy i właściwie od 7 tygodnia jestem cały czas na L4.

Ja się właśnie zastanawiam nad zwolnieniem... w sumie wszystko jest w porządku i czuję się dobrze, ale doświadczenia z pierwszej ciąży, mówią mi, że powinnam się oszczędzać... z drugiej strony musze najpierw wyszkolić osobę, która mnie zastąpi w pracy, bo nie mogę tak po prostu wszystkiego rzucić...sama nie wiem...

reklama
Ja od połowy ciąży, tj. od ok. 20 tyg. jestem na L4 z powodu nadciśnienia. Co prawda po pewnym czasie wszystko sie unormowało, a ja się rozleniwiłam i już do końca siedzę w domu.

Do góry