reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

SUPERMAMY sposoby na maluszka :)

Tynka ... kamień z serca :-D;-), bo już myślałam, że tylko moje dziecko takie dzikie :-D, na marginesie ... ja też jestem na etapie obcinania na raty :-D

kasia_z ... no właśnie jemu się tylko ta jedna bajka podobała na tyle by siedzieć prawie bez oddechu, a inne interesują go dopóki ... nie zobaczy nożyczek w mojej ręce :baffled::dry:, bo nożyczki to najbardziej interesująca rzecz na świecie ... no i przecież jeszcze nigdy nie miał ich w buzi :-D;-), ale będę próbowała również dalej z bajkami :tak: może któraś chwyci ;-), a jak nie no to zostanie chyba jedynie na śpiku :blink:

reklama
U NAS BEZ PROBLEMU IDZIE OBCINANIE PAZNOKCI:-)A JESLI CHODZI O BAJKI TO TYLKO TELETUBISIE MU SIE PODOBAJA :tak:A JA MOGE COS PRZEZ CHWILKE ZROBIC:tak::-p

Ja obcinam tylko na spiocha bo inaczej nie dalabym rady. Moje dziecko jest tak ruchliwe ze nie sposob mu przytrzymac reki. A na spiaco idzie jako tako.

Antosiowa .... naprawdę zazdroszczę :tak:;-), mi Mati macha ciągle łapkami i je wyrywa :baffled:

U mnie jest ten sam problem :-( Ja Witkowi obcinam paznokcie na śpiku. Jak dostaje ostatnie picie i zaśnie, to kładę go na tapczan i mu obcinam. Inaczej nie ma jak, bo wyrywa rączkę, a o obcinaniu paznokci u nóg to już w ogóle nie ma mowy. Maciej trzyma Witka i go zagaduje a ja w tym czasie obcinam paznokcie w wyrywających się nogach ;-):tak:

Bosze, dziewczyny! Moje dziecię mnie wykończy :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Dziś w nocy wstawałam do niego 9 razy w ciągu zaledwie 4 godzin :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Witek płacz, a jak wstaję do niego to się okazuje, że przez sen albo zaczyna się budzić. Jak dam mu smoka i pieluszkę to zasypia dalej, ale po minutach a piać od nowa :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: W złości stwierdziłam w nocy, że zabiorę mu tą cholerną pieluchę i smoka i będzie spać bez tego. Wiem, że do pierwszego roczku dzieci szybciej można odzwyczaić od "używek" tego typu, ale z drugiej strony nie wiem czy nie zrobiłabym mu w tym momencie krzywdy. :baffled::unsure: Jak zasypia to tak mocno ciumka tego smoka, że nie idzie mu go z paszy wyciągnąć. :no: Co wy sądzicie o tym by oduczyć go w tym momencie od zasypiania i spania ze smokiem i pieluchą?

Monika77 u nas tez tak ostatnio bylo :tak:ja mysle ze to przejsciowe moze mu sie cos sni albo sie czegos wystraszyl? teraz jest juz ok :-) tyle ze mu sie cos przestawilo i wczoraj od 14 nie spal az do 20 dalam mu mleko i padl mi na rekach polozylam go i wstal mi o 1.30 siedzial sobie z nami na lozku potem zjadl mleczko i poszedl spac znowu o 2.30 wstal o 7 i juz nie zasnal az do 14 :wściekła/y:co do smoczka to my na razie nie rezygnujemy;-)

reklama
HAni smoczek służy tylko do zasypiania, więc też jej na razie nie będę zabierać, w dzień w ogóle mógłby nie istnieć, ale w nocy bez smoczka ani rusz.

Paznokcie obcinamy bez problemu, Hania się przygląda z zaciekawieniem co mamusia jej robi;-). Gorzej z paznokciami u nóg:wściekła/y:, ale te na szczęście wolniej rosną:-D.

Co do telewizji to Hani ulubionym programem i jedynym w sumie jaki ogląda jest "Jaka to melodia", śpiewa wtedy, tańczy, macha nóżkami, rączkami, tupie, podskakuje:-D. Normalnie dziecka nie ma, mama do niczego nie potrzebna:-D:laugh2:. Wszelkie smutki odchodzą na bok:-).

Do góry