reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

SUPERMAMY sposoby na maluszka :)

Monia ... my talerzyk z przyssawką już mamy, ale służy on jak narazie do walenia w niego łyżeczką ... tak, aby było możliwie jak najgłośniej :-D:tak: albo do wkładania do buzi :baffled::eek:

To przynajmn iej już jakiś efekt jest. Mati wie, że musi trafić tą łyżeczką do talerzyka ;-):-D

reklama
Dziewczynki mam pytanie :sorry2:
... swego czasu moim sposobem na obcinanie Matiemu paznokietków było włączanie mu sekwencji z kotami z "Zakochanego kundla" :-D:tak: i ... bez problemu mogłam wtedy robić z nim co chciałam ;-), ale od pewnego czasu ... baja mu się chyba już trochę opatrzyła i mam z tym problemy ... hm ... duże problemy :baffled:.
Jaki jest Wasz sposób na tą okoliczność ;-) kochane Supermamy ???

U nas nigdy nie było problemu z obcinaniem paznokci, sadzam sobie Tośka na kolanach i obcinam za każdym ciachnięciem mówiąc "cyk" i Antoś się recholi:tak::-)

... to pewnie dlatego ten temat nie był jeszcze nigdy poruszany na BB :-D, bo wszystkie dzieciaczki najwidoczniej grzecznie pozwalają sobie obcinać paznokcie ... tylko dlaczego moje dziecko nie :wściekła/y::wściekła/y::confused::dry:

... no na śpiku bardzo ciężko ... bo w łóżeczku trochę niewygodnie ;-)... ale chyba nie mam wyjścia i będę musiała spróbować :baffled::blink:.

Tika nie martw sie ja mam taki ryk w domu przy obcinaniu paznokci ze szkoda gadac................tzn. Emi ryczy bo Taja na razie wyrywa sie i wierzga nogami ile wlezie. Z Taja sobie jakos radze ale u Emilki to obcinam co dzien jeden paznokiec ...czasami sie uda dwa:-D:-D:-D:-D:-D

reklama
U mnie koncentruje max uwagi żeby capnąć cążki drugą ręką. Więc muszę mu do drugiej ręki dać coś co gra świeci itp. A może spróbuj skupić na czymś uwagę, np na bajce w tv i jak się zagapi to wtedy ciach :confused:

Do góry