reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

SUPERMAMY sposoby na maluszka :)

U mnie ze spaniem kiepsko,budzi sie czasami co godz. daje picie i czasami pomaga a czasami bujanie:wściekła/y::-(.Od przyszlego tygodnia trenujemy zasypianie samemu,narazie idzie kolejny zab i strasznie marudzi wiec nie ma sensu.Napiszcie czy wasze dzieci tez spia tak malo w ciagu dnia:confused2::confused:.Dominik ostatnio pospi gora 1-2 godz. i koniec.Budzi sie o 6-6:30 pozniej ok.pol-1 godz kolo 10 i dopiero o 16 godzinke.Kladzie sie spac o 21 a w nocy pobudki normalka:-(.Nocniczek narazie dziala w godzinach porannych na kupke:-D.Zajmie sie soba do czasu az go nie zaczepie,pozniej potrafi lazic za mna i trzymac sie nogawki przez co nieraz mi portki spadly z d..y:-D.

reklama
To jeszcze nie odstawiłaś karmienia w nocy :szok::szok::szok: no wiesz, a ja cię za przykład stawiam :no: Do dzieła Maja i Antenka i wszystkie, które mają JAKIKOLWIEK problem z synkiem/córką, bo ponoć do roku najłatwiej nauczyć :tak:

Moje cele to :
przespane nocki (już mam), :-)
żeby potrafił się sam sobą zająć ( nieco dłuuuużej niż do tej pory ),
utrzymywał poziom korzystania z nocnika :-p,
sam trzymał butlę (od kilku dni rano potrafi sobie ją WRESZCIE trzymać, kazda próba kończyła się na rozkładaniu rąk w geście Rejtana ;-))
pić z kubka niekapka - fatalnie :wściekła/y:
nie szapać NUki - fatalnie :wściekła/y:
jedzenie niemiksowanych posiłków - po japońsku, czyli jakotako ;-)

A jak jest u was ?

Acha i do kiedy dzieci piją mleko modyfikowane ??????????

Abeja .... lubię ten wątek :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:
Pani Mariolu ;-)jakby pani czytala wszystko na watku to pewnie wiedziala by pani ze mleczko nocne mamy od tygodnia,bo Laura zrezygnowala z jednego dania w dzien i przez to wrzeszczy w nocy tak dlugo dopoki jej nie dam mleka:wściekła/y:,bo jest poprostu glodna a za cholere nie umienm jej wcisnac kaszki wieczornej jak kolo 16stej tez zje mleko,wiec zostajemy przy deserku(danonki,owoce,biszkopty),kaszka wieczorna jest ladnie zjedzona ale zato w nocy am cyrk i nie wiem juz co mam robic:baffled:
dzis np.2,5 godz ryku no i sie poddalam:crazy:,ale postanowilam ze dam dzis butle nie jak wstanie tylko zanim ja pojde spac i zobaczymy,albo wcisne jej ta kasze o 16stej na sile:laugh2::laugh2::laugh2:

Spraw nocnikowych jeszcze tez nie zaczelismy
kubek trzymiemy same ladnie:tak:
zabawic sie umiemy same troche dluzej niz przedtem:tak:
....to tyle:happy:
acha i to moje dziecie nie pozwala mi byc wzorowa mama:((

acha a mleko modyfikowane podaje sie dzieciom do 3go roku zycia,albo conajmniej do 2 lat...przynajmniej tak pisze na stronie Nutricii:baffled:,no i ja zamierzam tak robic:tak:

ja mleko modyfikowane podaje 3 razy dziennie, rano okolo 5 , potem o 8 no i przed snem okolo 19.30 :-)

moja znajoma juz od 6 miesiaca dawlaa dziecku krowie mleko bo niestety on nie tolerowal modyfikowane i jest pieknym zdrowym dzieckiem :-) mis ie wydaje ze 3 lata to przesada :-( zbankrutowac mozna, ostatanio kupilam bebilon2 ten 900 g i starczyl mi na 10 dni!!!! a kosztuje okolo 37 zl!!!

Mam taki kojec w którym siedzi czasem za dnia - wyspinała się po siatce i nogami na takie łączenia z boku i już się przechylała do zewnątrz

To niezła z niej akrobatka :szok:;-):-D Już tak potrafi się gramolić do góry :-D:-D:-D:-D:-D Nie zazdroszczę :no:

U nas Jest teraz NAN3 i zamierzam dawać Witkowi modyfiokowane jeszcze jakiś czas. Ale nie wiem jak długo, czy do 2 czy 3 lat. Chyba potem zacznę przechodzić na mleko krowie. Ostatnio coraz mniej chce pić samo mleko. Woli kaszki, najlepiej taki gęste podawane łyżeczką :eek:

Nasze cele to:
Zacząć raczkować - robi postępy, bo już z pełzania przeszedł do czołgania ;-)
samemu usiąść - wczoraj zrobił to po raz pierwszy, ale dziś ani huhu :no:
korzystanie z nocniczka - czasem nam coś udaje się do niego zrobić :tak:
Coraz więcej czasu potrafi sam się sobą zająć
przenieść smyka do jego pokoju - na przełomie listopada i grudnia
Zasypiać samemu w pokoju - też się do tego przymierzam.
Jak na razie Witek zasypia przy nas i jakoś nam to wychodzi. Zasypia w ciągu góra 30 minut. Ale babcia jakoś nie potrafi :no: Lituje się nad nim jak tylko zacznie plakać :wściekła/y: Ale od poniedziałku będzie miała zonka, bo już mamy wysokie krzesełko, w którym Witek dostaje jedzonko i niesławetny leżaczek idzie precz ;-) Babcia będzie musiała nauczyć się usypiać wnuka w łóżeczku, bo nie będzie już mogła go bujać w leżaczku ;-);-):-D:-D:-D Ale jestem wredna ;-)

Monia, z tym siadaniem to się nie przejmuj. U nas też tak było, że Antoś usiadł sam pierwszy raz a potem przez kilka dni nie chciał. Ale później jak zaczął siadać, to uspać go nie było można;-):-D.

reklama
Monia, z tym siadaniem to się nie przejmuj. U nas też tak było, że Antoś usiadł sam pierwszy raz a potem przez kilka dni nie chciał. Ale później jak zaczął siadać, to uspać go nie było można;-):-D.

A już mu przeszedł ten etap?

Monia nie jestes wredna :-) tylko mądra mama :-)

To mnie uspokoiłaś ;-):-D bo już myślałam, że wredota ze mnie ;-)

Do góry