reklama
Na suche dłonie bardzo pomagają zabiegi parafinowe. Można coś takiego zrobić u kosmetyczki i z tego co wiem, to nie kosztuje to zbyt dużo. Najczęściej ma się taki problem po zimie - skóra jest wysuszona mrozem, wiatrem, często pojawiają się przemrożenia, które prowadzą do powstawania na skórze dłoni przebarwień. Myślę, że najlepiej skorzystać z takiego zabiegu i posiłkować się kremami do rąk.
Zdecydowanie ten czerwony krem z Garniera do bardzo suchej skóry - albo jakiś z kremów z ureą (teraz sa w rossmanowskiej serii Isana do kupienia).
Ostatnia edycja:
mamuska_83
Początkująca w BB
Ja polecam Gerlan i krem z L'Occitane, moje ulubione, jeden mam w domu a drugi w pracy
ja tam używam z Amwaya do rąk i jest mistrzowski, pielęgnuje szybko się wchłania i ładnie pachnie
reklama
a ja trochę przewrotnie - nie stosuję już kremów do rąk, bo wystarcza mi, że od czasu do czasu nasmaruję na noc ręce olejem (tak, zwykłym, rzepakowym) i na to założę bawełniane rękawiczki. Czasami też robię sobie peeling z oleju i soli. I mam przyjemnie natłuszczone i nawilżone, gładkie dłonie - żaden krem mi nie jest potrzebny