reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Stymulacja - Późna Owulacja - Staranie się o dziecko

reklama
O ile nie będzie za dużo jajeczek. Mam nadzieję że dalej są 3 i tylko 3
Hm może przez te zastrzyki jakoś inaczej wychodzą te testy. Albo może robiłaś o innych porach (może po zastrzyku zmienia się poziom jednego hormonu i wpływa na inne? - czy już nie bierzesz ich? Pewnie Ci wszystko powiedzą na wizycie, daj znać jak oni sie ustosunkują do tego ale raczej będą się kierować widokiem na usg.
Trzymam kciuki za 3 sztuki :) Czekam na wieści!

Hm może przez te zastrzyki jakoś inaczej wychodzą te testy. Albo może robiłaś o innych porach (może po zastrzyku zmienia się poziom jednego hormonu i wpływa na inne? - czy już nie bierzesz ich? Pewnie Ci wszystko powiedzą na wizycie, daj znać jak oni sie ustosunkują do tego ale raczej będą się kierować widokiem na usg.
Trzymam kciuki za 3 sztuki :) Czekam na wieści!
Jestem już po testowaniu, pozytywny test ! 🥰
Zrobiłam już ovitrelle
Wiem ze jutro mąż na 14 a zabieg na 15:20
Myślę że nie będzie mi robil usg juz dopiero po zabiegu. Bo wtedy po co mąż ma się ,,męczyć" 😅
Zobaczymy co jutro przyniesie

Jestem już po testowaniu, pozytywny test ! 🥰
Zrobiłam już ovitrelle
Wiem ze jutro mąż na 14 a zabieg na 15:20
Myślę że nie będzie mi robil usg juz dopiero po zabiegu. Bo wtedy po co mąż ma się ,,męczyć" 😅
Zobaczymy co jutro przyniesie
Eeeekstra!! To kciuki mi zwiędną bo zaczynam już trzymać od teraz 😅 Oby jutro wszystko poszło idealnie i się udało!
A kiedy Ci sprawdzą ile masz w końcu jajeczek?
Mi cholerka przyszedł wynik cytologii i czystości, było napisane, że liczne komórki zapalne, dużo leukocytów... więc chyba mam infekcje :/ W zeszłym miesiącu miałam to hsg i po nim antybiotyk, może on się przyczynił... No i teraz pewnie znowu się wszystko przesunie bo leki, potem kontrola (a na wynik czekałam równe 14 dni) to chyba w sierpniu nie podejdziemy do IUI....:( A dziś 13 dc więc chyba znowu trzeba będzie odpuścić cykl...

Eeeekstra!! To kciuki mi zwiędną bo zaczynam już trzymać od teraz 😅 Oby jutro wszystko poszło idealnie i się udało!
A kiedy Ci sprawdzą ile masz w końcu jajeczek?
Mi cholerka przyszedł wynik cytologii i czystości, było napisane, że liczne komórki zapalne, dużo leukocytów... więc chyba mam infekcje :/ W zeszłym miesiącu miałam to hsg i po nim antybiotyk, może on się przyczynił... No i teraz pewnie znowu się wszystko przesunie bo leki, potem kontrola (a na wynik czekałam równe 14 dni) to chyba w sierpniu nie podejdziemy do IUI....:( A dziś 13 dc więc chyba znowu trzeba będzie odpuścić cykl...
No to może być lipa, ale wyleczysz to !
Na pewno lepiej odpuścić. Ja jutro mam 12d.c. I owulacja jutro będzie. Po zabiegu pewnie sprawdzi ile mam jajeczek 😅 oby

No to może być lipa, ale wyleczysz to !
Na pewno lepiej odpuścić. Ja jutro mam 12d.c. I owulacja jutro będzie. Po zabiegu pewnie sprawdzi ile mam jajeczek 😅 oby
W sumie na logikę powinien sprawdzić przed zabiegiem ile jest jajeczek i czy nie wiecej niż 3 skoro 4 są niedopuszczalne, albo z doświadczenia wie, że w tym czasie od ostatniego usg już nie ma szans wyrosnąć dojrzały pęcherzyk :D

W sumie na logikę powinien sprawdzić przed zabiegiem ile jest jajeczek i czy nie wiecej niż 3 skoro 4 są niedopuszczalne, albo z doświadczenia wie, że w tym czasie od ostatniego usg już nie ma szans wyrosnąć dojrzały pęcherzyk :D
Czort wie 🤣
Może z oczu wyczytuje 😅
Nie wiem jak to będzie jutro wyglądać pierwszy raz taka stymulacja, zobaczymy co to będzie

Czort wie 🤣
Może z oczu wyczytuje 😅
Nie wiem jak to będzie jutro wyglądać pierwszy raz taka stymulacja, zobaczymy co to będzie
Dobrze będzie, najwyżej będziesz miała od razu 4 zamiast 1 😅😄
Ostatnio właśnie często gadamy, że chcielibyśmy bliźniaki gdzie całe życie mówiłam "o niee, tylko nie bliźniaki"! 🤣 Jak to się człowiekowi zmienia... ;)

reklama
Daj znać jak zabieg i czy coś mówił jeszcze lekarz w temacie tych jajeczek :)
Także tak !
Jestem po zabiegu
Jest szansa na uwaga ! Blizniaki 🥲🥲
Cieszyłabym się okropnie bo kocham dzieci i nie chciałabym tego wszystkiego drugi raz przechodzić. Są dwa jajeczka, 19 i 22 mm. Po zabiegu mialam sprawdzoną ilość jajeczek, ale jestem dobrej myśli 🥰

Do góry