reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki u lekarza (wizyty, badania, USG)

reklama
Melduje się po wizycie:happy2:

Wszystko u nas w porządku względnym, czyli Marcelek ma się super, ja coraz gorzej, więc coraz mocniej zaciskam kciuki, by wytrwać do terminu cc. Dziś usg nie miałam, ale serducho pięknie biło, no i zrobili mi ktg, na którym tylko kilka mocniejszych skurczów, także nie rodzę jeszcze:happy2: Moje ciśnienie stanowczo za niskie, ale na to rady nie ma...chyba, że złośliwy maż:-D Mocz w porządku, no i anemia niby się lekko cofnęła, ale tylko na tyle że weszłam na granicę od kiedy się zaczyna ( u ciężarnych). Można powiedzieć zatem, że mamy się dobrze. Kolejna wizyta za 2 tygodnie. Ostatnia już przed porodem:szok:

Czekam na wieści od reszty babeczek:-)

Ja juz po usg
polozona jest glowka w dol wody plodowe w normie łozysko na scianie tylnej 2 stopien dojrzalosci, serce czterojamowe prawidlowej wielkosci FHR 140/min.
obraz twarzy mozgoczaszki prawidlowy struktury OUN prawidlowe uklad komorowy mozgu nieposzerzony kregoslup ciagly obraz jamy brzusznej prawidlowy przepona ciagla nerki prawidlowe pecherz moczowy wypelniony pepowina trzynaczyniowa wolna przyczep lozyskowy ibrzuszny pepowiny prawidlowy przeplywy w tetnicy pepowinowej -niskooporowe (wie ktoras co to znaczy?)

Nasze malenstwo wazy zaledwie 2 kilo ;0 kopnela doktora i sie schowala wiec te usg nie potwierdzilo ze to dziewczynka;D troche sie martwie pan doktor sam powiedzial ze to malenstwo ale chyba wszystko ok mam nadzieje bo sie stresuje.

magda w tym samym momencie posta pisalysmy dobrze ze u was wszystko w pozadku oby tak dalej;)

a wyniki odebralam HBs antygen i vdrl ujemne i morfologia tez dobra a i o 1 dzien ciaza jest mlodsza niz mam na suwaczku ;)

reklama
19.12
Magda_z_uk godz. 9.30 wizyta
aninek godz. 10:00 polozna
gosia081145 USG 13:50
dotka85 19:00 usg
asiorreek godz 16:45
januarka wizyta + usg
20.12
agaagaaga14 godz.16 Wizyta+USG
muuum_to_be godz 11:15- polozna
lanjaa godz.17.30 Wizyta+USG