reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki kulinarnie!

reklama
Ale piję od wczoraj:-) Ogórkoholizm- przepicie spowodowane wodą spod ogórów. W brzuchu masakra ale nie mogę się powstrzymać:-D I wierzyć tu w te gadanie o smakach a płci dziecka. Na początku słodkie a teraz kwaśne:-D
 
Jednak mi nie przeszło:-) Opętana zostałam przez pomidory. Od wczoraj chyba kilo poszło. Rano nie było i małżonek musiał o szóstej zasuwać:-) Bułeczka z pomidorem mniam:tak:

ja też jestem opętana przez pomidory :-) ostatnio bardzo mi smakują z jogurtem greckim Bacomy :-)
chociaż w sumie to zawsze bardzo lubiłam pomidory :-) generalnie to ja większość rzeczy jem :-)
 
zAgatka tarta wygląda przepysznie :tak: i to jeszcze z borówkami - mam słabość do borówek ostatnio zjadłam na raz pół kilo :tak:dziękuję za ten przepis i pozdrawiam:-D
 
reklama
Pierogi ze szpinakiem - farsz

  • dwa opakowania mrożonego szpinaku
  • gałka muszkatowa
  • sok z cytryny
  • cebulka
  • czosnek, sól, pieprz
Na patelni podsmażyć cebulkę, dodac sprasowany czosnek, dodać mrożony szpinak i dusić żeby odparowała woda, bo farsz musi być zwarty.Doprawić gałką. Można na koniec dodać odrobinę soku z cytryny.Mam nadzieję ,że farsz będzie smakował:-)


Do farszu szpinakowego polecam dodac serek ricotta. Pycha.

zAgatka Twoja tarta wyglada przeapetycznie. Tak jak ja nie jestem jakas smakoszka ciast (za to gubi mnie uwielbienie do czekolady), tak Twoj wypiek narobil mi wielkiego smaka.
 
Do góry