reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki kulinarnie!

Ivi - i jak zrobiłaś???? Narobiłaś mi takiego smaka, że na głowie stanę, a zrobię!
A ja faszerowaną paprykę nie duszę tylko piekę w piekarniku. Uważam, że wychodzi dużo smaczniejsza:tak:

Wiem, wiem. :-) zmodyfikowałam trochę ten przepis na szpinak i nie dodałam serka brie. Zrobiłam szpinak z makaronem i to zapiekłam.Wyszło nawet dobre. Ostatnio jadłam pierogi ze szpinakiem były przepyszne - ale kupne:-( stąd ta chęć na szpinak:-)
Monika po tym jak sie nażarłam greckiej fety to po prostu wole dmuchać na zimne i 100 razy zapytać;-)
 
reklama
Monika po tym jak sie nażarłam greckiej fety to po prostu wole dmuchać na zimne i 100 razy zapytać;-)[/QUOTE]


Pewno,że tak. Dziękuję za dobre rady:-)
 
Za mna z kolei chodzil twarog bialy, najlepiej to taki w kostce. Ze mieszkam we Wloszech moglam tylko powspominac sobie ten smak.
Ktoregos dnia jednak nie wytrzymalam i postanowilam sama zrobic sobie taki twarog i juz od dwoch tygodni produkcja wre, a ja codziennie rano na sniadanie zadam miche takiego bialego sera z wymieszanym jogurtem.
Probowalam tez upiec sernik z tego sera, niestety nie wyszedl. A skutki jego degustacji przez mojego kompana skonczyly sie w toalecie:-(
Ja na szczescie nie zdazylam sprobowac tego sernika.

Natomiast ser jest przepyszny. :tak:
 
Tez bym zjadla taki serek, najlepiej Piatnicy albo np. serek homogenizowany waniliowy. Uwielbiam. Az sie rozmazylam.
Poczekam juz do wrzesnia jak bede w Polsce. Wtedy to chyba w ogole zamienie sie w ktorys z serow.
Tutaj niestety zadowlalam sie czyms podobnym do serka wiejskiego, co nazywa sie fiocchi di latte no i tym moim serem bialym.
 
Tez bym zjadla taki serek, najlepiej Piatnicy albo np. serek homogenizowany waniliowy. Uwielbiam. Az sie rozmazylam.
Poczekam juz do wrzesnia jak bede w Polsce. Wtedy to chyba w ogole zamienie sie w ktorys z serow.
Tutaj niestety zadowlalam sie czyms podobnym do serka wiejskiego, co nazywa sie fiocchi di latte no i tym moim serem bialym.
Z homogenizowanych to naturalny, taki lekko kwaskowaty w smaku, kremowy, np. ze szczypiorkiem albo rzodkiewką, pyszności.
 
Ja mam już dość jogurtów, przejadły mi się, bo cały sezon truskawkowy robiłam koktajle z jogurtem, ale ogólnie lubię grecki i robię na jego bazie sos tzatziki.
 
Ja niestety koktajli sie nie opilam, bo w tym czasie jak byly truskawki, to mialam ciagle mdlosci i wiele rzeczy bardzo szybko mnie zniechecalo do siebie m.in. jogurt i truskawki.
 
reklama
a ja nie wiem, czy ze mną coś nie tak, czy też jeszcze jest za wcześnie, ale ..... nie mam żadnych zachcianek :-)
Karoli4 rozumiem Cię doskonale. Ja też nie mogłabym wytrzymać bez potraw czy produktów typowo polskich. A może - jeśli masz Rodzinę w Polsce - poproś ich o wysłanie paczuszki? :happy:
 
Do góry