nadineczka
Fanka BB :)
jak ja nie lubię łazanek
ale smacznego i mam nadzieję że nie obrzydziłam :-)

ale smacznego i mam nadzieję że nie obrzydziłam :-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
daj nadineczka jakiś przepis fajny, zamiast wybrzydzać!!jak ja nie lubię łazanek
ale smacznego i mam nadzieję że nie obrzydziłam :-)
A ja dzisiaj zrobię młodą kapustkę zasmażaną, schaboszczaka i ziemniaczki:-)
Tak polsko dzisiaj;-)
Czyli carbonara, tylko jeszcze ciut świeżej bazylii i oregana, można tez szpinak, PYCHAA ja wczoraj robiłam makaron w sosie serowo- śmietanowym a dziś u mnie na obiad kebab własnej roboty;-)
od razu podaje przepis może się komuś przyda
Makaron w sosie serowo - śmietanowym
0,5kg makaronu np.świderki
400ml śmietanki 30%
400g boczku wędzonego
400g sera żółtego -startego łatwo rozpuszczalnego ;-)
sól, pieprz, mąka do zagęszczenia
Makaron ugotować. Boczek pokroić w drobną kosteczkę podsmażyć , wlać do niego śmietankę, jak zacznie wrzeć wrzucamy w to starty ser, dodajemy troszkę pieprzu i soli (nie za dużo bo jest już słony boczek)mieszamy i jak zacznie się gotować to zagęszczamy mąką z wodą i sos podajemy z makaronem ;-)
Ciekawa jestem jak mój brzuch to zniesieAle mi smaka narobiłaś, a ja nie mogę młodej kapusty, zrobiłam w tym roku raz i tak mi wywaliło brzuchal, myślałam że mi skóra pęknie.
Ja mam dzisiaj Patrysiową zupę koperkową i spagetti z pesto bazyliowym.
Ja do carbonary uwielbiam natkę pietruszki!! I koniecznie biały pieprz.Czyli carbonara, tylko jeszcze ciut świeżej bazylii i oregana, można tez szpinak, PYCHA