reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki kulinarnie!

nigdy nie wiadomo co się kupuje gotowego ludzie takie przewały robią z tym moczeniem mięs itd ...że ja tylko jadam w domu mój mąż co chce to wszystko mi zrobi czego ja nie potrafię :sorry:;-)
Ostatnio był jakiś materiał w TV o tym, że jak zrobili kontorle restauracji i barów, to w połowie kontrolowanych podawali nieświeże żarcie - a najlepszy przekręt był z mięsem, które było rok przeterminowane i podobnie z hamburgerami było-też rok przeterminowane! Trzymali w zamrażalniku pewnie, ale tyle czasu po terminie podawać ludziom za grube pieniądze to już brak słów...
no i oprócz pizzy to już nic nie kupuję na mieście:-)

reklama
Ostatnio był jakiś materiał w TV o tym, że jak zrobili kontorle restauracji i barów, to w połowie kontrolowanych podawali nieświeże żarcie - a najlepszy przekręt był z mięsem, które było rok przeterminowane i podobnie z hamburgerami było-też rok przeterminowane! Trzymali w zamrażalniku pewnie, ale tyle czasu po terminie podawać ludziom za grube pieniądze to już brak słów...
no i oprócz pizzy to już nic nie kupuję na mieście:-)
Też to oglądałam i byłam w szoku.. Najbezpieczniej jeść w domu, ze świeżych składników, ale czasami się po prostu nie chce, a mój mąż akurat nie umie gotować, tzn. czasem jajka na śniadanie ugotuje, ale poza tym to nic....

A my z Oliwką pochłaniamy wczoraj upieczone jagodzianki - sztuk 4 od rana, jak tak dalej pójdzie to nie doczekają aż M wróci (zwale na Oliwkę hihi)

Mniam, ale skąd macie jagody??

Na ostatnie byłe już jagodzianki niestety ze słoika (niskosłodzony dżem jagodowy) - ale i tak było pycha:tak:

Oooo a tak mnie nosilo,zeby cos upiec...podsunelas mi pomysl:-)
Polecam - tylko nie rób za dużo, bo to moze sie skończyc tak jak u mnie - sześcioma zjedzonymi przez cały dzień:szok:

A ja dwa dni temu odkrylam smak papryki. Cos niesamowitego, nigdy jej jesc nie moglam, bo mialam niestrawnosci i zle sie po niej czulam. A w ciazy nic, zarlabym ja w calosci. Najlepiej zielona i czerwona:szok::szok::szok:
I dlatego tez zamieniam pomidory na papryke:-):tak:

Karoli takiego smaka mi narobiłaś że pierwszy raz od kilku lat coś upiekłam:-D Ciasto przepyszne, przepis prosty i mało roboty:tak: Dzięki bardzo. Ja oczywiście musiałam dodać trochę od siebie:-) Przepyszne wyszło takie że się każdy podczepił i już ni ma:-D i chyba jutro znowu zrobię:tak:

reklama
Do góry