reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki kulinarnie!

Andzia u mnie tak właśnie było, ale jakoś szczególnie dużo nie przytyłam, na początku strasznie schudłam, później nadrobiłam wagowo i w efekcie było jakieś 4-5 kg na plusie tylko :tak: Po porodzie od razu wszystko ze mnie zeszło i byłam szczuplejsza niż przed ciążą :tak: Za to nadrobiłam jak siedziałam w domu z Olisiem , z nudów żarłam i mi się troszkę przytyło :-)

reklama
Czemu tak duzo?
Pytam i dziwie sie, a sama nie wiem jak bedzie ze mna:confused:
A tam dużo;-) Ja też miałam plus30:zawstydzona/y:, niczym wieloryb:-D

Doświadczone mamuśki, czy to prawda, że najbardziej tyje się pod koniec ciąży?:confused:
A i owszem:tak:, ja w ost miesiącu plus 10, mój organizm zatrzymywał wodę:zawstydzona/y: Dlatego tym razem chciałabym urodzić 3tyg wcześniej;-)

Nikki ja mogę powiedzieć że my często na imprezę robimy szaszłyki do tego np ryż po turecku i sos czosnkowy , szaszłyki specjalnie nie są pracochłonne ;-)

Sylwia zależy z czym i z czego byś chciała ja w piątek robię po raz kolejny sałatkę z gyrosem :tak:
Gosiu, moja mama ma bogracz zrobić, tylko przepisu sprawdzonego nie mam i robi wg przepisu z netu.... A ja mam zimną płytę naszykować.... Chyba sałatkę grecką zrobię i nie wiem, co jeszcze...

Z Oskarkiem miałam nakaz bezwzględnego leżenia i na dodatek wszystko mi smakowało:tak:Mamusia pod nos podstawiała i sie żarło to i efekty były,ale byłam tez opuchnięta:tak:,ale zrzuciłam wszystko co nadprogramowe:tak:

Sylwia, to mnie to troche uspokoilas, ze zrzucilas. Czy stosowalas jakas diete, czy samo zeszlo?

Oj prawda, 8 i 9 miesiąc to masakra, do tego zatrzymuje się wodę i wyglądałam jak balon.... W pierwszej ciąży przytyłam 15 kg, z czego po porodzie było już 9 mniej.

Nikki, a jak Ci sie tycie rozlozylo? czy na poczatku pierwszej ciazy przytylas polowe i pozniej druga, czy wszystko w drugiej polowie?

A props mojej kolacji to wygraly pizze:tak::rofl2:

Załączniki

• SDC12454.JPG
    SDC12454.JPG
    82,8 KB · Wyświetleń: 27
  • SDC12455.JPG
    SDC12455.JPG
    82,6 KB · Wyświetleń: 30
Karoli4, pizze bardzo apetyczne!! W pierwszej ciąży tyłam tak, jak teraz, niewiele na początku, a ostanie 3 miesiące to z 10 kg i wtedy się rozstępy porobiły- waga rosła za szybko....

Sylwia, to mnie to troche uspokoilas, ze zrzucilas. Czy stosowalas jakas diete, czy samo zeszlo?

Nikki, a jak Ci sie tycie rozlozylo? czy na poczatku pierwszej ciazy przytylas polowe i pozniej druga, czy wszystko w drugiej polowie?

A props mojej kolacji to wygraly pizze:tak::rofl2:
duzo przy porodzie zeszło i pózniej troszke wyrzeczen i wróciłam do swojej figury.Troszke to trwało ,małego urodziłam w pazdzierniku,a latem juz wygladałam jak przed ciaza,chociaz wiadomo,ze ciałko po ciazy juz nie to samo co przed:tak:

reklama
Do góry