reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

reklama
Hej dziewczyny. Jak u Was wygląda połóg? Ja dziś jestem 18 dni po CC i nagle zaczęły lecieć skrzepy ciemno brązowe. Czy ktoś też tak miał?

Mój młody urodzony 3600 spadł w szpitalu do 3400 i po miesiącu ważył 5200. Najlepsze że położna kazała mi ograniczyć karmienia bo za dużo przybiera...też kazała mi zrezygnować z nabiału, czekolady, truskawek cytrusów itp. No i młody od tygodnia ma wysypke I nic się nie polepsza najwięcej ma na brzuchu białych krostek jak myślicie iść do lekarza? Innych objawów nie ma. Ostatnio chciałam się dostać to teleporada i kazałam mężowi nas do luxmedu zapisać w pracy bo nie będę dawała leków ślepo młodemu. Tak samo czy macie bilans w 6 tyg?

Hej dziewczyny. Jak u Was wygląda połóg? Ja dziś jestem 18 dni po CC i nagle zaczęły lecieć skrzepy ciemno brązowe. Czy ktoś też tak miał?
Hej. Też miałam skrzepy. Położna mówiła że to dobrze że lecą bo potem by mogły zostać i gnić w środku. Ja jeszcze jak po 1 ciąży dostałam pierwszy okres to leciało mega dużo skrzepów.

Mój młody urodzony 3600 spadł w szpitalu do 3400 i po miesiącu ważył 5200. Najlepsze że położna kazała mi ograniczyć karmienia bo za dużo przybiera...też kazała mi zrezygnować z nabiału, czekolady, truskawek cytrusów itp. No i młody od tygodnia ma wysypke I nic się nie polepsza najwięcej ma na brzuchu białych krostek jak myślicie iść do lekarza? Innych objawów nie ma. Ostatnio chciałam się dostać to teleporada i kazałam mężowi nas do luxmedu zapisać w pracy bo nie będę dawała leków ślepo młodemu. Tak samo czy macie bilans w 6 tyg?
Jak nic się nie polepsza to chyba warto iść. Tak naprawdę moze go uczulać wszystko. Pieluchy, płyn do prania, do mycia, coś w jedzeniu..

Mój syn urodził się z waga 4kg, 6 dni później ważył 3950g, a jak miał 14dni, czyli 8 dni później znów 4kg, a więc w 8 dni przybrał tylko 50g. Dziś ma 26 dni i waży 4600g, tak więc przytył 600g w niecałe 2 tygodnie i mimo, iż powinien ważyć troszkę więcej, to się nie martwie, bo jednak przybiera teraz dobrze. Po prostu miał jakiś zastój po porodzie. Z tego co wiem, norma jest przybieranie koło 25-30g dziennie, a więc koło 1kg na miesiąc to naprawdę dobry wynik.

reklama
Dziewczyny 4 tygodnie po porodzie mam otwartą cewke moczową, jestem przerażona, miała któraś tez tak i jak się tego pozbyć?

Do góry