reklama
ZawszeWięcej
Fanka BB :)
Podpytam Was o kształt główki u dzieci. W szpitalu układali małą na prawym boku i ja też tak robilam. Nawet nie zwracałam zbytnio na to uwagi jako niedoświadczona matka. Dopiero po powrocie do domu przy pielęgnacji dziecka zauważyłam splaszczenie po tej prawej stronie. Pediatra poleca układanie na drugim boku i tak też robię ale zastanawiam się kiedy pojawią się efekty. Wyczytałam że główka teraz rośnie 2 cm na miesiąc więc na ew zmiany chyba jeszcze za wcześnie. Ma ktoś doświadczenie w temacie? Dodam że mała ma sporo włosów i nikt tego nie widzi prócz mnie i meza. Splaszczenie póki co delikatne. Co można jeszcze zrobić aby ładnie zaokraglic główkę?
Ja mam takie doświadczenie, ze córka sobie upodobała jedna stronę i ciężko było oduczyć. Nie miałam siły wstawać w nocy i co chwila przekładać jej glowe. Efekt taki ze ma to do dziś ale pod włosami nie widać tylko jak ja kapiePodpytam Was o kształt główki u dzieci. W szpitalu układali małą na prawym boku i ja też tak robilam. Nawet nie zwracałam zbytnio na to uwagi jako niedoświadczona matka. Dopiero po powrocie do domu przy pielęgnacji dziecka zauważyłam splaszczenie po tej prawej stronie. Pediatra poleca układanie na drugim boku i tak też robię ale zastanawiam się kiedy pojawią się efekty. Wyczytałam że główka teraz rośnie 2 cm na miesiąc więc na ew zmiany chyba jeszcze za wcześnie. Ma ktoś doświadczenie w temacie? Dodam że mała ma sporo włosów i nikt tego nie widzi prócz mnie i meza. Splaszczenie póki co delikatne. Co można jeszcze zrobić aby ładnie zaokraglic główkę?
G
gość _199
Gość
Są specjalne poduszki, na odkształcenia się główki u dzieci, musiałabyś zapytać w sklepach medycznych.Podpytam Was o kształt główki u dzieci. W szpitalu układali małą na prawym boku i ja też tak robilam. Nawet nie zwracałam zbytnio na to uwagi jako niedoświadczona matka. Dopiero po powrocie do domu przy pielęgnacji dziecka zauważyłam splaszczenie po tej prawej stronie. Pediatra poleca układanie na drugim boku i tak też robię ale zastanawiam się kiedy pojawią się efekty. Wyczytałam że główka teraz rośnie 2 cm na miesiąc więc na ew zmiany chyba jeszcze za wcześnie. Ma ktoś doświadczenie w temacie? Dodam że mała ma sporo włosów i nikt tego nie widzi prócz mnie i meza. Splaszczenie póki co delikatne. Co można jeszcze zrobić aby ładnie zaokraglic główkę?
Układaj dziecko raz na jednym boku, raz na drugim, bo będzie miało asymetrię, nie zwracali uwagi na to w szpitalu?
To była jedna z niewielu rad jakie usłyszałam
Mama po raz drugi👍
U nas - 8No mi również ciężko jest odnaleźć się w nowej rzeczywistości, myślałam że będzie nieco inaczej, a jest trudniej. Ciężko w dodatku przy cycku się wyrwać, bo i tak muszę do niego wstać, nawet jeżeli ktoś będzie mi mógł pomóc.
A jakie u ciebie są mrozy? Mi położna powiedziała, że jeżeli nie ma więcej niż -5 stopni można na spacer iść. Póki co syna hartuje na balkonie.
Izawo28
Już chyba wszystkie mamy swoje maleństwa przy sobie. Teraz wiec pytanie do dziewczyn, które szczepią swoje dzieciaki, szczepicie szczepionkami skojarzonymi czy zwykłymi i dlaczego?
Ja szczepień 5w1. Głównie dlatego, że mam je za darmo bo młody to wcześniak i że czytałam dobre opinie o nich. A tak to dodatkowo te na rotawirusy, ale za nie place, bo my jeszcze z grudnia jesteśmy.
ZawszeWięcej
Nic nie mówili niestety.Są specjalne poduszki, na odkształcenia się główki u dzieci, musiałabyś zapytać w sklepach medycznych.
Układaj dziecko raz na jednym boku, raz na drugim, bo będzie miało asymetrię, nie zwracali uwagi na to w szpitalu?
To była jedna z niewielu rad jakie usłyszałam
ZawszeWięcej
Jeszcze udaje mi się ją oszukać co do strony na jakiej leży to mam nadzieję że się wyprostuje.Ja mam takie doświadczenie, ze córka sobie upodobała jedna stronę i ciężko było oduczyć. Nie miałam siły wstawać w nocy i co chwila przekładać jej glowe. Efekt taki ze ma to do dziś ale pod włosami nie widać tylko jak ja kapie
Dziewczyny ma któraś problem z córką, je strasznie łapczywie, nałyka się powietrza, a później ma wzdęcia i płacze w nocy I się skręca.karmie butelką, Odciągam pokarm.mała nie chce cyca.śpi 3.5 do 5 Godzin.nie cierpi jak się ją wybudza.karmienie co godzine nic nie daje. Dalej je łapczywie i butla znika w mig.
reklama
Justynanana
Co do lykania powietrza to Mi położna radziła żeby po kilku minutach dac jej odbić i dalej karmić po chwili. Ale to na kp. U nas pomoglo. Pytanie też na ile jest głodna, A na ile chce dla uspokojenia.Dziewczyny ma któraś problem z córką, je strasznie łapczywie, nałyka się powietrza, a później ma wzdęcia i płacze w nocy I się skręca.karmie butelką, Odciągam pokarm.mała nie chce cyca.śpi 3.5 do 5 Godzin.nie cierpi jak się ją wybudza.karmienie co godzine nic nie daje. Dalej je łapczywie i butla znika w mig.
Z synem, który za dużo jadł pediatra polecila zageszczac pokarm żeby był bardziej syty i karmić co 2 godziny mniejsza iloscia. Wtedy to się sprawdziło. Ale to już pod okiem lekarza trzeba by było.
A próbowałaś karmić na spiocha? Jak z butli to nie powinna się może krztusic.