reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

Jeszcze udaje mi się ją oszukać co do strony na jakiej leży to mam nadzieję że się wyprostuje.
U nas się wyprostowalo. Syn leżał długo na 1 boku w inkubatorze, bo te wszystkie kabelki mial popodlaczane i faktycznie mial ulezana główkę. Kładlismy na 2 bok w domu i za poleceniem rehabilitanta zszylam pieluchy tetrowe w taki klin na główkę żeby się nie obracal na ten zły bok. Teraz juz są poduszki do kupienia na to.

reklama
U nas się wyprostowalo. Syn leżał długo na 1 boku w inkubatorze, bo te wszystkie kabelki mial popodlaczane i faktycznie mial ulezana główkę. Kładlismy na 2 bok w domu i za poleceniem rehabilitanta zszylam pieluchy tetrowe w taki klin na główkę żeby się nie obracal na ten zły bok. Teraz juz są poduszki do kupienia na to.
Popatrzę na te poduszki i zakupimy coś.

Co do lykania powietrza to Mi położna radziła żeby po kilku minutach dac jej odbić i dalej karmić po chwili. Ale to na kp. U nas pomoglo. Pytanie też na ile jest głodna, A na ile chce dla uspokojenia.
Z synem, który za dużo jadł pediatra polecila zageszczac pokarm żeby był bardziej syty i karmić co 2 godziny mniejsza iloscia. Wtedy to się sprawdziło. Ale to już pod okiem lekarza trzeba by było.
A próbowałaś karmić na spiocha? Jak z butli to nie powinna się może krztusic.

Po 3.5h jest głodna bo się budzi I płacze, poje i jest grzeczna.jak ja wybudzam to się wkurza,nie chce otworzyć buzi do karmienia.

Dziewczyny zazdroszczę Wam, że możecie karmić tak rzadko. Mój syn domaga się mleka co 1-1.5h, tak więc póki co moje życie toczy się tylko wokół karmienia. Maly je często, ale mało. Mam nadzieję, że to się jakoś wkrótce zmieni, bo nie wyrabiam. O ile mąż pomaga z innymi rzeczami, o tyle cyckiem za mnie nie nakarmi 😉 położna mówi, że te przerwy między karmieniami zaczna się niebawem wydłużać, że mam się nie martwić.

Dziewczyny zazdroszczę Wam, że możecie karmić tak rzadko. Mój syn domaga się mleka co 1-1.5h, tak więc póki co moje życie toczy się tylko wokół karmienia. Maly je często, ale mało. Mam nadzieję, że to się jakoś wkrótce zmieni, bo nie wyrabiam. O ile mąż pomaga z innymi rzeczami, o tyle cyckiem za mnie nie nakarmi 😉 położna mówi, że te przerwy między karmieniami zaczna się niebawem wydłużać, że mam się nie martwić.
Ja pochwaliłam młodego za szybko, druga noc z rzędu nieprzespana, spał tylko ze dwie godziny... Aż na samą myśl jak będzie dzisiaj chcę mi się płakać. Ile można tak funkcjonować spiąć po 3-4 h dziennie :(

reklama
Do góry