reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

Też bym chciała jescze zajść w ciąże. No, ale po cesarce to jednak przydałoby się trochę odczekać. Jak w szpitalu przed porodem leżałam na patologii to spotkałam dziewczyny co po 6-8 tygodni leżały, bo blizna na macicy im się rozchodziła. Tego bym bardzo nie chciała.
A w domu czekały pozostałe dzieci. 😭
Da się to ocenić zaraz po porodzie czy po jakimś czasie ?

reklama
Dziewczyny, dziś o 13:18 urodzilam I ja:) 40+3, 2 dni przed indukcja. Wczoraj położna nie była w stanie mi zrobić masażu szyjki, bo tak bolało, a dziś urodziłam tylko na gazie. Musieli mnie naciąć i użyć tego zasysacza odkurzacza (nie wiem jak to się nazywa poprawnie:p) dziecko równo 4kg, główka 36cm, stopa tak wielka, że nie weszła w śpioszki do 4.5kg, musieliśmy wyciąć i założyć skarpetki :) skurcze z grubej rury co 3-4min od razu, cała akcja 9h, z 3 do 8 cm przeszłam w 4h. Mąż miał być tylko na parcie, ale wpuścili go na calosc:)

Dziewczyny, dziś o 13:18 urodzilam I ja:) 40+3, 2 dni przed indukcja. Wczoraj położna nie była w stanie mi zrobić masażu szyjki, bo tak bolało, a dziś urodziłam tylko na gazie. Musieli mnie naciąć i użyć tego zasysacza odkurzacza (nie wiem jak to się nazywa poprawnie:p) dziecko równo 4kg, główka 36cm, stopa tak wielka, że nie weszła w śpioszki do 4.5kg, musieliśmy wyciąć i założyć skarpetki :) skurcze z grubej rury co 3-4min od razu, cała akcja 9h, z 3 do 8 cm przeszłam w 4h. Mąż miał być tylko na parcie, ale wpuścili go na calosc:)
Gratulacje! Przed wywoływaniem miałaś jakieś rozwarcie?

My jesteśmy po wizycie. Na ktg spokój 🙈 Lena ma 3200 g. Więc tak jak mówiliśmy 3500 nie przekroczy. Przepływy i łożysko są ok, więc te kilka dni jeszcze wytrzyma. Szyjka jest miękka i skrócona, gotowa do porodu. Ale bez rozwarcia. 🤷 Lekarz mówi, że jak się zaczną skurcze to pójdzie ale no na razie cisza. Skierowanie mam na niedzielę, że już ją muszą wywoływać więc będę dzwonić do szpitala i pytać kiedy przyjechać bo czasem już chcą dzień wcześniej na jakieś badania czy coś. Także ten.. za tydzień o tej porze już na pewno będzie z nami 🙈 ale nadal mam nadzieję że ruszy samo... Ma jeszcze 4 noce.

Suuper gratuluję

Gratulacje! Przed wywoływaniem miałaś jakieś rozwarcie?

My jesteśmy po wizycie. Na ktg spokój 🙈 Lena ma 3200 g. Więc tak jak mówiliśmy 3500 nie przekroczy. Przepływy i łożysko są ok, więc te kilka dni jeszcze wytrzyma. Szyjka jest miękka i skrócona, gotowa do porodu. Ale bez rozwarcia. 🤷 Lekarz mówi, że jak się zaczną skurcze to pójdzie ale no na razie cisza. Skierowanie mam na niedzielę, że już ją muszą wywoływać więc będę dzwonić do szpitala i pytać kiedy przyjechać bo czasem już chcą dzień wcześniej na jakieś badania czy coś. Także ten.. za tydzień o tej porze już na pewno będzie z nami 🙈 ale nadal mam nadzieję że ruszy samo... Ma jeszcze 4 noce.
Dziekuje:) tutaj w UK rozwarcia nie sprawdzają, dopiero podczas porodu, także nie mam pojęcia. Bóle się zaczely o 4 rano, o 6 pojechałam do szpitala, bo nie czułam ruchów, a ból zupełnie nie przypominal skurczy, bo był stały i tylko w podbrzuszu. Jak mnie podłączyli do ktg to się okazało, że to normalne skurcze i są co 3-4min, dopiero po czasie zaczęłam czuć inaczej, że przychodzą i odchodzą. Na początku po prostu stały ból jak na okres, także ja nie sądziłam, że rodze 😬 dzień przed położna mi dała jakies olejki i powiedziała, żeby mąż mi zrobił nimi masaż stop, zwłaszcza podeszw I kostek, kości ogonowej i ramion, to niby newralgiczne punkty odpowiadające za skurcze macicy. Nie wierzyłam w to jakoś, ale mówię a co nam szkodzi. Masaż miałam o 21, a o 4 rano się zaczęło, więc kto wie? Moze pomogło? Wcześniej zupełnie zero oznak porodu.

Dziewczyny po CC. Sączyło wam się coś z rany? Ehh mi się sączy woda z krwią i się strasznie martwię :(

Wyciągali Ci dziecko przez wakum? Tego pod0bno już się nie robi.

Na szczęście wszystko w porządku jest :) A jaki powód był, że musieli użyć tego urządzenia?

reklama
Do góry