reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

Tzn tu też to nie jest standard oczywiście i starają się obyć bez tego zwłaszcza, że porod odbierają położne, a nie lekarz, a w przypadku vacuum, kleszczy, cesarki czy jakis powikłań do pomocy wkracza lekarz i to on podejmuje decyzje i odbiera poród. No nic, mam nadzieję, że to maluszkowi nie zaszkodzilo i prócz tymczasowego śladu na glowce od przyssawki nic złego się nie dzieje :) jeśli będzie kolejne, to myślę, że będzie łatwiej :)
W sumie u nas jest tak samo, nawet zszywała mnie położna bo było małe pęknięcie. Przy nacinaniu już lekarz szyje

reklama
Już chyba wszystkie mamy swoje maleństwa przy sobie☺️. Teraz wiec pytanie do dziewczyn, które szczepią swoje dzieciaki, szczepicie szczepionkami skojarzonymi czy zwykłymi i dlaczego?

reklama
Już chyba wszystkie mamy swoje maleństwa przy sobie☺️. Teraz wiec pytanie do dziewczyn, które szczepią swoje dzieciaki, szczepicie szczepionkami skojarzonymi czy zwykłymi i dlaczego?
Ja szczepie zwykłymi. Dlaczego? Ja czy mój mąż też byliśmy tak szczepieni. I wszystko z nami ok :) więc dlaczego mamy nie szczepic tak samo córek? Starsza tym trybem zaszczepiona i wszystko było ok, oprócz tej po 12 miesiącu chyba mmr? Jeden dzień była słaba i lekko podniesiona temp.
Już jesteśmy zarejestrowani na pierwsze szczepienie w przychodni :) poza tym takie małe dziecko jest nieświadome i za chwilę zapomina :)

Do góry