reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

My teraz 23 grudnia wizyta. O ktg nic nie mówił i o badaniu gbs też. A wy już miałyście?
Ja miałam pierwsze w czwartek (35+2), w poniedziałek mam mieć kolejne ktg i pobierany gbs (35+6).
Ja robiłam ktg w poradni szpitalnej i chyba dużo zależy od prowadzacego i/lub stanu pacjentki bo dziewczyna obok była też na 1 ktg, ale 32tc.

reklama
My teraz 23 grudnia wizyta. O ktg nic nie mówił i o badaniu gbs też. A wy już miałyście?
U mnie w przychodni kazda ciezarna od 30 tygodnia ma robione ktg na kazdej wizycie.
A wymaz gbs mialam robiony w 28 tyg jak bylam w szpitalu i wyszedl dodatni i w 34 tyg tez jak trafilam do szpitala i wyszedl ujemny.
Szczerze to myslalam ze jak za pierwszym razem wyjdzie dodatni to juz sie nie zmieni.

dziewczyny bardzo ważne jest ktg ? zapisać się gdzieś na nie?
Jeśli coś się dzieje lub bliżej porodu ktg robią przy bólach brzucha skurczach słabych ruchach dzidziusia no niektórzy lekarze zalecają po 30 TC co wizytę a inni wogole. Niektóre kobiety mają ktg dopiero przed porodem w szpitalu. Najlepiej jakbyś porozmawiała o tym z lekarzem prowadzącym bo i tak musi je ktoś obejrzeć by Ci powiedzieć że jest oki lub źle.

GBS miałam w poniedziałek i niestety wyszedł pozytywny. O ktg nic mi nie mówiła jeszcze nie miałam. Czy ktoś ma z was mało płytek krwi? Bo pani doktor mówiła mi że musimy to kontrolować i znowu mi spadły i zastanawiam się czy umówić się z nią chociaż na wizytę telefoniczna czy uzna mnie za panikare :D bo miałam badania i inny doktor skomentował że moje wyniki są poza normami laboratoryjnymi i że wskazania kontynuować postępowanie i się zastanawiam jakie postępowanie xD że chyba coś mu się pomyliło (w luxmedzie lekarze komentują już wyniki przed wizytą i widać na stronie) a że skierowanie miałam na badania krwi od niego jak jej nie było to ona nie skomentowała tylko on :/

GBS miałam w poniedziałek i niestety wyszedł pozytywny. O ktg nic mi nie mówiła jeszcze nie miałam. Czy ktoś ma z was mało płytek krwi? Bo pani doktor mówiła mi że musimy to kontrolować i znowu mi spadły i zastanawiam się czy umówić się z nią chociaż na wizytę telefoniczna czy uzna mnie za panikare :D bo miałam badania i inny doktor skomentował że moje wyniki są poza normami laboratoryjnymi i że wskazania kontynuować postępowanie i się zastanawiam jakie postępowanie xD że chyba coś mu się pomyliło (w luxmedzie lekarze komentują już wyniki przed wizytą i widać na stronie) a że skierowanie miałam na badania krwi od niego jak jej nie było to ona nie skomentowała tylko on :/
Ja mam bardzo słabą morfologie, anemie oraz co badanie zmniejsza się liczba płytek krwi. Dostałam leki i zobaczymy za 2 tygodnie jak będę robić badania

reklama
Do góry