reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Hahaha ja podobnie może trochę lepiej trochę lepiej 😂😂😂 bo zazwyczaj myje na wiosnę i jesień. W tym rokują wszystko mam w nosie od 9.12 leżę na podtrzymaniu w szpitalu a cesarkę mam na poniedziałek zaplanowaną więc jak dobrze pójdzie i z małą będzie dobrze to wyjdziemy w wigilię więc w domu totalnie nic nie zrobię 😂 Dobrze ze prezenty juz dawno kupione
Napisz potem jak z tą cesarka bo ja się okropnie jej boje 🙈

reklama
Ja mam monitor Snuza Hero montowany do pieluszki. Przy starszej córce też go używałam. Było trochę fałszywych alarmów, trochę pobudzeń oddechu wibracjami i jeden raz kiedy rzeczywiście podbiegłam do łóżeczka i ona nie oddychała. Także nie wyobrażam sobie nie mieć monitora, bo nie wiem jakby się wtedy skończyło..

Ja mam monitor Snuza Hero montowany do pieluszki. Przy starszej córce też go używałam. Było trochę fałszywych alarmów, trochę pobudzeń oddechu wibracjami i jeden raz kiedy rzeczywiście podbiegłam do łóżeczka i ona nie oddychała. Także nie wyobrażam sobie nie mieć monitora, bo nie wiem jakby się wtedy skończyło..
Ja tych do pieluszki nie chce, zbyt wiele elektroniki przy takim maluszku jak dla mnie. Szukam głównie pod materac.

Też się zastanawiałam ale nie kupuję. To moje 3 dziecko. Zdania na ten temat są podzielone, nie ma wskazań dla dzieci zdrowych, donoszonych. Co innego z wczesniakami lub innymi zaleceniami z powodów zdrowotnych. Podobno potrafi uspiać czujność rodziców lub na odwrót doprowadzić do sytuacji stresowych uruchamiając się bezpodstawnie. Większość opini to wpisy marketingowe.Czytałam że absolutnie nie kupować używanych bo wymagają kalibracji i serwisowania aby mieć pewność że działają.
Ja lubię opinie " mamaginekolog" wydają mi się obiektywne.
Nie zgodzę się, śmierć łóżeczkowa nie ma znaczenia czy ciąża donoszona czy nie, czy wczesniak czy zdrowy noworodek. Przychodzi znienacka i nikt nie wie skad się bierze tak naprawdę. Lepiej niech o jeden raz wiecej podniesie alarm niz o jeden raz za malo.

Dziewczyny byłam dziś na kontrolnym USG mała przybrała ok 200g przez tydzień więc już mamy 11 dni różnicy A nie jak było tydzień temu jeszcze 14. Więc do szpitala aż do końca nie idę:) ostatnia wizyta 7.01 I niech się dzieje po niej co chce ;)
Super ❤️❤️
To razem wizytujemy. Też tak wyczekuje cię tych ostatnich wizyt?

reklama
Super ❤️❤️
To razem wizytujemy. Też tak wyczekuje cię tych ostatnich wizyt?
Mi osobiście jest smutno :p bo mam na prawdę bardzo dobrą i fajną ginekolog :) ale myślę że jeszcze raz się z nią spotkam na dłużej ;) jej wczoraj też było smutno że za 3 tygodnie ostatnia wizyta, ale na szczęście jeszcze się zobaczymy w szpitalu i mam nadzieję że tym razem będzie odbierać mój poród:)

Do góry