reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

reklama
Dziewczyny a w co się pakujecie ? Walizka czy torba, jakie wymiary ?
Bierzecie coś więcej do szpitala niż jest w wytycznych, bo wiecie, że wam się przydało?
Ja dostałam radę żeby obowiązkowo wziąć ze sobą czopki, podobno ratują życie po CC 🤣
Ja dziewczynki pakuje w torbe treningowa a siebie w walizke na kolkach.to ja wezme syrop ze soba ta laktuloze ;p

Bierzecie coś więcej do szpitala niż jest w wytycznych, bo wiecie, że wam się przydało?
Ja dostałam radę żeby obowiązkowo wziąć ze sobą czopki, podobno ratują życie po CC 🤣
Ja sie pakuje w walizke taka srednia i torbe treningowa 😁 na pewno musze wziac nakladki na sutki bo z synem mi sie przydaly i lewatywe, zeby mi zrobily przed porodem 😋

Ja biorę floradix w tabletkach, bo syropkow nie lubię i faktycznie jest świetny, w dodatku dla wegetarian, więc idealny dla mnie. Tylko tabletki muszę zawsze zamawiać, bo nie mają ich na stanie.
A to nawet nie wiedziałam, że mają tabletki. Mi ten syropek smakuje :) ale co najważniejsze, zero po nim rewolucji żołądkowych, biegunek czy innych nieprzyjemności.

Cześć dziewczyny!
To moja córcia. 29+5, waży 1283g.
U nas wszystko ok. 🙂
Do wózka mamy śpiwór, już kupiony. Czeka 😅
widzę, że u Ciebie jak i u mnie pępowina na twarzy ;) przez to moje zdjęcie 3D jest mniej ostre ;)
Lekarz coś Ci mówił na temat wagi? bo widzę że zbliżona do wagi mojej córki 30+0 1317g

A to nawet nie wiedziałam, że mają tabletki. Mi ten syropek smakuje :) ale co najważniejsze, zero po nim rewolucji żołądkowych, biegunek czy innych nieprzyjemności.
Ja mam odkąd suplementuje żelazo, tak regularne wizyty w toalecie, że żal mi go odstawiać.
Ja wolę jakoś tabletki, od dziecka wolałam to niż syropy.

Ja spakowałem w walizkę na kółkach a resztę co się nie zmieściło w mała torbę. Spakowałam dodatkowo laktator i butelkę. Chociaż mam nadzieję że nie przyda się. Przy córce odciagałam mleko ale to była inna historia bo córka od razu po porodzie trafiła na neonatologie do inkubatora i nie karmiłam piersią

reklama
Środki higieniczne do porodu i po kupujecie stacjonarnie czy przez internet?
Ja kupowałam wszystko w aptece internetowej Gemini i polecam

Ja zamówiłam z allegro takie rzeczy jak podkłady, majtki poporodowe i wkładki laktacyjne. Jakoś ta forma mi bardziej odpowiada. A wczoraj przyszły już koszule - jedna do porodu a druga po.

Do góry