reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

A mi odwrotnie. Coraz gorzej jest, jeszcze 88 dni niby. Wolałabym 8 😁
Ja się akurat super czuje całą ciąże. Zero jakichkolwiek objawów, brzuch też niewielki, w niczym mi nie przeszkadza, także wolałabym zostać w dwupaku jak najdłużej, bo boję się, że nic nie będę umiała ogarnąć przy dziecku 😅 z drugiej strony chce jak najszybciej zobaczyć syna, taki paradoks 😊

reklama
Ja się akurat super czuje całą ciąże. Zero jakichkolwiek objawów, brzuch też niewielki, w niczym mi nie przeszkadza, także wolałabym zostać w dwupaku jak najdłużej, bo boję się, że nic nie będę umiała ogarnąć przy dziecku 😅 z drugiej strony chce jak najszybciej zobaczyć syna, taki paradoks 😊
Ja też się dobrze czuje, ale brakuje mi biegania, winka i wielu innych rzeczy które w ciąży są niedozwolone.
Nie sądziłam, że aż tylu rzeczy trzeba sobie odmawiać dla maleństwa.

Ja też się dobrze czuje, ale brakuje mi biegania, winka i wielu innych rzeczy które w ciąży są niedozwolone.
Nie sądziłam, że aż tylu rzeczy trzeba sobie odmawiać dla maleństwa.
Co do biegania to racja- mi też tego brakuje. Przed ciaza biegałam tak 3x w tygodniu. Ukończyłam też parę półmaratonów i maratonów. Alkohol odstawiłam zupełnie 3 miesiące przed ciaza, zaczęło mnie wkurzać to, że po 2 kieliszkach wina mam mega kaca na drugi dzień. Kiedyś było inaczej :) za 3 tygodnie mam 31 urodziny. To chyba przyszło z wiekiem 😅

U Nas 82 dni 😄😄 brzuchola mam już dużego 😛 także coraz więcej czynności robi się dla mnie trudnością i trzeba podchodzić do nich taktycznie 😂 ale nie ma jeszcze rzeczy niemożliwych- więc jest dobrze 😄😄 synek od trzech dni przechodzi z wierceniem się samego siebie :) trudno stwierdzić co tam ćwiczy ale łupie mnie po wszystkim co się da 😊 do tego męczy mnie zgaga - poziom master, prawie po każdym posiłku 😫

Zazdroszczę Wam dziewczyny! Ja mam już duży brzuch, bardzo mnie naciska na żołądek... Nie mogę siedzieć, najlepiej pozycja pół leżąca lub leżąca. Bo inaczej boli mnie do góry brzuch :(

Wczoraj byłam na grzybach - po raz ostatni, wracając płakałam z bólu. Ból był do góry i jeszcze przy spojeniu łonowym... :(

Wczorajsza zgaga nie pozwalała mi zasnąć bo myślałam że zwymiotuje, noc nie była lepsza...

Porównując obecną i pierwszą ciążę to tą przechodzę gorzej. W pierwszej żadnych takich bóli nie było...

No ale jeszcze 2 miesiące:)

reklama
Zazdroszczę Wam dziewczyny! Ja mam już duży brzuch, bardzo mnie naciska na żołądek... Nie mogę siedzieć, najlepiej pozycja pół leżąca lub leżąca. Bo inaczej boli mnie do góry brzuch :(

Wczoraj byłam na grzybach - po raz ostatni, wracając płakałam z bólu. Ból był do góry i jeszcze przy spojeniu łonowym... :(

Wczorajsza zgaga nie pozwalała mi zasnąć bo myślałam że zwymiotuje, noc nie była lepsza...

Porównując obecną i pierwszą ciążę to tą przechodzę gorzej. W pierwszej żadnych takich bóli nie było...

No ale jeszcze 2 miesiące:)
Łącze się w bólu :) widzę, że bardzo podobnie przechodzimy ten czas 😂 tylko, ze u mnie to pierwsza ciąża :) ale jako jedne z pierwszych wchodziłyśmy - najpierw brzuch, później my 😂

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry