reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniówki 2021

Ja rodziłam ponad 7 lat temu. Wiem ze lekko nie było tym bardziej ze studia miały w poważaniu, ze chodzisz na zajęcia które w sumie trwają 12h w 9 miesiacu ciąży 😒 cukrzyca, która tez dała mi popalić. Teraz Hmm powoli nie mam siły, nie dam rady za bardzo ani siedzieć ani chodzić a tym bardziej stać 😩 wszystko chyba uciska juz na żyły chłopaki maja głowy po lewej stronie wiec zostaje jako tako prawa 🤷🏼‍♀️ I fizjoterapeuta trochę mnie załamał ... ale może jakos damy radę po porodzie doprowadzić się do stanu używalności 🤭 zeby tylko wytrzymać do grudnia i bez tego całego covida, zeby moje dzieci były zdrowe reszta to drobiazg 🙂

Ostatnio w końcu kupilysmy kombinezoniki i czapeczki na wyjście ze szpitala 🙂

Załączniki

• 374D7E7E-3B8C-416E-B3A8-93A7BD730DD7.jpeg
    374D7E7E-3B8C-416E-B3A8-93A7BD730DD7.jpeg
    1,8 MB · Wyświetleń: 95
reklama
Ja rodziłam ponad 7 lat temu. Wiem ze lekko nie było tym bardziej ze studia miały w poważaniu, ze chodzisz na zajęcia które w sumie trwają 12h w 9 miesiacu ciąży 😒 cukrzyca, która tez dała mi popalić. Teraz Hmm powoli nie mam siły, nie dam rady za bardzo ani siedzieć ani chodzić a tym bardziej stać 😩 wszystko chyba uciska juz na żyły chłopaki maja głowy po lewej stronie wiec zostaje jako tako prawa 🤷🏼‍♀️ I fizjoterapeuta trochę mnie załamał ... ale może jakos damy radę po porodzie doprowadzić się do stanu używalności 🤭 zeby tylko wytrzymać do grudnia i bez tego całego covida, zeby moje dzieci były zdrowe reszta to drobiazg 🙂

Cudne 😍 ja mam taki z nóżkami, mam nadzieję że będzie ok.
Ile kosztowała czapeczka ?

Zazdroszczę Wam dziewczyny! Ja mam już duży brzuch, bardzo mnie naciska na żołądek... Nie mogę siedzieć, najlepiej pozycja pół leżąca lub leżąca. Bo inaczej boli mnie do góry brzuch :(

Wczoraj byłam na grzybach - po raz ostatni, wracając płakałam z bólu. Ból był do góry i jeszcze przy spojeniu łonowym... :(

Wczorajsza zgaga nie pozwalała mi zasnąć bo myślałam że zwymiotuje, noc nie była lepsza...

Porównując obecną i pierwszą ciążę to tą przechodzę gorzej. W pierwszej żadnych takich bóli nie było...

No ale jeszcze 2 miesiące:)

No to ja dopiero od wczoraj wiem co to zgaga. No jak mnie nie złapało, taki ból w gardle, położyć się nie dało, bo zaraz wszystko wracało. I tak czekałam na siedząco kiedy przestanie się cofać aż usnęłam ze zmęczenia chyba. o_O

Ostatnia edycja:
Zazdroszczę Wam dziewczyny! Ja mam już duży brzuch, bardzo mnie naciska na żołądek... Nie mogę siedzieć, najlepiej pozycja pół leżąca lub leżąca. Bo inaczej boli mnie do góry brzuch :(

Wczoraj byłam na grzybach - po raz ostatni, wracając płakałam z bólu. Ból był do góry i jeszcze przy spojeniu łonowym... :(

Wczorajsza zgaga nie pozwalała mi zasnąć bo myślałam że zwymiotuje, noc nie była lepsza...

Porównując obecną i pierwszą ciążę to tą przechodzę gorzej. W pierwszej żadnych takich bóli nie było...

No ale jeszcze 2 miesiące:)

Dlatego ja odpuściłam sobie grzyby już jakiś czas temu :(

I z tym siedzeniem mam podobnie, tylko że mi doskwiera wątroba jak siedzę prosto..

Zgagi na szczęście nie mam, ale jestem dość wysoka to może ma się to jak ułożyć ;) No i dzieciątko nie za duże. W środę wizyta to zobaczę ile tym razem przybrała.

Ja mam takie pytanie techniczne, pewnie głupie :D W tych kombinezonach da się zapiąć dziecko w samochodzie?

Ja rodziłam ponad 7 lat temu. Wiem ze lekko nie było tym bardziej ze studia miały w poważaniu, ze chodzisz na zajęcia które w sumie trwają 12h w 9 miesiacu ciąży [emoji19] cukrzyca, która tez dała mi popalić. Teraz Hmm powoli nie mam siły, nie dam rady za bardzo ani siedzieć ani chodzić a tym bardziej stać [emoji30] wszystko chyba uciska juz na żyły chłopaki maja głowy po lewej stronie wiec zostaje jako tako prawa [emoji2372] I fizjoterapeuta trochę mnie załamał ... ale może jakos damy radę po porodzie doprowadzić się do stanu używalności [emoji2960] zeby tylko wytrzymać do grudnia i bez tego całego covida, zeby moje dzieci były zdrowe reszta to drobiazg [emoji846]

Ostatnio w końcu kupilysmy kombinezoniki i czapeczki na wyjście ze szpitala [emoji846]
Jakas duza ta czapka? Jaki to rozmiar?

No to ja dopiero od wczoraj wiem co to zgaga. No jak mnie nie złapało, taki ból w gardle, położyć się nie dało, bo zaraz wszystko wracało. I tak czekałam na siedząco kiedy przestanie się cofać aż usnęłam ze zmęczenia chyba. o_O
dokładnie tak, zgaga mi się zaczęła jakiś czas temu, ale wczoraj to myślałam że albo zwymiotuje albo spać nie będę tak to mnie jeszcze nie "paliło"

reklama
Dlatego ja odpuściłam sobie grzyby już jakiś czas temu :(

I z tym siedzeniem mam podobnie, tylko że mi doskwiera wątroba jak siedzę prosto..

Zgagi na szczęście nie mam, ale jestem dość wysoka to może ma się to jak ułożyć ;) No i dzieciątko nie za duże. W środę wizyta to zobaczę ile tym razem przybrała.
mi niestety główką naciska na zołądek, więc nie wiem co gorsze.... nogi czy głowa... Ja jestem niska (158cm) na szczęście małe dzieciątko, ale mam nadzieje że dobrze będzie rosnąć

będę trzymać kciuki w środę ;)

Do góry