Mama po raz drugi👍
Fanka BB :)
Było do przewidzeniaZamkniete cmentarze 31.10 do 2.11 szybko sie baran obudzil!
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Było do przewidzeniaZamkniete cmentarze 31.10 do 2.11 szybko sie baran obudzil!
A po co to ?Posiew moczu też miałam ale chodzi mi o posiew z pochwy
Ja byłam w środę. Też mam rozejście mięśni, na 6cm i brzuch oplastrowany [emoji17]U Nas juz większość wyprawki jest muszę tylko ogarnąć jeszcze pare rzeczy dla siebie i kosmetyczne dla bejbisiow jakieś pampersy kremy itp.
Byłam dzisiaj u fizjoterapeuty uroginekologicznego. Kobieta anioł [emoji3590] Nie pocieszyła mnie ale rozejścia spojenia łonowego nie mam, za to jest rozejście mięśni brzucha [emoji19] i przepuklina na 1,7 cm [emoji19] trochę mnie porozluzniala, jak przycisnęła jakiś mięsień w kroczu albo gdzieś na boku to ja [emoji15][emoji15][emoji15][emoji2962] szło zejść [emoji2960] takie wszystko napięte jak kołki. Brzuch oklejony do wizyty u gina od razu jak od niego wyjdę mam wejść do niej i założyć znowu. Rehabilitacja za 2 tygodnie kolejna. I po cc będziemy ostro ćwiczyć i brzuch i bliznę.
Słyszałyście o tym kwasie hialuronowym do cc ???
Gbs przed porodem ...Żeby wykryć jakieś bakterie albo grzyby .Po prostu przeczytałam że niektóre mają je zalecone w każdym trymestrze a niektóre pod koniec ciąży i trochę się przestraszyłam że mój lekarz mi nie zlecił a mam poronienia za sobą.Malo informacji w ogóle na ten temat i nie wiem czy robi się je wtedy gdy badanie moczu wychodzi źle albo wtedy gdy coś nas tam swędzi .To że robi się je pod koniec ciąży to wiedziałam ale zdziwiło mnie to że niektóre w każdym trymestrze robią dlatego pytam was jak to u was jest.
Posiew z pochwy się robi jeśli masz jakieś zapalenie i nie wiadomo, co jest podłożem i jaki lek najlepiej zadziała. Jak jest wszystko ok albo lekkie infekcje, to nie ma potrzeby robić [emoji846]Żeby wykryć jakieś bakterie albo grzyby .Po prostu przeczytałam że niektóre mają je zalecone w każdym trymestrze a niektóre pod koniec ciąży i trochę się przestraszyłam że mój lekarz mi nie zlecił a mam poronienia za sobą.Malo informacji w ogóle na ten temat i nie wiem czy robi się je wtedy gdy badanie moczu wychodzi źle albo wtedy gdy coś nas tam swędzi .To że robi się je pod koniec ciąży to wiedziałam ale zdziwiło mnie to że niektóre w każdym trymestrze robią dlatego pytam was jak to u was jest.
Ok dziękiPosiew z pochwy się robi jeśli masz jakieś zapalenie i nie wiadomo, co jest podłożem i jaki lek najlepiej zadziała. Jak jest wszystko ok albo lekkie infekcje, to nie ma potrzeby robić [emoji846]
Tak. Tak naprawdę to dużo cięć było z powodu tokofobii ale skoro taki dokument wystawia lekarz psychiatra to nikt tego nie podwarza tylko od razu cc. Chyba tez nie chcą mieć problemów w razie czego.Nawet jak ma niby tokofobie?