reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

Miałaś jakieś dolegliwości, że do niej poszłaś ? Ja też na pewno będę Blizne ćwiczyła, ale nie wiem czy już teraz się wybrać do fizjo, skoro mnie nic nie boli 🧐
Co do kwasu nie słyszałam, ale możesz opowiedzieć i ile taka przyjemność kosztuje.

Nie będę robić z dupy kwiatka po prostu mnie boli 😂 szczególnie przód bardziej jakby prawa warga 🤔 No ogólnie dyskomfort jak więcej pochodzę jak wstaje jak się przewracam w nocy. Staram się wstawać bokiem ale ostatnio cos mi się nie podobało bo jak się spinam to brzuch robi się stożkowy i wyszło dlaczego. Do tego bardzo często brzuch się spina, głównie poszłam tez o to co robić po cc wiec wyszło ze będziemy się widywać dość często 🙂
A powiedziała ze lekarz nie będzie zadowolony ze mi o tym mówi ale ze kupuje się taki kwas kosztuje podobno 600 zł i lekarz przy każdym szyciu powłoki brzusznej rozlewa dodatkowo ten kwas na szwy. Uważa ze to jest dobre, ze rana lepiej się goi i później jest w lepszej kondycji 🤔 zapytam lekarza zobaczę jego reakcje bo oni za tym nie są ze względu na to, ze maja więcej roboty 🤔

reklama
Nie będę robić z dupy kwiatka po prostu mnie boli 😂 szczególnie przód bardziej jakby prawa warga 🤔 No ogólnie dyskomfort jak więcej pochodzę jak wstaje jak się przewracam w nocy. Staram się wstawać bokiem ale ostatnio cos mi się nie podobało bo jak się spinam to brzuch robi się stożkowy i wyszło dlaczego. Do tego bardzo często brzuch się spina, głównie poszłam tez o to co robić po cc wiec wyszło ze będziemy się widywać dość często 🙂
A powiedziała ze lekarz nie będzie zadowolony ze mi o tym mówi ale ze kupuje się taki kwas kosztuje podobno 600 zł i lekarz przy każdym szyciu powłoki brzusznej rozlewa dodatkowo ten kwas na szwy. Uważa ze to jest dobre, ze rana lepiej się goi i później jest w lepszej kondycji 🤔 zapytam lekarza zobaczę jego reakcje bo oni za tym nie są ze względu na to, ze maja więcej roboty 🤔
Och a od czego oni są 🤦
Ja żałuję że mój lekarz nie pracuje w żadnym szpitalu :( w ogóle to żałuje, że nie odłożyłam na prywatny szpital 🤣🤣 u mnie panika na 100% się zaczęła w związku z CC i tym wszystkim. Jeszcze dowiedziałam sie, że mogą mi podważyć skierowanie na CC i będą utrudniali narkozę ogólna... Ja nie mam siły niż do tej służby zdrowia...

Och a od czego oni są 🤦
Ja żałuję że mój lekarz nie pracuje w żadnym szpitalu :( w ogóle to żałuje, że nie odłożyłam na prywatny szpital 🤣🤣 u mnie panika na 100% się zaczęła w związku z CC i tym wszystkim. Jeszcze dowiedziałam sie, że mogą mi podważyć skierowanie na CC i będą utrudniali narkozę ogólna... Ja nie mam siły niż do tej służby zdrowia...
Nie wiem jak u Ciebie ale u mnie w szpitalu jeśli jest skierowanie na cc nawet od psychiatry to nikt z tym nie dyskutuje i robią cc. Jeśli pacjentka nie zgadza się na znieczulenie podpajeczynowkowe to robią ogólne i nikt nie robi problemów. Owszem starają się wytłumaczyć zalety znieczulenia w „kręgosłup” ale jeśli pacjentka nie chce to jest ogólne.

Nie wiem jak u Ciebie ale u mnie w szpitalu jeśli jest skierowanie na cc nawet od psychiatry to nikt z tym nie dyskutuje i robią cc. Jeśli pacjentka nie zgadza się na znieczulenie podpajeczynowkowe to robią ogólne i nikt nie robi problemów. Owszem starają się wytłumaczyć zalety znieczulenia w „kręgosłup” ale jeśli pacjentka nie chce to jest ogólne.
Nawet jak ma niby tokofobie?

Ja nie wiem jak jest u mnie, ale wiem że ordynator nie lubi cesarek. Może co innego jak przyjdę ze skierowaniem. Mam poważnie chory kręgosłup i to może skończyć się kalectwem mam nadzieję, że nie bd robił fochow... Znieczulenie w kręgosłup też mi ortopeda odradzał, chociaż wiem,że lepiej byłoby dla synka podpajeczynowkowe.

Dziewczyny ,czy oprócz badania moczu i posiewu moczu miałyście też robiony posiew z pochwy ,bo jestem w drugim trymestrze i nie miałam go jeszcze ale nie wiem jak to jest i czy faktycznie trzeba go robić jeżeli badanie moczu i posiew moczu są ok ?

Jest dramatycznie 🤣🤣
A skąd zamawiasz ? Bo ja na allegro szukałam, ale nie jest o wiele taniej niż w sklepach.
Bardzo dużo udało mi się kupić od "świat dziecka" :) ja znalazłam u nich różnice cenowe między sklepami stacjonarnymi , a ich cenami :) jakość też jest fajna np. Pościele, prześcieradła, rożki itd :)

Dziewczyny ,czy oprócz badania moczu i posiewu moczu miałyście też robiony posiew z pochwy ,bo jestem w drugim trymestrze i nie miałam go jeszcze ale nie wiem jak to jest i czy faktycznie trzeba go robić jeżeli badanie moczu i posiew moczu są ok ?
Ja nie miałam posiewu moczu tylko zwykłe badanie. Coś w pochwie miałam badane ale nie wiem czy to był posiew 🤣

reklama
Do góry