reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniówki 2021

Miałaś jakieś dolegliwości, że do niej poszłaś ? Ja też na pewno będę Blizne ćwiczyła, ale nie wiem czy już teraz się wybrać do fizjo, skoro mnie nic nie boli 🧐
Co do kwasu nie słyszałam, ale możesz opowiedzieć i ile taka przyjemność kosztuje.

Nie będę robić z dupy kwiatka po prostu mnie boli 😂 szczególnie przód bardziej jakby prawa warga 🤔 No ogólnie dyskomfort jak więcej pochodzę jak wstaje jak się przewracam w nocy. Staram się wstawać bokiem ale ostatnio cos mi się nie podobało bo jak się spinam to brzuch robi się stożkowy i wyszło dlaczego. Do tego bardzo często brzuch się spina, głównie poszłam tez o to co robić po cc wiec wyszło ze będziemy się widywać dość często 🙂
A powiedziała ze lekarz nie będzie zadowolony ze mi o tym mówi ale ze kupuje się taki kwas kosztuje podobno 600 zł i lekarz przy każdym szyciu powłoki brzusznej rozlewa dodatkowo ten kwas na szwy. Uważa ze to jest dobre, ze rana lepiej się goi i później jest w lepszej kondycji 🤔 zapytam lekarza zobaczę jego reakcje bo oni za tym nie są ze względu na to, ze maja więcej roboty 🤔

reklama
Nie będę robić z dupy kwiatka po prostu mnie boli 😂 szczególnie przód bardziej jakby prawa warga 🤔 No ogólnie dyskomfort jak więcej pochodzę jak wstaje jak się przewracam w nocy. Staram się wstawać bokiem ale ostatnio cos mi się nie podobało bo jak się spinam to brzuch robi się stożkowy i wyszło dlaczego. Do tego bardzo często brzuch się spina, głównie poszłam tez o to co robić po cc wiec wyszło ze będziemy się widywać dość często 🙂
A powiedziała ze lekarz nie będzie zadowolony ze mi o tym mówi ale ze kupuje się taki kwas kosztuje podobno 600 zł i lekarz przy każdym szyciu powłoki brzusznej rozlewa dodatkowo ten kwas na szwy. Uważa ze to jest dobre, ze rana lepiej się goi i później jest w lepszej kondycji 🤔 zapytam lekarza zobaczę jego reakcje bo oni za tym nie są ze względu na to, ze maja więcej roboty 🤔
Och a od czego oni są 🤦
Ja żałuję że mój lekarz nie pracuje w żadnym szpitalu :( w ogóle to żałuje, że nie odłożyłam na prywatny szpital 🤣🤣 u mnie panika na 100% się zaczęła w związku z CC i tym wszystkim. Jeszcze dowiedziałam sie, że mogą mi podważyć skierowanie na CC i będą utrudniali narkozę ogólna... Ja nie mam siły niż do tej służby zdrowia...

Och a od czego oni są 🤦
Ja żałuję że mój lekarz nie pracuje w żadnym szpitalu :( w ogóle to żałuje, że nie odłożyłam na prywatny szpital 🤣🤣 u mnie panika na 100% się zaczęła w związku z CC i tym wszystkim. Jeszcze dowiedziałam sie, że mogą mi podważyć skierowanie na CC i będą utrudniali narkozę ogólna... Ja nie mam siły niż do tej służby zdrowia...
Nie wiem jak u Ciebie ale u mnie w szpitalu jeśli jest skierowanie na cc nawet od psychiatry to nikt z tym nie dyskutuje i robią cc. Jeśli pacjentka nie zgadza się na znieczulenie podpajeczynowkowe to robią ogólne i nikt nie robi problemów. Owszem starają się wytłumaczyć zalety znieczulenia w „kręgosłup” ale jeśli pacjentka nie chce to jest ogólne.

Nie wiem jak u Ciebie ale u mnie w szpitalu jeśli jest skierowanie na cc nawet od psychiatry to nikt z tym nie dyskutuje i robią cc. Jeśli pacjentka nie zgadza się na znieczulenie podpajeczynowkowe to robią ogólne i nikt nie robi problemów. Owszem starają się wytłumaczyć zalety znieczulenia w „kręgosłup” ale jeśli pacjentka nie chce to jest ogólne.
Nawet jak ma niby tokofobie?

Ja nie wiem jak jest u mnie, ale wiem że ordynator nie lubi cesarek. Może co innego jak przyjdę ze skierowaniem. Mam poważnie chory kręgosłup i to może skończyć się kalectwem mam nadzieję, że nie bd robił fochow... Znieczulenie w kręgosłup też mi ortopeda odradzał, chociaż wiem,że lepiej byłoby dla synka podpajeczynowkowe.

Dziewczyny ,czy oprócz badania moczu i posiewu moczu miałyście też robiony posiew z pochwy ,bo jestem w drugim trymestrze i nie miałam go jeszcze ale nie wiem jak to jest i czy faktycznie trzeba go robić jeżeli badanie moczu i posiew moczu są ok ?

Jest dramatycznie 🤣🤣
A skąd zamawiasz ? Bo ja na allegro szukałam, ale nie jest o wiele taniej niż w sklepach.
Bardzo dużo udało mi się kupić od "świat dziecka" :) ja znalazłam u nich różnice cenowe między sklepami stacjonarnymi , a ich cenami :) jakość też jest fajna np. Pościele, prześcieradła, rożki itd :)

Dziewczyny ,czy oprócz badania moczu i posiewu moczu miałyście też robiony posiew z pochwy ,bo jestem w drugim trymestrze i nie miałam go jeszcze ale nie wiem jak to jest i czy faktycznie trzeba go robić jeżeli badanie moczu i posiew moczu są ok ?
Ja nie miałam posiewu moczu tylko zwykłe badanie. Coś w pochwie miałam badane ale nie wiem czy to był posiew 🤣

reklama
Do góry