reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

Ja dzisiaj odebrałam wyniki krzywej cukrowej i wygląda na to, że cukrzyca [emoji17]

A jakie Ci te wyniki wyszły ???

Ja nienawidzę jak mnie dotykają bez słowa po brzuchu albo pieszczotliwie grubaskiem nazywają. Bywa tez, ze rizmawiaja ze mna, a patrza caly czas na brzuch.:/ A tak naprawdę nie mam dużego brzucha. Ja się wagi boję w drugą stronę przez wcześniejszą hipotrofie.. od miesiąca właśnie stoi w miejscu.
Zaraz się zbieram do lekarza to się dowiem czy wszystko ok, bo niby wizyta za tydzień, Ale ruchy dziecka bardzo słabe i tylko 5 dziś od rana. Wczoraj to samo..

Daj znać jak tam ... mysl pozytywnie musi być dobrze ❤️

reklama
Dzieki:) moja wlasnie od jakiegoś czasu jest tylko żółta, a nie zoltawa, jakbym się zsikala:D no ale nic nie swedzi ani nie piecze, nie smierdzi, to mam nadzieję, że jest ok. Mimo wszystko zadzwonię dla spokoju :)
Są też dni, że potrafię mieć żółta :) tez jest bezzapachowa, a infekcji nie mam :) ja dla profilaktyki stosuję od prawie początku ciąży żel bambino z kwasem mlekowym do higieny intymnej do skłonności właśnie na takie infekcje :) polecam, miałam różne żele ale ten jest na prawde fajny i póki co udaje mi się w zdrowiu cały czas :) a przed ciążą było niestety różnie. Dla mnie wizyta w obcej toalecie potrafila sie kończyć infekcją

Są też dni, że potrafię mieć żółta :) tez jest bezzapachowa, a infekcji nie mam :) ja dla profilaktyki stosuję od prawie początku ciąży żel bambino z kwasem mlekowym do higieny intymnej do skłonności właśnie na takie infekcje :) polecam, miałam różne żele ale ten jest na prawde fajny i póki co udaje mi się w zdrowiu cały czas :) a przed ciążą było niestety różnie. Dla mnie wizyta w obcej toalecie potrafila sie kończyć infekcją
Dziekuje:) Rozejrze się za tym żelem. Może jest dostępny z opcją wysyłki za granice. A jak nie to kupię na miejscu coś podobnego. Dzwoniłam dziś do położnej, dała mi 2 wymazy do zrobienia. Nie wiem dokładnie na co, bo zostawiła je dla mnie do odbioru w recepcji- koronawirusowe restrykcje:p, więc jakoś nie zdążyłam zapytać dokładnie przez telefon na jakie bakterie, ale mam nadzieję, że wiedza co robia:) zrobilam je w toalecie i oddalam do recepcji. Wyniki beda do tygodnia. Mam nadzieje, ze to nic takiego, ale jednak wole sprawdzic. Tutaj w UK cała ciaza jakoś tak po macoszemu jest prowadzona. Wymazow żadnych się nie robi, krzywej cukrowej też nie, przysługują tylko 2 USG na cała ciążę, jak coś się dzieje w 1 trymestrze ciazy to nie ma żadnej pomocy, bo to nie ciaza, podtrzymywanie progesteronem zakazane, krew miałam badana tylko raz- w 8tc a teraz kolejne badanie w 28tc i jakoś tak te wymazy daly mi poczucie, że chociaż COS sprawdzam w tej ciąży...

Zapomniałam powiedzieć... wczorja na tej wizycie dawała mi skierowanie na masę badań ( co miesiąc daje na morfologie o mocz) A teraz jeszcze glukoza i inne rzeczy bo z tym cukrem mam problemy by informować dieta... i zapytał zy może mi dac też na skierowaniu tsh ( ostatnio źle się czuje A miała kiedyś epizod ponad roczny z eutyroxem i objawy mam podobne... min luszczaca się skóra na rękach i nogach, zastosowanie na stojaco, wyglądające włosy itp- wiem że to może by od ciazy, ale wolę sprawdzić) A ona że przecież robiłam tsh w maju więc Po co?

I muszę zrobić sobie cały pakiet tarczycowy płatnie bp nie rpzepsiala mi. Zaznaczę że moja mama jest po wycięciu tarczycy i lekarz ( o czym gin wie) kazał mi w razie wyżej wymienionych objawów robić badania.

Zapomniałam powiedzieć... wczorja na tej wizycie dawała mi skierowanie na masę badań ( co miesiąc daje na morfologie o mocz) A teraz jeszcze glukoza i inne rzeczy bo z tym cukrem mam problemy by informować dieta... i zapytał zy może mi dac też na skierowaniu tsh ( ostatnio źle się czuje A miała kiedyś epizod ponad roczny z eutyroxem i objawy mam podobne... min luszczaca się skóra na rękach i nogach, zastosowanie na stojaco, wyglądające włosy itp- wiem że to może by od ciazy, ale wolę sprawdzić) A ona że przecież robiłam tsh w maju więc Po co?

I muszę zrobić sobie cały pakiet tarczycowy płatnie bp nie rpzepsiala mi. Zaznaczę że moja mama jest po wycięciu tarczycy i lekarz ( o czym gin wie) kazał mi w razie wyżej wymienionych objawów robić badania.
Może poproś rodzinnego o skierowanie ?

reklama
Do góry