reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

Chłopiec! :D nie mogę dostać się na swoje konto i musiałam założyć nowe :/. Dziewczyny jak tam wasza waga? Ja byłam dziś u lekarza i na plusie 8/9 kg. Jeszcze szwagierka mnie dobiła mówiąc mi że dużo przytyłam że ona w ciągu całej ciąży 12 kg :x tylko nie wzięła pod uwagę tego że ona zaczynała ciążę z nadwagą a ja nie więc co ona porównuje. Nie wiem czy to tylko w moim gronie ale ciągle jestem poddana ocenie i macaniu brzucha przez ludzi których mało znam, niektórzy nie zapytają tylko sobie dotkną, albo ciągle masz mały brzuch albo duży, ja miałam taki w 9 miesiącu.Milion porad i to zazwyczaj matki które mają jedno dziecko... Nic tak mnie nie męczy w tej ciąży jak inni ludzie :DD
Ja nienawidzę jak mnie dotykają bez słowa po brzuchu albo pieszczotliwie grubaskiem nazywają. Bywa tez, ze rizmawiaja ze mna, a patrza caly czas na brzuch.:/ A tak naprawdę nie mam dużego brzucha. Ja się wagi boję w drugą stronę przez wcześniejszą hipotrofie.. od miesiąca właśnie stoi w miejscu.
Zaraz się zbieram do lekarza to się dowiem czy wszystko ok, bo niby wizyta za tydzień, Ale ruchy dziecka bardzo słabe i tylko 5 dziś od rana. Wczoraj to samo..

reklama
Niestety ale zawsze znajdzie się ktoś kto nie ma kompletnie wyczucia i palnie głupotę w stylu "ale jesteś gruba; ale masz malutki brzuszek, czy Ty w ogóle jesteś w ciąży?", na takie osoby trzeba brać poprawkę, każda ciąża jest inna, każda kobieta jest inna i najważniejsze to żeby Maleństwo było zdrowe! ❤️ Więc nie ma co przejmować się osobami które porównują, lub bez zastanowienia komentują wygląd przyszłej Mamy 🤷‍♀️

U mnie 22+4 i przytylam 7kg. BMI przed ciaza 21. Wyglądam tak samo, tylko mam brzuch a i to raczej mniejszy, za to jestem dość wysoka- 175cm i mam szerokie biodra to może dlatego tak nie widac. Siostra jest w ciazy 2 tyg starszej i wygląda prawie jak do porodu a przytyla 4 kg, jest niższa. Moje dziecko 4 dni temu wazylo 500g, więc dość sporo, jej wazylo "w moim" tygodniu niecale 400g. Tak sobie tylko porównujemy między sobą z ciekawosci, ale to w ogóle o niczym nie swiadczy. Kazda kobieta ma inaczej i tyle:) ja przytylam 6kg do 16tc!!!, potem cisza i ostatnio 1kg więcej, ona nie tyla wcale, a nagle w ostatnim miesiącu +10kg. A co do dotykania brzucha to nienawidze:p meza odganiam jak mi dotyka, a komuś obcemu to już w ogóle bym sie nie dala:)
No bo to geny ;)u mnie ciaza tydz starsza bo rosną ponad normę bede miala wysokie dzieci a sama bede niska u mnie tesc to az brzuch mi szarpie bo tu dziadek...

ja 26 tydzien i na plusie póki co 7kg. pierwszy trymestr to dla mnie smak ogórków małosolnych, drugi jest słodki, ciągnie strasznie do ciast i czekolady. zobaczymy jak będzie w trzecim ;)

Dasz radę kochana. Co nas nie zabije to wzmocni. A jak na grzyby chodzisz?
Byłam 2 tygodnie temu [emoji6] W niedzielę zajechaliśmy do lasu zobaczyć jak sytuacja to były ususzone te grzyby, a jak na nie deszcz popadał to pleśnieć zaczęły. Nie wiem czy jeszcze pojadę w tym roku. Nie chce mi się schylać już [emoji39]

U mnie 23 plus 6 i 2kg na plusie,168 wzrostu i 73kg.Teraz dopiero zaczęłam coś tyć.Brzuszek jeszcze mały,nikt nie zauważył że jestem w ciąży (ten kto nie wie)

reklama
ja 26 tydzien i na plusie póki co 7kg. pierwszy trymestr to dla mnie smak ogórków małosolnych, drugi jest słodki, ciągnie strasznie do ciast i czekolady. zobaczymy jak będzie w trzecim ;)

To prawie tak jak u mnie. Dzisiaj właśnie zaczynam 26 tc. Waga do przodu o 6 kg. I rzeczywiście pierwszy trymestr to królowałyogórki małosolne a teraz krówki i sezamki. Mniam. 🤪

Do góry