Mi koleżanka poleciła się podmywac samą wodą plus kwas mlekowy do pochwy profilaktycznie co tydzień czy 10 dni,tak robię i zero grzybicy.wczesniej też łapałam z 2 razy w roku.od kąd wyrzuciłam płyny do higieny intymnej mam spokój.Są też dni, że potrafię mieć żółta tez jest bezzapachowa, a infekcji nie mam ja dla profilaktyki stosuję od prawie początku ciąży żel bambino z kwasem mlekowym do higieny intymnej do skłonności właśnie na takie infekcje polecam, miałam różne żele ale ten jest na prawde fajny i póki co udaje mi się w zdrowiu cały czas a przed ciążą było niestety różnie. Dla mnie wizyta w obcej toalecie potrafila sie kończyć infekcją
reklama
Martynaa02
Fanka BB :)
Na czczo troszkę dużo bo nie powinno być większe niż 92. Po godzinie 180 a po 2ch 140. Możesz dostać ewentualnie dietę. Ale myślę że ginekolog Cię skieruje do diabetologa...Na czczo 99, po godzinie 183, po dwóch 145
To nic złego. Ja W poprzedniej ciąży miałam stwierdzoną w 26 tyg. A teraz od początku... i im później tym lepiej
Chyba że coś jadłaś słodkiego po 18?? Dzień przed
Justynanana
Jestem po. Wszystko ok. Po prostu zmieniła ułożenie na miednicowe i w dodatku kopie w łożysko. Dopiero na usg widzialam jak mocno! Nogi ma smiesznie nad glowa ale bedzie malutka pewnie 492g, a ostatnio 295g to jak na 3 tygodnie niezbyt przybylaA jakie Ci te wyniki wyszły ???
Daj znać jak tam ... mysl pozytywnie musi być dobrze ❤
Jagodowa Mama
Nie, nic słodkiego nie jadłam po 18. Ale prawie w nocy nie spałam. To też ponoć może podnosić. W każdym razie wszystkie wyniki ponad normę.Na czczo troszkę dużo bo nie powinno być większe niż 92. Po godzinie 180 a po 2ch 140. Możesz dostać ewentualnie dietę. Ale myślę że ginekolog Cię skieruje do diabetologa...
To nic złego. Ja W poprzedniej ciąży miałam stwierdzoną w 26 tyg. A teraz od początku... i im później tym lepiej [emoji14]
Chyba że coś jadłaś słodkiego po 18?? Dzień przed
Martyna, a receptę na glukometr może mi wystawić ginekolog czy tylko diabetolog?
Martynaa02
Powinnaś dostać od diabetologa glukometrNie, nic słodkiego nie jadłam po 18. Ale prawie w nocy nie spałam. To też ponoć może podnosić. W każdym razie wszystkie wyniki ponad normę.
Martyna, a receptę na glukometr może mi wystawić ginekolog czy tylko diabetolog?
Jagodowa Mama
Liczyłam, że da się pominąć diabetologa, bo u mnie w miasteczku oczywiście nie ma.. Ale trudno. Kolejna wizyta w Poznaniu się szykuje [emoji14]Powinnaś dostać od diabetologa glukometr
Lenuszka
Mamusia Gajusi
Ooo w Poznaniu jest super kuvhnia infyjska, polevam[emoji502][emoji502]Liczyłam, że da się pominąć diabetologa, bo u mnie w miasteczku oczywiście nie ma.. Ale trudno. Kolejna wizyta w Poznaniu się szykuje [emoji14]
Larysadti28
Zapomniałam powiedzieć... wczorja na tej wizycie dawała mi skierowanie na masę badań ( co miesiąc daje na morfologie o mocz) A teraz jeszcze glukoza i inne rzeczy bo z tym cukrem mam problemy by informować dieta... i zapytał zy może mi dac też na skierowaniu tsh ( ostatnio źle się czuje A miała kiedyś epizod ponad roczny z eutyroxem i objawy mam podobne... min luszczaca się skóra na rękach i nogach, zastosowanie na stojaco, wyglądające włosy itp- wiem że to może by od ciazy, ale wolę sprawdzić) A ona że przecież robiłam tsh w maju więc Po co?
I muszę zrobić sobie cały pakiet tarczycowy płatnie bp nie rpzepsiala mi. Zaznaczę że moja mama jest po wycięciu tarczycy i lekarz ( o czym gin wie) kazał mi w razie wyżej wymienionych objawów robić badania.
Oooo to nieładnie ja muszę juz trzeci raz w przeciągu chyba 3 miesięcy zrobić tsh bo mam na granicy i normalnie wypisuje tyle ze ja nie chodzę na NFZ tylko prywatnie z karty. Juz mi bokiem wychodzą te badania co 3 tygodnie ale ... jakos musimy dawać radę
Jestem po. Wszystko ok. Po prostu zmieniła ułożenie na miednicowe i w dodatku kopie w łożysko. Dopiero na usg widzialam jak mocno! Nogi ma smiesznie nad glowa ale bedzie malutka pewnie 492g, a ostatnio 295g to jak na 3 tygodnie niezbyt przybyla
U mnie chłopy tez zmienili ułożenie na poprzeczne i leżą jeden na drugim, nie ładują tak jak byli glowkowo, czyli siebie okładają ?
U mnie przybierają tez kolo 250g na 3 tygodnie wiec wydaje mi się ze niezle najważniejsze ze jest wszystko w porządku i ładnie sobie rośnie
Larysadti28
Liczyłam, że da się pominąć diabetologa, bo u mnie w miasteczku oczywiście nie ma.. Ale trudno. Kolejna wizyta w Poznaniu się szykuje [emoji14]
Trochę się trzeba nabiegać to diabetologa ale lepiej być pod kontrola wydaje mi się, ze gin powinien wystawić skierowanie i na tej podstawie się rejestrujesz chyba ze cos się zmieniło ... może sama dieta wystarczy i mierzenie cukru
reklama
Jagodowa Mama
Dzięki za wszystkie informacje [emoji8]Trochę się trzeba nabiegać to diabetologa ale lepiej być pod kontrola [emoji846] wydaje mi się, ze gin powinien wystawić skierowanie [emoji848] i na tej podstawie się rejestrujesz chyba ze cos się zmieniło ... może sama dieta wystarczy i mierzenie cukru [emoji846]