reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

hej, u mnie 20tc i 295g. Troszkę się martwię, że mało.. Do tej pory różnica z usg, a temrinu miesiaczki były 4dni, a dziś przy połówkowym już 7dni. Może trochę panikuję, bo syn urodził się z hipotrofią i ciężko się nie martwić :/ Myślicie, że nadgoni?

Co do L4 to tak jak piszą dziewczyny - dzień naprzód, 3 do tyłu. Jak nie pokrywało mi się z wizytą to dzwoniłam i wystawiali.
Ja urodziłam córkę z hipotrofia. Na chwilę obecną mi się narazie wszystko zgadza z terminem z USG. Ale jutro idę na połówkowe, to napisze czy coś się zmieniło:)

reklama
hej, u mnie 20tc i 295g. Troszkę się martwię, że mało.. Do tej pory różnica z usg, a temrinu miesiaczki były 4dni, a dziś przy połówkowym już 7dni. Może trochę panikuję, bo syn urodził się z hipotrofią i ciężko się nie martwić :/ Myślicie, że nadgoni?

Co do L4 to tak jak piszą dziewczyny - dzień naprzód, 3 do tyłu. Jak nie pokrywało mi się z wizytą to dzwoniłam i wystawiali.
Moze bedzie maluszek poprostu ;p u mnie dziewczyny 400 g ;)

Ja urodziłam córkę z hipotrofia. Na chwilę obecną mi się narazie wszystko zgadza z terminem z USG. Ale jutro idę na połówkowe, to napisze czy coś się zmieniło:)
Koniecznie daj znać :) U mnie była tak ułożona, że nie dało się dokładnie sprawdzić serduszka i kręgosłupa więc za miesiąc będę mieć powtórkę.

A znasz powód wcześniejszej hipotrofii? Masz jakieś leki zapobiegawcze?

Koniecznie daj znać :) U mnie była tak ułożona, że nie dało się dokładnie sprawdzić serduszka i kręgosłupa więc za miesiąc będę mieć powtórkę.

A znasz powód wcześniejszej hipotrofii? Masz jakieś leki zapobiegawcze?
Jestem już po córcia waży 320g jest różnica 2 dni jeżeli chodzi o termin porodu. Więc jest nieznacznie mniejsza;) ale wszystko ok, serduszko, żołądek itp. Jak to lekarz powiedział "super dziołcha " 🙈 troszkę bardzo się ruszała więc ciężko było, ale dali razem radę;)

Hipotrofia była podobno spowodowana cukrzycą. Jedni rodzą dzieci bardzo duże przy cukrzycy, a niektórzy malutkie. I właśnie ja byłam w tej drugiej grupie. Od 32 tyg. Miałam insulinę i co 2 tygodnie miałam jednostki zwiększane bo nie pomagała;)

dziewczyny ja 20 tc. chodze normalnie w spodniach nie ciazowych do tego zwykla bluza nikt nic nie podejrzewa. nawet szwagierka dzis pyta ze doszukuje sie brzucha a tu ciężko dojrzeć i czy wszystko ok . ja mowie ze w domu zostawiam:):)lekarz mowi ok. jak myslucie kiedy mnie "wywali"?
w pierwszej ciazy o tej porze to.juz mialam.galanty brzuch:):)

Moja 20 tydzien i 270[emoji16]ja sie nie martwie na zapas! Zobaczymy kolejne usg, ktore mam jutro-polowkowe [emoji16][emoji126][emoji126]

Grzybowo[emoji16][emoji16]
IMG_20200910_124023.jpeg

reklama
Dziewczyny u mnie 22 tc i tak się zastanawiam czy czuję pierwsze ruchy. Mam takie odczucie jakby w środku pękały mi małe baloniki (???) wiem jak to brzmi xD nie jest to do końca miłe uczucie i raczej w dolnej części brzucha. To może być to? :D

Do góry