reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniówki 2021

No właśnie. Poza tym, jak dziecko miało cel 65mm to nt było 1,4, a 2,5 wyszło przy crl 84,4mm. Oczywiacie niepewnosc bedzie mi towarzyszyc do porodu, ale od spotkania z lekarką jestem dobrej myśli. A ona jest kierownikiem oddzialu patologii ciazy w szpitalu akademickim wiec jej ufam:)
Nie możesz dla swojego spokoju zrobić nifty ?
U mnie okazało się że lekarz źle zmierzył dziecko i wpisał zaniżona akcje serca dlatego wyszło takie wysokie ryzyko. W innej klinice wszystko wyższe NT, ale ryzyko o wiele mniejsze

reklama
Nie możesz dla swojego spokoju zrobić nifty ?
U mnie okazało się że lekarz źle zmierzył dziecko i wpisał zaniżona akcje serca dlatego wyszło takie wysokie ryzyko. W innej klinice wszystko wyższe NT, ale ryzyko o wiele mniejsze
Rozważamy to cały czas, ale to jest jednak spory wydatek. Jak narazie postanowiliśmy poczekać do polowkowego usg i jezeli będą jakiekolwiek nieprawidłowości to wtedy zrobimy nifty

Rozważamy to cały czas, ale to jest jednak spory wydatek. Jak narazie postanowiliśmy poczekać do polowkowego usg i jezeli będą jakiekolwiek nieprawidłowości to wtedy zrobimy nifty
Ja nie żałuję że zrobiłam. W kolejne ciąży najpierw zrobię nifty, a potem pójdę na prenatalne. Wolę mieć czarno na białym jak się ma sytuacja.

Po pierwsze okazuje się, że po samym wywiadzie z pierwszej ciazy powinien mi od razu przypisać acard w drugiej ciąży. Tym bardziej jak zobaczył wyniki pappy. On tego nie zrobił, nawet nie poruszył tematu.
Jedyne o czym mówił po zobaczeniu wyniku pappa (1:952 t21), to nie dalsza diagnostyka typu amniopunkcja czy wolne dna, ale terminacja- gdzie mogę jej dokonać i jak ona przebiega. Jak odpowiedziałam, że nie potrafilabym dokonac aborcji, to z usmiechem opowiadał jak miał już takie pacjentki, które świadomie decydowały się na urodzenie chorych dzieci:/
Dodam, że na żadnym USG nie było widać żadnych wad. On ma stary sprzęt, male umiejętności i uważa że skoro dziecko ma nt 2,5 (to już było jakos w 13+4 -14 tc)to znaczy że będzie chore.
Dlatego uważam, że jego zachowanie jest karygodne.
O kurcze. To lekarz rzeczywiście jakiś niepoważny [emoji2356] Bo z Twojej wcześniejszej wypowiedzi nie wynikało, co było nie tak.
Mam nadzieję, że wszystko z maluszkiem dobrze. Też niecierpliwie czekam na połówkowe, bo moje dziecko zawsze się tak układa, że nie da się zobaczyć, czy jest kość nosowa, czy nie [emoji17]

O kurcze. To lekarz rzeczywiście jakiś niepoważny [emoji2356] Bo z Twojej wcześniejszej wypowiedzi nie wynikało, co było nie tak.
Mam nadzieję, że wszystko z maluszkiem dobrze. Też niecierpliwie czekam na połówkowe, bo moje dziecko zawsze się tak układa, że nie da się zobaczyć, czy jest kość nosowa, czy nie [emoji17]
A kiedy masz badanie?

reklama
Cześć dziewczyny 😊 jestem w pierwszej ciazy, termin mam na 27.01.21 😊 to już 17 tc, wam też tak szybko czas leci? Kupujecie już coś dla maluszków? Znacie już płeć? Dopiero teraz dołączam a tu juz 1547 stron wątku 😄
Witaj, ja mam termin na 28.01. Czas mi leci jak szalony od kiedy skończyłam 12 tydzień. Ja mam wszystko po córce, więc jak będzie chłopak to pewnie coś dokupie. Starałam się przy córce kupować neutralne kolory żeby w razie czego było dla obu płci. Ubrania od 3 miesiąca mam już typowo dziewczęce, ale jak będzie chłopak to i tak sporo czasu na kompletowanie na nowo ubranek;) ja się dowiem co noszę pod serduszkiem już we wtorek 😍

Do góry