reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniówki 2021

reklama
Cześć dziewczyny 😊 jestem w pierwszej ciazy, termin mam na 27.01.21 😊 to już 17 tc, wam też tak szybko czas leci? Kupujecie już coś dla maluszków? Znacie już płeć? Dopiero teraz dołączam a tu juz 1547 stron wątku 😄

Hej, witamy :) na razie mąż kupił lampkę do pokoju małej xD ja jeszcze nic :D Będzie dziewczynka! U mnie 20 tc, pierwsza ciąża, ale ruchów jeszcze nie czuje.

Cześć dziewczyny 😊 jestem w pierwszej ciazy, termin mam na 27.01.21 😊 to już 17 tc, wam też tak szybko czas leci? Kupujecie już coś dla maluszków? Znacie już płeć? Dopiero teraz dołączam a tu juz 1547 stron wątku 😄

Witamy Nowe Mamy 🙂
Ja aktualnie 20tc bliźniaczej 2k2o i będą chłopaki 🙂 wyprawkę kompletuje ze względu na to ze nie wiem ile będę na chodzie i na koniec zostawiam tylko rzeczy, które kupię przez internet 🙂

Dlaczego piszesz, że lekarz na NFZ zachował się karygodnie? Bo nie bardzo rozumiem. Zobaczył nieprawidłowości i skierował na dalszą diagnostykę, więc wg mnie wszystko zrobił jak należy

Po pierwsze okazuje się, że po samym wywiadzie z pierwszej ciazy powinien mi od razu przypisać acard w drugiej ciąży. Tym bardziej jak zobaczył wyniki pappy. On tego nie zrobił, nawet nie poruszył tematu.
Jedyne o czym mówił po zobaczeniu wyniku pappa (1:952 t21), to nie dalsza diagnostyka typu amniopunkcja czy wolne dna, ale terminacja- gdzie mogę jej dokonać i jak ona przebiega. Jak odpowiedziałam, że nie potrafilabym dokonac aborcji, to z usmiechem opowiadał jak miał już takie pacjentki, które świadomie decydowały się na urodzenie chorych dzieci:/
Dodam, że na żadnym USG nie było widać żadnych wad. On ma stary sprzęt, male umiejętności i uważa że skoro dziecko ma nt 2,5 (to już było jakos w 13+4 -14 tc)to znaczy że będzie chore.
Dlatego uważam, że jego zachowanie jest karygodne.

Po pierwsze okazuje się, że po samym wywiadzie z pierwszej ciazy powinien mi od razu przypisać acard w drugiej ciąży. Tym bardziej jak zobaczył wyniki pappy. On tego nie zrobił, nawet nie poruszył tematu.
Jedyne o czym mówił po zobaczeniu wyniku pappa (1:952 t21), to nie dalsza diagnostyka typu amniopunkcja czy wolne dna, ale terminacja- gdzie mogę jej dokonać i jak ona przebiega. Jak odpowiedziałam, że nie potrafilabym dokonac aborcji, to z usmiechem opowiadał jak miał już takie pacjentki, które świadomie decydowały się na urodzenie chorych dzieci:/
Dodam, że na żadnym USG nie było widać żadnych wad. On ma stary sprzęt, male umiejętności i uważa że skoro dziecko ma nt 2,5 (to już było jakos w 13+4 -14 tc)to znaczy że będzie chore.
Dlatego uważam, że jego zachowanie jest karygodne.
NT to jeden z marketów. W Anglii jest normą do 3.5. Poza tym ryzyko wyszło ci naprawdę małe, ja miałam 1:62, do jest dopiero ogromne ryzyko.

NT to jeden z marketów. W Anglii jest normą do 3.5. Poza tym ryzyko wyszło ci naprawdę małe, ja miałam 1:62, do jest dopiero ogromne ryzyko.
No właśnie. Poza tym, jak dziecko miało cel 65mm to nt było 1,4, a 2,5 wyszło przy crl 84,4mm. Oczywiacie niepewnosc bedzie mi towarzyszyc do porodu, ale od spotkania z lekarką jestem dobrej myśli. A ona jest kierownikiem oddzialu patologii ciazy w szpitalu akademickim wiec jej ufam:)

reklama
No właśnie. Poza tym, jak dziecko miało cel 65mm to nt było 1,4, a 2,5 wyszło przy crl 84,4mm. Oczywiacie niepewnosc bedzie mi towarzyszyc do porodu, ale od spotkania z lekarką jestem dobrej myśli. A ona jest kierownikiem oddzialu patologii ciazy w szpitalu akademickim wiec jej ufam:)
Mam nadzieję, ze wszystko będzie dobrze;)

Do góry