Rosefingered
Fanka BB :)
Natomiast ponoć dziecko nie lubi dźwięków ultrasonografu. Tak powiedział mi na ostatniej wizycie mój lekarz
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dla mnie ta mamaginekolog to taka trochę celebrytka, jakos nie bardzo przemawia do mnie jej wizja. Usg wrecz wskazane na początku ciąży. Ja nie mam obaw co do częstości!Jest wiele wypowiedzi specjalistów w internecie na ten temat (mamaginekolog też o tym pisze). Podobno nie szkodzi.
Wszedzie celebryci i tylko co można czego nie..czlowiek głupieje.Dla mnie ta mamaginekolog to taka trochę celebrytka, jakos nie bardzo przemawia do mnie jej wizja. Usg wrecz wskazane na początku ciąży. Ja nie mam obaw co do częstości!
Ważne by spr czy jest dobrzeDlatego w swoim wpisie dałam ja osobno od specjalistów bądź co bądź jakąś wiedzę ma. A poza tym można poszukać w innych źródłach
"Oświadczenia Towarzystw i Instytucji zajmujących się bezpieczeństwem ultrasonografii potwierdzają doniesienia, w których nie wykazano negatywnych skutków działania ultradźwięków pochodzących z aparatów USG u pacjentek ani u osób wykonujących badania. W oświadczeniach tych bierze się pod uwagę możliwość określenia takiego wpływu w przyszłości, lecz podkreślono, że obecnie korzyści wynikające z badań przewyższają ryzyko, jeśli nawet jakiekolwiek istnieje."
Jeśli takie jest stanowisko naukowe to my chyba nic innego nie wymyślimy
O tym mówięWażne by spr czy jest dobrze
Co to ta hipotrofia? Nie spotkałam się z tym pojęciemOj ja z synem bylam z nadciśnieniem dwa razy po 4 dni w 16 i 26 tyg,a później mnie zostawili w 38 tyg,bo tez wymyślili hipotrofie urodzilam w 39 tyg duzego chlopca teraz ma 6 lat i niedlugo mnie przerosnie.
Hipotrofia to zatrzymanie wzrostu płodu. Moja córka w 34 tyg. Według badań zmierzyła jak w 32, a jak poszłam do szpitala w 36 to na badaniach wyszło że mierzy jak w 34 tc. Urodziłam ją z wagą 2820 i 48 cm aktualnie waży 11 kg i ma ubrania na 92. W kwietniu skończyła 2 lata.O
Co to ta hipotrofia? Nie spotkałam się z tym pojęciem